Régi-új hoax "hódít" az iwiwen

forrás Prim Online, 2008. március 3. 19:38

Egy öt évvel ezelőtt már regisztrált hoax kezdte meg terjedését, a régihez képest annyi különbséggel, hogy már nemcsak az e-mail továbbküldésére buzdít, hanem az iwiwes üzenőfalra való kirakásra is.

A hoax szövege a következő:

KÉRLEK olvasd el!!!!!!!!!

Az üzenet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyik dolgozójától érkezett!!!
Én egy 29 éves apa vagyok.Van egy kisgyerekünk,akinél nem olyan régen az orvosok daganatot diagnosztizáltak az agyban és a kicsi testében. Az egyetlen dolog ami segíthet rajta a műtét, melyre nincs pénzünk, hogy kifizessük.Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk. A segitség abból áll, hogy ezt az üzenetet mindenki tegye ki az üzenőfalára, vagy e-mailben tovább küldi az ismerősöknek. Az nyomonköveti ezt a levelet, és számolja, hogy hány ember kapta meg.Ez az üzenet üzenetenként,emberenként 32 Ft-ot ér a család számára. Kérlek /mielőtt irattározod/, hogy KÜLDD TOVÁBB,ÉS RAKD KI AZ ÜZENŐFALRA IS. köszi

A hamis információkat tartalmazó levél 2003. november 13-i keltezéssel megtalálható a VirusBuster archívumában is, annyi különbséggel, hogy akkor három ember ért 32 centet, s még szó sem volt az azóta egyre népszerűbb, bár a levélben konkrétan nem nevesített közösségi portálról, az iwiwről.

Kulcsszavak: security iWiW

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fullon pörög a Kingston új KC600 SSD-je

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta az asztali PC és notebook-feladatokhoz tervezett, 2,5″-os KC600 SSD-t, amely teljes kapacitás-kihasználtsággal növeli a számítógépek teljesítményét. A KC600 meghajtót gyors reagálásra optimalizálták, rendkívüli indulási, betöltési és átviteli sebességgel. Komplett biztonsági csomaggal, azon belül 256 bites AES-XTS hardveralapú titkosítással, TCG Opal 2.0 és eDrive megoldásokkal védi a felhasználói adatokat. 

2019. október 22. 16:40

A WiFi 6 technológiával az iskolák valódi digitális előnyre tehetnek szert

A Zyxel bejelentette legújabb  WiFi 6 (11ax) hozzáférési pont (AP) sorozatának megjelenését, amelyet az osztálytermekben és egyéb magas sűrűségű környezetben fellépő hálózati túlterhelés feloldására terveztek.

2019. október 22. 09:06

Mesterséges intelligencia alkalmazása a kis- és közepes vállalkozásokért

Egy magyar szoftverfejlesztő cég világszerte élen jár a gyártó-, logisztikai- és kereskedelmi szoftvermegoldások fejlesztésében. Legújabb áttörésük, hogy a piacon elsőként alkalmazzák gyártási rendszerekben a genetikus algoritmus alapú mesterséges intelligenciát, melynek köszönhetően a kis- és közepes vállalkozások az adott folyamatra fordított időt és költségeket legalább 30-40 százalékkal tudják csökkenteni. 

2019. október 21. 13:27

Aktuális témákkal bővült a Neumann Társaság ingyenesen letölthető kiberbiztonsági tankönyve

Ingyenesen letölthető a Neumann Társaság honlapjáról a Neumann Társaság kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt stílusban megírt IT biztonsági tankönyvének aktualizált kiadása, amelyből már az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a DeepFake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a gyerekeknek a népszerű TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

2019. október 21. 11:58

Magyarországi notebookpiaci trendek

Négy éve még 120-150 ezer forintért, idén azonban már átlagosan 223 ezer forintos bruttó áron választottak noteszgépeket a vásárlók a Notebook.hu-nál - ami mintegy 23 ezer forinttal magasabb a hazai átlagnál. Érdekesség, hogy jelenleg a gamer készülékek népszerűsége hajtja előre a legjobban a magyar piacot. A tizedik generációs Intel Core processzorok megjelenésével a szupervékony kivitelű, de munkaállomás teljesítményét kínáló típusok terén is bővülésre számít a kereskedő.

2019. október 21. 10:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás