Intel Skulltrail alaplap nagy teljesítményű játékos PC-khez

Milkovits Gábor, 2008. február 20. 21:00

Az Intel hivatalosan útjára bocsátotta „Skulltrail” elnevezésű számítógépes alaplapját, amely két négymagos, 3,2 GHz-es Core 2 Extreme processzort, illetve a legújabb AMD-ATI és nVidia grafikus kártyákat tudja befogadni.

A hivatalosan D5400XS-nek nevezett alaplapon az Intel két, eredetileg szerverekhez fejlesztett Core 2 Extreme QX9775 Xeon processzora foglal helyet, amelyekből egy darab 1499 dollárba kerül, de nyilván azért akad majd olyan, akinek ennyit is megér a kétszer 3,2 GHz órajel. A támogatott konfigurációk között vannak az AMD-ATI CrossFire és az nVidia SLI grafikus kártyái közül azok a nagyteljesítményű megoldások, amelyek egy kártyán több grafikus csipet (GPU) tartalmaznak. Maga az alaplap egyébként, az Intel saját 5400-as lapkakészletével 650 dollárba kerül – a processzorgyártó újabb, X48 nevű játékorientált lapkakészlete márciusban érkezik.

A 650 dolláros árért ezen felül FB-DIMM szervermemóriát, hat USB 2.0 portot, két eSATA portot, Gigabit Ethernet-et, öt audio mini jack csatlakozót, illetve Intel HD Audio kimenetet kap a vásárló. Emellett hat 3 Gb/s-os SATA konnektor is található az alaplapon, Intel RAID-del.

Kulcsszavak: PC alaplap Intel

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem az online oktatási időszakban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban részt vevő gyerekek online biztonságát. Éppen ezért a gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban. 

2020. április 4. 09:31

A HP egyedülálló innovációkkal emeli új szintre a kiberbiztonságot

A HP bemutatja továbbfejlesztett biztonsági megoldásait, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a vállalkozások és távoli munkát végzők számára. A vállalat legújabb termékei közé tartozik a HP Pro Security Edition, a HP Proactive Security és a HP Sure Click Enterprise. A HP a járvány miatt otthonról dolgozó munkavállalók adatainak védelmére ingyenesen elérhetővé teszi a Sure Click Pro védelmi szolgáltatást. 

2020. április 3. 11:19

Következetes felhőmenedzsment

A Dell Technologies legújabb tanulmánya szerint a többfelhős rendszerek egységes felügyelete csökkenti az informatikai költségeket, növeli az adatbiztonságot és felgyorsítja az innovációt.

2020. április 3. 10:27

Digitalizáció felsőfokon: itt a Microsoft Dynamics 365 Business Central

Magyar nyelven és magyar törvényi megfeleléssel április közepétől a magyar piacon is elérhető a Microsoft Dynamics 365 Business Central, amely egyedülálló módon, tervezhető költségek mellett, jelentősebb egyszeri beruházás nélkül biztosítja egy integrált ügyviteli rendszer legmodernebb funkcionalitását a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak.

2020. április 2. 19:28

Bizalmas katonai adatok leselejtezett számítógépen

A G DATA szakértői többek között egy föld-levegő rakétarendszer felhasználói kézikönyvét is megtalálták a német hadsereg által leselejtezett notebookon, melyet az eBay-en vásároltak meg.

2020. április 2. 17:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás