Dell PC-kben debütál az AMD hárommagos Phenom processzora

Milkovits Gábor, 2008. február 18. 20:17

A Dell február 19-én forgalomba hozza az első olyan asztali számítógépeket, amelyek az AMD hárommagos Phenom lapkáival lesznek ellátva.

A vállalati felhasználóknak szánt Dell OptiPlex masinák közül az Optiplex 740 Enhanced modellek érkeznek a három- vagy négymagos Phenom CPU-kkal, illetve GeForce 6150LE/nForce 430 alaplappal. A grafikus kártya a belépő szintű Nvidia Quadro NVS 210S lesz, viszont külön érdekesség a beépített hét darab USB 2.0 port. A hárommagos Phenom lapkák előnye, hogy viszonylag alacsony ár mellett a kétmagos CPU-knál jobb teljesítményt produkálnak, főleg a párhuzamos feladatok végrehajtása terén, miközben energiafelhasználásuk is relatíve alacsony. Mivel a processzornak csak L3 gyorsítótára közös, ám az L1 és az L2 memória magonként van elosztva, ezért a hárommagos CPU 2 MB L3, 384 kB L1 és 1,5 MB L2 gyorsítótárral rendelkezik.

Az ellenkező híresztelésekkel szemben úgy tűnik, hogy a második számú számítógépgyártónak hosszabb távon is a tervei között szerepel AMD-processzoros rendszerek fejlesztése és forgalmazása. Augusztus-szeptemberre az új Peruses platformra alapozott asztali PC-ket szánnak a fogyasztói piacra, három- vagy négymagos Phenom CPU-val, az AMD új lapkakészletével, illetve az ATI RV7x0-alapú grafikus kártyáival. A vállalati piacra szánt újabb Dimension OptiPlex gépek között valószínűleg szintén lesznek Phenom-alapúak, az Nvidia GeForce 8200 mGPU grafikus lapkakészletével kombinálva.

Kulcsszavak: processzor AMD PC Dell

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem az online oktatási időszakban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban részt vevő gyerekek online biztonságát. Éppen ezért a gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban. 

2020. április 4. 09:31

A HP egyedülálló innovációkkal emeli új szintre a kiberbiztonságot

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A vállalat legújabb termékei közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise. A HP a járvány miatt otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást. 

2020. április 3. 11:19

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

Digitalizáció felsőfokon: itt a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Magyar nyelven és magyar törvényi megfeleléssel április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely egyedülálló módon, tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosítja egy integrált ügyviteli rendszer legmodernebb funkcionalitását a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

2020. április 2. 19:28

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

2020. április 2. 17:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás