Lassítja a gépet a vírusirtó? - Biztonsági csomagok sebességtesztje

forrás Prim Online, 2008. február 25. 13:09

Egyre nagyobb figyelmet kap, hogy egyes vírusirtó programok feladatuk elvégzése közben lelassítják a számítógép működését. A magyar PC World magazin nemrég megjelent tesztje ebből a szempontból hasonlította össze a vírusirtót, tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó biztonsági csomagok teljesítményét.

A PC World szakemberei februári tesztjük során tíz integrált – virusírtót, tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó – védelmi programcsomag teljesítményét hasonlították össze. A felmérés során a programok gyorsaságát, kezelhetőségét, valamint a meglévő funkciókat vizsgálták. „A tesztek többsége a biztonsági alkalmazások megbízhatóságát elemzi. Mi azonban olyan szempontokat – sebesség és kezelhetőség – is figyelembe vettünk, amelyek jellemzően sokkal kevesebb publicitást kapnak – emelte ki Telek Zoltán, a PC World főszerkesztője. – Az összehasonlítás során kiderült, hogy a különböző gyártók termékei között e tényezők tekintetében is különbség van.” A tesztgyőztes a NOD32 antivírust gyártó ESET terméke, az ESET Smart Security lett, míg a McAfee Internet Security, valamint a Panda Internet Security megkapta a PC World Ajánlata díjat.

A tesztet a magazin szakemberei Windows XP platformon végezték el, és olyan alkalmazások – Photoshop CS2, Office 2003, Firefox 2, Microsoft Windows Media Encoder, Roxio VideoWave és WinZip – futásidejét vizsgálták, amelyek lefedik a mindennapos számítógép-használatot. Emellett a multitask teszt keretében azt elemezték, hogy a Microsoft Windows Media Encoder (videotömörítés) és a Firefox (internetes böngészés) egyidejű működését mennyire fogják vissza a különböző védelmi rendszerek. Az eredmények szerint az ESET Smart Security lassította legkevésbé a tesztgépet. Mivel a szoftver áttekinthető kezelőfelülete és részletes beállítási lehetőségei emellett a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt megfelelőek, a program megszerezte a tesztgyőztes címet.

„A programcsomag alapját képező ESET NOD32 antivírus már számos alkalommal bizonyította megbízhatóságát. Fontosnak tartom azonban, hogy több szempont alapján is kiemelkedő teljesítményt nyújtson egy biztonsági rendszer, hiszen az élvezhető számítógép-használathoz a gyorsaság éppúgy hozzátartozik, mint a biztonság – hangsúlyozta Csiszér Béla, a tesztgyőztes ESET Smart Security magyarországi disztribúciójáért felelős Sicontact Kft. ügyvezetője. – Ezért is nagy öröm számunkra, hogy új termékünk nyerte el a PC World tesztgyőztese címet.”

Az ESET Smart Security angol nyelvű próbaváltozata már letölthető az ESET magyarországi honlapján (http://www.eset.hu/letoltes), míg a magyar nyelvű verzió hamarosan szintén elérhetővé válik.

A PC World februári tesztjéről készült cikk kivonata elolvasható a http://www.pcworld.hu/story.php?sid=10655 oldalon.


A NOD32 magyar oldala: http://www.nod32.hu

Kulcsszavak: NOD32 vírus security PC World

Biztonságtechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ESET mérnökeinek üzentek a hírhedt Emotet trójai program készítői

2019 folyamán az Emotet trójai egyre hírhedtebbé vált a rosszindulatú e-mailek terjesztése miatt, ráadásul az is felmerült, hogy a program segít az olyan zsarolóvírusok célba juttatásában, mint például a Ryuk. Az ESET szakemberei összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat a veszélyes trójai programmal kapcsolatban.

2020. január 30. 13:20

Ingyenes eszközt fejlesztett az ESET a BlueKeep sebezhetőség ellenőrzésére

Az ESET nemrég kiadott egy ingyenes BlueKeep (CVE-2019-0708) eszközt annak ellenőrzésére, hogy a Windows operációs rendszert futtató számítógép védett-e a sérülékenység kihasználása ellen. A brute-force támadások és a BlueKeep a közvetlen Remote Desktop Protocol (RDP) kapcsolatokat használják, és lehetővé teszik a támadók számára, hogy különféle rosszindulatú tevékenységeket hajtsanak végre az áldozat szervereinek felhasználásával.

2020. január 24. 09:37

Biztonsági trendek az ESET-től

Az ESET legfrissebb trendjelentése szerint a 2020-as amerikai elnökválasztás ráirányíthatja a figyelmet a választások megzavarására és manipulációjára irányuló kísérletekre, amelyek szinte garantáltak a jövőre esedékes voksoláson. Az ESET Cybersecurity Trends 2020: Technology is getting smarter – are we? című, a 2020-as kiberbiztonsági trendekről szóló jelentése a globális kiberbiztonsági vállalat szakértőinek előrejelzéseit mutatja be, feltárva az előttünk álló esztendő legfontosabb kiberbiztonsági kihívásait, amelyek hatással lesznek majd a felhasználókra és a vállalkozásokra.

2019. december 19. 15:06

IT biztonsági tippek az ünnepi utazós időszakra

Az ünnepek közeledtével a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell fordítanunk adataink védelmére és otthonunk, családunk digitális biztonságára. Utazás alatt különösen óvatosnak kell lennünk. Hogy nagyobb sikerrel vehessük fel a harcot a kiberbűnözőkkel, ajánlatos megfogadni az alábbi „mit ne tegyünk / mit tegyünk” tanácsokat.

2019. december 9. 13:55

Kriptovaluta-bányász modult telepít a Stantinko botnet az áldozatok gépére

Az ESET kutatói nemrégiben fedezték fel, hogy a félmillió számítógépet megfertőző Stantinko botnet mögötti kiberbűnözők Monero kriptovaluta-bányászó modult telepítenek az általuk ellenőrzött gépekre.

2019. november 29. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás