microCAD'2008 a Miskolci Egyetemen

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 19. 10:35

Huszonkettedik alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem a microCAD Nemzetközi Tudományos Konferenciát, a rendezvényt idén március 20-án és 21-én tartják.

Lehoczky László, a microCAD tudományos bizottság titkára az MTI-nek kedden elmondta: a nemzetközi tudományos konferencia plenáris előadással kezdődik, amelyen neves hazai szakemberek tartanak előadást.

A konferencia ezt követően 18 szekcióban folytatja munkáját: többek között a hulladékfeldolgozásról, hulladékhasznosításról, a föld alatti létesítmények tervezéséről, kivitelezéséről és működtetéséről, a nem konvencionális energiaforrások kutatásáról és hasznosításáról cserélnek eszmét.

Hozzátette: emellett foglalkoznak a logisztikai informatikával, a gazdaság kihívásaival, a vállalati versenyképességgel a XXI. században, a bölcsészettudománnyal és az egészségtudománnyal.

A szekciókban elhangzó 339 előadásból 155 előadást külföldi előadó, 81 előadást magyarországi intézményekből, valamint 103 előadást Miskolci Egyetemről jelentkezett előadók tartanak. A konferenciára érkeznek résztvevők Ausztriából, Bosznia-Hercegovinából, a Cseh Köztársaságból, Horvátországból, Oroszországból, Lengyelországból, valamint Németországból, Romániából, Szerbiából, Svédországból, Törökországból, Szlovákiából és Ukrajnából - mondta Lehoczky László.

Közölte: a találkozó kulturális és kísérő rendezvényei közé tartozik microCAD Party, amelyen átadják a microCAD díszpolgári címet. Ezen címet azok kapják, akik az elmúlt években sokat fáradoztak a microCAD sikeréért, rangjának emeléséért - fűzte hozzá.

Kulcsszavak: konferencia tudomány CAD

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ATV-t és két helyi rádiót is megbírságolt a Médiatanács

Jogszerűtlenül kivitelezett termékmegjelenítésért bírságolta meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az ATV-t a Napló című műsor egyik riportja miatt. A testület ezen kívül egy karcagi és szolnoki helyi rádió műsorainak vizsgálata során hiányosságot tárt fel, ezért bírságot rótt ki a szolgáltatójukra, emellett a szolnoki rádió burkolt reklámot is közzétett. 

2023. február 3. 20:24

Top 10 trend 2023-ban a bankszektorban

A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az elmúlt 17 év alacsony kamatlábai megdöntötték az iparág alapvető egyenletét – miszerint a betétek mozgatják a hitelezést. Ebben az időszakban a pénz nagyon keveset ért a bankok számára – gyakorlatilag ingyen volt –, így elsősorban olyan termékekre fókuszáltak, amelyek továbbra is díjbevételt termeltek. Ezzel egyidejűleg megjelentek a fintech innovátorok is, akik a pénzügyi megtérülés helyett a volumenre koncentráltak. 

2023. február 3. 18:42

Tíz hónap alatt egymillió forintot kapnak a gólya ösztöndíjasok a Széchenyi István Egyetemen

Egyszeri százezerről havi százezer forintra nő a Gólya ösztöndíj összege a győri Széchenyi István Egyetemen a következő tanévben. A jelentős támogatást tíz hónapra nyerhetik el azok a tehetséges elsőéves hallgatók, akik hazánk 109 kedvezményezettnek minősülő járásának valamelyikéből érkeznek az intézménybe tanulni.

2023. február 3. 17:01

Nehéz felmérni a vállalatok zöld törekvéseinek valós értékét

A piaci szereplők számára egyre fontosabbá válik, hogy elérjék a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény szerint 2050-re kitűzött nettó nulla kibocsátást. Ennek megfelelően a vállalatok mind gyakrabban kommunikálnak a szénsemlegesség eléréséhez kapcsolódó terveikről, vállalásaikat viszont gyakran kevés releváns adat birtokában teszik. A zéró kibocsátással kapcsolatos költéseik mértékét nehezen látják át, a cél eléréséhez szükséges beruházásokra pedig a legtöbb cégnek közel sincs elegendő erőforrása. A bizonytalan gazdasági környezet és az emiatt gyakoribbá váló rövid távú döntések pedig további akadályokat jelentenek a vállalatoknak a hosszú távú eredmény elérésében – derül ki a Baker McKenzie friss, 1000 vezető bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

2023. február 3. 15:33

Megérkezett az első Apple Premium Partner üzlet Magyarországra

Az iSTYLE első Apple Premium Partner üzlete várja vásárlóit a budapesti Árkád bevásárlóközpontban. A közép-kelet-európai régió második Apple Premium Partner márkaboltja az ikonikus Apple Store vásárlási élményét hozza el, és az ügyfélkiszolgálás teljesen új szintjét képviseli. Az új koncepció alapján megújult üzlet a korábbinál nagyobb területen és számos újdonsággal várja az Apple rajongókat.

2023. február 3. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46