ETAPS: magyar jelentkezőket várnak

Kovács Attila, 2008. március 2. 09:44

Az évenként megrendezett ETAPS (European Joint Conferences on Theory and Practice of Software) konferencia-sorozat idei állomásának, 2008. március 29. és április 6. között Budapest ad otthont. Az eseményt az akadémiai és ipari kutatók első számú európai fórumaként tartják számon, a szoftvertudomány területén.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) főszervezésében megtartandó magas szintű nemzetközi szakmai eseményre több mint hatszáz résztvevőt várnak. Az NJSZT-től híreink szerint: miközben február 29-ig már 570 külföldi szakember regisztrált a világ minden tájáról, a magyar jelentkezők száma mindössze tíz. Várják a szoftvertudomány iránt érdeklődő további magyar szakemberek jelentkezését. A szervezők ehhez segítséget is nyújtanak: 2008. március 5-ig történő jelentkezés és díjfizetés esetén csak az ún. korai részvételi díjat kell megfizetni.

Az ETAPS idén öt párhuzamosan rendezett fő konferenciából, és számos csatolt eseményből, workshopból áll. A szoftverfejlesztés elméleti és gyakorlati kérdéseivel foglalkozó olyan guruk jönnek Magyarországra, mint Bran Selic (korábban Rational és IBM), Robert Fuhrer (IBM Research), Michael Gurevich és Rustam Leino (Microsoft Research), Connie Heitmeyer (NASA) és Juha Pekka Tolvanen (MetaCase).

További információ: http://etaps08.mit.bme.hu

Kulcsszavak: tudomány konferencia BME

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15