Google: Kitiltva az amerikai katonai támaszpontokról

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 10. 08:47

Biztonsági kockázatokra hivatkozva megtiltotta a washingtoni védelmi minisztérium, hogy a Google Earth műholdas kereső térképkészítői részletes felvételeket készítsenek az amerikai katonai támaszpontok belsejéről.

A helyi idő szerint csütörtökön bejelentett intézkedés előzménye, hogy a múlt héten körpanorámás - teljes, 360 fokos körbetekintést biztosító - felvételek jelentek meg a sokak által látogatott keresőprogramon az egyik texasi bázis belsejéről. Gene Renuart, az amerikai légierő tábornoka szerint ez aggodalomra ad okot, hiszen az ilyen felvételeken látható, hogy hol helyezkedik el az őrség, miként működik a bejáratoknál a sorompó, és hogyan lehet bejutni az egyes épületekbe. Ez pedig valódi kockázatot jelent az amerikai katonai létesítmények biztonságára nézve - tette hozzá.

A Google szóvivője elmondta, hogy munkatársaik a katonai hatóságok engedélyével vették fel a kifogásolt felvételeket, de hibáztak. A történtek ellentétesek a cég üzleti irányelveivel, s a kifogásolt felvételeket huszonnégy órán belül eltávolították honlapjukról - tette hozzá.

Kulcsszavak: onlineszolg jog Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás