A Microsoft is lemondott a HD DVD-ről

Milkovits Gábor, 2008. február 25. 07:18

A Toshiba HD DVD-t hivatalosan is eltemető február 19-i bejelentése után nyilván senkit nem ér váratlanul, hogy a Microsoft sem rendel több külső HD DVD meghajtót Xbox 360 játékkonzoljához.

Ami a helyzetet mégis érdekessé teszi az az, hogy a Microsoft annak idején éppen azért választotta a HD DVD platformot a külső optikai meghajtóhoz, mert a rivális Sony PlayStation 3-ban beépített Blu-ray megoldás található. Ha tehát a későbbiekben egy Blu-ray külső eszközt kezdenek el forgalmazni az Xbox 360-hoz (ami elég valószínű), ebben a tekintetben csak másodhegedűsök lehetnek a Sony mögött. A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott ez irányú terveiről, szűkszavúan csupán annyit közöltek, hogy a lépés semmilyen mértékben nem befolyásolja az Xbox 360 platform sorsát, illetve piaci pozícióját.

Habár magát a meghajtót ezentúl nem fogják árusítani, a Microsoft továbbra is fenntartja a szokásos garanciát a termékre. Mivel kifutó termékről van szó, a kereskedők valószínűleg jelentős árleszállításokkal igyekeznek majd megszabadulni raktárkészleteiktől, így aki szeretne az Xbox 360-al HD DVD filmeket nézni, az eddig HD DVD-n megjelent játékokat játszani, vagy egyszerűen csak gyűjti a kuriózumokat, annak érdemes lesz körülnéznie a forgalmazóknál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46