Újabb "zselés" gépeket mutatott be a Ricoh

forrás Prim Online, 2008. március 6. 13:26

Már Magyarországon is elérhetők a Ricoh közelmúltban bemutatott GelSprinter technológiával működő legújabb „zselés” berendezései. Az Aficio GX 2500 ideális választás azon irodák és kis munkacsoportok számára, amelyek elérhető áron akarnak színes nyomtatót vásárolni. Az Aficio GX 3000S/GX 3000SF/GX 3050SFN készülékek azoknak a kis munkacsoportoknak ajánlhatók, amelyek multifunkciós asztali gépeket igényelnek, míg az Aficio GX 7000 speciális A/3 nyomtatásra is képes.

A Ricoh 2006-ban mutatta be először az új – a lézer- és a tintasugaras technológia előnyeit ötvöző – zselés nyomtatási eljárását. A géltechnológia újításai közül a legfontosabb az úgynevezett GelSprinter festék: a berendezésekben használt gélalapú tinta még a normál irodai papíron sem üt át, mivel azonnal megszárad. A GelSprinterek széles nyomtatófejjel dolgoznak, amelynek révén a hagyományos tintasugaras nyomtatási sebesség háromszorosa érhető el. A szabályozható cseppmérettel pedig könnyen változtatható a minőség.

A géltechnológia fontos jellemzője az is, hogy a transzfer szalagos módszer jóvoltából rendkívül pontos papírtovábbítás érhető el. Az úgynevezett „Level color” módban megközelítőleg fekete-fehér áron készíthetünk színes nyomatokat; miközben a szöveg éles marad, ugyanis a berendezés csak a képekhez használ kevesebb tintát.

A Ricoh új, géltechnológián alapuló, elsősorban a kis irodai és munkacsoportos környezetbe pozícionált nyomtatóit alacsony hardver- és üzemeltetési ár jellemzi. A berendezések a nyomtatási költségek nyomon követésére alkalmas fedettség és lapszámlálókkal rendelkeznek, így az összes költség könnyen nyomon követhető és kézben tartható.

Kulcsszavak: printer Ricoh-hu Ricoh

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Többféle jelszókezelésre képes a Kingston új pendrive-ja

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését. Az új termék fogyasztói szintű biztonságot kínál XTS módban, AES hardvertitkosítással és digitálisan aláírt firmware-rel a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen.

2022. július 6. 09:55

Magyarok a poszt-kvantum kriptográfiában

A kvantumszámítógépek fejlődése alapvetően változtatja meg az információbiztonság-technológia világát: a kvantumszámítógépek erejével ugyanis feltörhetővé válik számos olyan titkosított információ, amely ma még megfelelően védettnek számít. Új megközelítésekre van szükség a kriptográfiában, amelyek kidolgozásában élen jár a magyar székhelyű i4p

2022. július 5. 10:02

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Még mindig sokan kockáztatnak nem jogtiszta szoftverekkel

A legtöbben tisztában vannak a nem jogtiszta szoftverek használatának veszélyeivel, ennek ellenére a felhasználók 30%-a még mindig nem megbízható forrásból származó programokat részesít előnyben – derül ki a Microsoft Magyarország megrendelésére készült felmérésből.

2022. június 30. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24