Régi-új hoax "hódít" az iwiwen

forrás Prim Online, 2008. március 3. 19:38

Egy öt évvel ezelőtt már regisztrált hoax kezdte meg terjedését, a régihez képest annyi különbséggel, hogy már nemcsak az e-mail továbbküldésére buzdít, hanem az iwiwes üzenőfalra való kirakásra is.

A hoax szövege a következő:

KÉRLEK olvasd el!!!!!!!!!

Az üzenet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyik dolgozójától érkezett!!!
Én egy 29 éves apa vagyok.Van egy kisgyerekünk,akinél nem olyan régen az orvosok daganatot diagnosztizáltak az agyban és a kicsi testében. Az egyetlen dolog ami segíthet rajta a műtét, melyre nincs pénzünk, hogy kifizessük.Az AOL és a ZDNET beleegyezett, hogy segít nekünk. A segitség abból áll, hogy ezt az üzenetet mindenki tegye ki az üzenőfalára, vagy e-mailben tovább küldi az ismerősöknek. Az nyomonköveti ezt a levelet, és számolja, hogy hány ember kapta meg.Ez az üzenet üzenetenként,emberenként 32 Ft-ot ér a család számára. Kérlek /mielőtt irattározod/, hogy KÜLDD TOVÁBB,ÉS RAKD KI AZ ÜZENŐFALRA IS. köszi

A hamis információkat tartalmazó levél 2003. november 13-i keltezéssel megtalálható a VirusBuster archívumában is, annyi különbséggel, hogy akkor három ember ért 32 centet, s még szó sem volt az azóta egyre népszerűbb, bár a levélben konkrétan nem nevesített közösségi portálról, az iwiwről.

Kulcsszavak: security iWiW

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

7 biztonsági tipp a mobilunk és az adataink védelméhez

Az elmúlt napokban komoly zűrzavart, több esetben anyagi kárt is okoztak a tömegesen kiküldött, csomag érkezéséről szóló csaló SMS-ek. Az incidens ráirányította a figyelmet arra, hogy az okostelefonok esetében is kulcsfontosságú, hogy gondoskodjunk a megfelelő védelemről, épp úgy, mint a Windows és más rendszereken. Mik azok az óvintézkedések, amelyeket érdemes betartani a készülékünk, illetve a rajta tárolt személyes és banki adataink védelme érdekében?  

2021. április 15. 15:37

Az Oracle felhőjében folyik a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítő rendszerének fejlesztése

A MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési (JÉ) rendszere a magyarországi közösségi közlekedés legtöbb értékesítési csatornával bíró, legszélesebb kínálatot nyújtó jegyértékesítési felülete, amely folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több platformon és funkcióval szolgálja ki az utasok szélesedő körét. 

2021. április 14. 12:45

Fontos új frissítés érkezett a kibertámadások ellen

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhő alapú üzleti és otthoni hálózati megoldások szállítója, bejelentette, hogy az USG FLEX Firewall sorozata is bekerül az átfogó Nebula Felhő Hálózati megoldásába. Az újonnan kiadott ZLD5.0 firmware-verzióval felszerelve a megoldással a kis- és középvállalkozások számára is elérhetővé válnak az intelligens hálózati biztonsági képességek.

2021. április 12. 11:19

Sikeresen zárult a Vidanet Zrt. infrastruktúrafejlesztése a tabi járásban

A Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás 20 települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került GINOP-3.4.1-15 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében a Vidanet Zrt. által elnyert 355,20 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is.

2021. április 9. 13:35

A PlanRadar felpörgetné a magyar építőipar digitalizációját

Havi 5 és 8 százalékos bővülési ütem 2020-ban, több, mint 10 ezer ügyfél, 100 ezret közelítő felhasználó a világ 46 országában. Sikeres indulás az orosz, a lengyel, a francia, a spanyol és az olasz piacon. Stabil anyagi háttér, 30 millió eurós tőkebefektetés, eurótízmilliókban mérhető licenszdíj-bevételek. Számokkal, adatokkal így lehet leírni a PlanRadar építőipari és ingatlankezelési szoftvert gyártó és forgalmazó, bécsi székhelyű cég tavalyi történetét. Igazi sikersztori a járvány idején. Az elemzői várakozások szerint a jelenleg „soonicorn” besorolású vállalat már unikornisként vetheti meg lábát a magyarországi piacon.

2021. április 8. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27