Az SAP kiadta harmadik ERP bővítőcsomagját

forrás Prim Online, 2008. február 28. 14:52

Az SAP bejelentette, hogy már elérhető a piacvezető vállalati erőforrás-tervezési (ERP-) alkalmazás, az SAP ERP harmadik bővítőcsomagja. A növekményes formában rendelkezésre álló és a jelenlegi vásárlók számára díjmentesen elérhető bővítőcsomag lehetővé teszi, hogy az új szoftverfunkciók egy egyszerű letöltéssel megkaphatóak és igény szerint üzemeltethetőek legyenek. Ezzel közvetlen választ adnak arra az igényre, hogy az ügyfelek anélkül szeretnék elérni az újításokat, hogy hozzá kelljen nyúlni az üzleti szempontból kritikus központi rendszerekhez.

A walldorfi cég azt is bejelentette, hogy a harmadik bővítőcsomaghoz készült vállalati szolgáltatáscsomagoknak több mint a felét az SAP partner- és ügyfélhálózatának bevonásával hozták létre.
Az első bővítőcsomagot 2006. decemberében mutatta be az SAP, míg a második csomagot 2007. júliusában. A csomagokkal a vásárlók saját igényeiknek megfelelően használhatják fel az újításokat, vagyis a saját választásuk és üzleti helyzetük szerinti ütemben kapcsolhatják be a funkciókat ahelyett, hogy küzdeniük kellene a hagyományos teljes szoftverfrissítéses megközelítés potenciális veszélyeivel és költségeivel. Az SAP a vállalati szoftverek egyetlen olyan gyártója, amely ilyen egyedi módon osztja meg vásárlóival a folyamatos újításokat: ez bizonyítéka a vállalati szolgáltatásorientált architektúra (vállalati SOA) rugalmasságának és az egyik legfontosabb értéknövelő tényezője a legújabb kiadású (6.0-ás) SAP ERP-nek.

Az ERP-újításokat az iparági szakértelem serkenti

A legfrissebb bővítőcsomag jelentős mértékben kihasználja az SAP ágazatspecifikus szakértelmét és frissítéseket kínál a kiskereskedelemben, illetve a kereskedelmi és közszolgáltatási ágazatban működő cégek számára, valamint bővítéseket a központi ERP-modulokhoz (pénzügy, munkaerő-gazdálkodás, beszerzés, vállalati szolgáltatás, kereskedelem és szolgáltatás). Az utazás és szállítás, az űrkutatás és honvédelem, a védelem és közbiztonság területén dolgozó, illetve a professzionális szolgáltatásokat nyújtó és a nagykereskedelmi szervezetek számára a bővítések ágazatspecifikus újításokat is nyújtanak, például:

közszolgáltatási szervezetek:
kiegészítő funkciók a segélyek kezeléséhez, az adók és bevételek kezeléséhez, adó-visszaigényléshez, vásárlókosarak kezeléséhez, illetve elemhierarchiákhoz.

kiskereskedelmi és kereskedelmi cégek: modulok a globális adatszinkronizáláshoz, áruforgalmi és választék-tervezéshez, kiskereskedelmi könyveléshez, termékkikereséshez a vásárlói megrendeléskezelési folyamat során, üzlethelyiségi élelmiszer-készítéshez, valamint átdokkolási felület a külső raktárkészlet-nyilvántartó rendszerekhez. Folyamatoptimalizáció az előrejelzésekhez és a feltöltésekhez, a bolti megrendelések kezeléséhez és a mobil leltárkezeléshez, valamint integráció az SAP® Credit Management alkalmazással.

gyártó cégek: a fogyasztói termékeket előállító, valamint a gáz- és olajipari cégekre koncentrálva fejlesztések a közvetlen bolti szállításokkal és a súlyveszteség-kezelési funkcióval kapcsolatban, valamint cikkárazó alrendszer-fejlesztések a nyersanyag-kezelésnél, illetve funkcionális fejlesztések a távoli logisztika terén és a közös vállalkozások könyvelésénél.

Az SAP ökoszisztéma serkenti az újításokat a legfrissebb bővítőcsomaggal

Az SAP közlése szerint a harmadik bővítőcsomag több mint 50 vállalati szolgáltatáscsomagot tartalmaz. Az ágazatspecifikus, illetve a széles körben használható megoldásokkal, mint például az egészségügyi ágazat együttműködési hálózatai vagy például a hagyományos készpénzes megrendelések feldolgozásával kapcsolatos fejlesztésekkel a vállalati szolgáltatáscsomagok gyorsan megtérülnek azáltal, hogy az ügyfelek ezeket „összefoghatják” az új és a meglévő vállalati szolgáltatásokkal. Az SAP ökoszisztéma tagjai a harmadik bővítőcsomagot alkotó vállalati szolgáltatáscsomagok több mint a felének fejlesztésében részt vettek. Az SAP NetWeaver® technológiai platform rugalmassága és az SAP ERP újításainak egyszerű telepítése lehetővé teszi, hogy az SAP vásárlókból és partnerekből szerveződő ökoszisztéma együttműködhessen a legnagyobb üzleti potenciállal rendelkező szolgáltatáscsomagok azonosításában, felfedezésében és használatában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digital Health Summit: Elkerülhetetlen a digitalizáció a jövő gyógyszeripara számára

A gyógyszeripar digitális transzformációja vitathatatlanul az egyik legizgalmasabb és a legnagyobb érdeklődésre számot tartó téma az automatizáció és az ipar 4.0 témakörében. A szektorban ugyanis átlagon felüliek az üzleti lehetőségek, emellett pedig az egyik leginnovatívabb szegmensek közé tartozik, miközben képes erre a megfelelő mennyiségű tőkét allokálni. 

2021. szeptember 16. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58