Nyolcezer eurós Asus játék PC a CeBIT-en

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 5. 12:32

Az Asus a CeBIT-en bemutatott egy a legmagasabb igényeket is maradéktalanul kielégítő játékkedvelőknek szánt számítógépet, amelynek a legdrágább verziója elérheti akár a nyolcezer eurót is.

A tajvani elektronikai konszern kipróbálja magát a Desktop PC üzletágban is, és egyből egy csúcskategóriás termékkel kívánja elnyerni a fogyasztók kegyeit. A hannoveri technológiai expón kiállított példányokban egy 3 GHz-s Core 2 Extreme lapka teljesít szolgálatot, ezen kívül három GeForce 8800 Ultra videókártyát és 2 GByte memóriát is beleszereltek azokba. A gyártó azonban hangsúlyozta, hogy  az információstechnológiai seregszemlén felvonultatott rendszerek csupán alapmodellek, ennél jóval komolyabb gépek is tartoznak még az Ares sorozathoz. A felsőkategóriás játékgépek esetében a felső határ szinte a csillagos ég, a legdrágább modellekben 4 TByte tárhely, 8 GByte RAM, és Blu ray optikai meghajtó is lesz. A Gamer PC-ket különleges piros ledekkel megvilágított házba építik, és kétezer wattos tápegységgel is felszerelik azokat, hogy minden körülmények között bírják a terhelést.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Vista Ultimate operációs rendszerrel előtelepített számítógépek mikor kerülnek a boltok polcaira. Akik ilyet akarnak majd venni, mindenesetre jó mélyen bele kell majd nyúljanak a pénztárcájukba, hiszen modelltől függően 2500-8000 eurót kell majd fizetni egy ilyen csúcsgépért.

Kulcsszavak: PC Asus CeBIT ASUS

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bátrak vagy tudatlanok vagyunk az online adatbiztonság terén?

Az Európai Unión belül a magyarok nyugtalankodnak a legkevésbé az adataik biztonsága miatt, ha internetezésről van szó. Pedig van ok aggodalomra, hiszen a Micro Focus felmérése szerint az online alkalmazások 94 százaléka tartalmaz valamilyen sebezhetőséget. A vállalat szakértői szerint úgy lehetünk biztonságban a weben, ha a felhasználók körültekintően veszik igénybe a szolgáltatásokat, és egyúttal a vállalatok is nagy gondot fordítanak a sérülékenységek vizsgálatára.

2020. március 27. 17:08

Újabb lépést tett a Telenor az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez

A Telenor Magyarország Zrt. sikeresen licitált a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által a 700MHz-es, a 2100MHz-es, a 2600MHz-es valamint a 3600MHz-es frekvenciasávok hasznosítását célzó árverési eljáráson, és így az 5G szolgáltatás kereskedelmi bevezetéséhez szükséges új frekvenciasávokhoz jutott. A mobiltársaság a lehetséges maximumot - 140MHz-et – szerezte meg az 5G frekvencia úttörő sávjának számító 3600MHz-es frekvenciatartományban, ami egyben a legnagyobb kapacitást is jelenti e spektrumban. A vállalat emellett 2x5MHz duplex sávot szerzett a 700MHz-es tartományban. A frekvenciahasználati jogosultság 15+5 évre szól.

2020. március 27. 10:28

A Magyar Telekom hamarosan elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását

A Magyar Telekom az 5G-hez és a szélessávú mobil szolgáltatásokhoz kapcsolódó frekvenciahasználati jogosultságok tárgyában kiírt árverésen az alábbi frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el:

2020. március 27. 10:04

A Vodafone további frekvenciasávokat szerzett az 5G hálózat fejlesztéséhez

A Vodafone Magyarország további frekvenciákat szerzett a következő generációs 5G mobilszolgáltatásai számára az NMHH által lebonyolított frekvencia aukción, összesen 38,65 milliárd forint értékben. Ezekkel az újonnan megszerzett frekvenciasávokkal, amelyek alkalmasak a sebesség, a kapacitás és a lefedettség növelésére, a szolgáltató jó helyzetben van ahhoz, hogy folytathassa 5G-s hálózatai kiépítését, valamint Magyarország digitalizálása érdekében kifejtett erőfeszítéseit.

2020. március 27. 09:36

A HP 3D nyomtatással küzd a koronavírus ellen

A HP és digitális gyártási közössége a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek kihasználásával járul hozzá a COVID-19 járvány elleni harchoz. A 3D nyomtatással foglalkozó csapatok a rendelkezésre álló technológiát, tapasztalatot és gyártási kapacitást arra használják fel, hogy a vírus elleni védekezésben elengedhetetlen alkatrészeket készítsenek.

2020. március 26. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás