Régi-új hoax "hódít" az iwiwen

forrás Prim Online, 2008. március 3. 19:38

Egy öt évvel ezelőtt már regisztrált hoax kezdte meg terjedését, a régihez képest annyi különbséggel, hogy már nemcsak az e-mail továbbküldésére buzdít, hanem az iwiwes üzenőfalra való kirakásra is.

A hoax szövege a következő:

KÉRLEK olvasd el!!!!!!!!!

Az üzenet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyik dolgozójától érkezett!!!
Én egy 29 éves apa vagyok.Van egy kisgyerekünk,akinél nem olyan régen az orvosok daganatot diagnosztizáltak az agyban és a kicsi testében. Az egyetlen dolog ami segíthet rajta a műtét, melyre nincs pénzünk, hogy kifizessük.Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk. A segitség abból áll, hogy ezt az üzenetet mindenki tegye ki az üzenőfalára, vagy e-mailben tovább küldi az ismerősöknek. Az nyomonköveti ezt a levelet, és számolja, hogy hány ember kapta meg.Ez az üzenet üzenetenként,emberenként 32 Ft-ot ér a család számára. Kérlek /mielőtt irattározod/, hogy KÜLDD TOVÁBB,ÉS RAKD KI AZ ÜZENŐFALRA IS. köszi

A hamis információkat tartalmazó levél 2003. november 13-i keltezéssel megtalálható a VirusBuster archívumában is, annyi különbséggel, hogy akkor három ember ért 32 centet, s még szó sem volt az azóta egyre népszerűbb, bár a levélben konkrétan nem nevesített közösségi portálról, az iwiwről.

Kulcsszavak: security iWiW

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan változtatta meg a GDPR a vállalatok működését?

A vállalatok többsége keményen dolgozott azon, hogy kellően felkészüljön a GDPR 2018-as bevezetésére. Az elmúlt négy évben kibővültek a jogi osztályok, az adatvédelmi tisztviselők száma pedig elképesztő ütemben, 700 százalék fölé emelkedett. Bár az európai általános adatvédelmi rendelet a C-szintű vezetők, valamint a felhasználók figyelmét egyaránt felhívta az adat- és hálózatbiztonság fontosságára, a technológia és a kibertámadások állandóan változó jellege miatt a szervezetek egy pillanatra sem dőlhetnek hátra. 

2020. május 25. 19:13

Új üzleti számítógépeivel a Dell hatékonyabbá teszi a szakemberek munkáját

A Dell Technologies bemutatta a világ legintelligensebb és legbiztonságosabb üzleti számítógépeit, amelyek hatékonyabbá és biztonságosabbá teszik a munkát – a munkavégzés helyszínétől függetlenül. A díjnyertes Latitude, Precision és OptiPlex portfóliók új tagjaival a Dell ismét elkötelezi magát a fenntarthatóság mellett: az újrahasznosított anyagok, fenntartható csomagolás, energiahatékony kialakítás és EPEAT Gold minősítés jellemzi mindegyik terméket.

2020. május 25. 13:11

Biztonsági tanúsítványt szerzett a Huawei 5G bázisállomása

A világon elsőként szerzett Common Criteria (CC) biztonsági tanúsítványt a Huawei Technologies 5G-bázisállomása. A CC tanúsítványok kiadására jogosult spanyol hatóság, a Nemzeti Kriptológia Központ május 20-án EAL 4+ szintű biztonsági tanúsítványt bocsátott ki a Huawei 5G gNodeB termékéről. Eszerint a Huawei 5G bázisállomás-termékei – beleértve azok forráskódját is – a legmagasabb szintű biztonsági besorolást kapták a világon és megbízható biztonsági garanciákat nyújtanak a vezetéknélküli 5G-kapcsolatokhoz.

2020. május 25. 10:40

Itt a vadonatúj Razer Blade Pro 17

A Razer bemutatta a vadonatúj Razer Blade Pro 17-et, egy profi játékosoknak, tervezőknek és játékfejlesztőknek szánt laptopot. A Blade Pro 17 mostantól 4K felbontású, 120Hz-es kijelzővel érhető el a nagy felbontású munkaállomást igénylő alkotók számára, Full HD-s 300Hz-es változatban pedig azoknak a játékosoknak, akiknek minden mérkőzés minden egyes képkockáját látniuk kell. 

2020. május 24. 16:20

A Zyxel a home office kihívásaihoz igazította az SD-WAN legújabb frissítését

A tajvani hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette az SD-WAN operációs rendszer következő frissítését. Az új verziót kifejezetten az otthoni munkavégzést támogató funkciókkal látták el, melynek köszönhetően távolról is biztonságosan és átláthatóan kezelhető munkahelyi hálózatok alakíthatók ki.

2020. május 24. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás