Két új Acer Aspire Gemstone blue noteszgép

Kovács Attila, 2008. március 19. 15:29

Az Acer mai budapesti sajtótájékoztatóján Egri Csaba, a magyarországi kereskedelmi képviselet vezetője és Móritz Krisztina, a cég termékmenedzsere mutatták be az Acer Gemstone noteszgépek második generációjának számító Aspire Gemstone blue családot.

A kilenc hónapja történt Gemstone-bevezetés után az Acer most ismét a dizájn útjára lépett. Az eredeti Gemstone külsőre alapozva további kutatásokat folyatattak azzal a céllal, hogy egy egyedi HD notebook koncepciót hozzanak létre, amely tele van exkluzív alkalmazásokkal és külseje a legmagasabb igényeknek is megfelel. Az eredmény: az Acer két új notebook családja, az Aspire 8920 és az Aspire 6920, melyeknek ismertetőjegyei a 18.4” és 16” méretű, 16:9 felbontású, Full High Definition LCD képernyő és a Blu-Ray Disc meghajtó. A kék fényű, holografikus 3D-s borító eleganciát sugároz. A csillagszerű háttérfény a lebegő Acer logó alatt világít a csillogó kék lap közepén.

További jellemzők: Acer CineDash médiakonzol -- Az érintéskezeléses konzol lehetőséget ad a szórakoztató alkalmazások egyszerűbb kezeléséhez: másodperceken belül elindítja az Acer Arcade szoftvert, használatával navigálhatók a menük, szabályozható a hangerő és kezelhető az éppen futó médiaprogram. A két notebook család második generációs Dolby Home Theater technológiával integrált, erőteljes audio technológiával felszerelve - CineSurround, Tuba CineBass mélynyomó és True 5.1 kimenet – melyek új mértékadói a notebookok hangkapacitásának. -- Acer Tuba CineBass -- A világ első, egyedülálló henger típusú basszus erősítője. Nagyobb mélynyomó kapacitás henger dizájnnal a sima hanghullámok és a lehető legjobb rezonancia érdekében. -- DiamondBlack eKey --
Az eredeti Gemstone design csillogó védjegye, a gyémánt-fekete eKey a drágakövek klasszikus vonzását tükrözi és hidat képez a stílus és a mögötte rejlő technológia között. A NeoWeave tenyértartó kifinomult és érdes, ezáltal kényelmes és ergonomikus területet biztosít a felhasználó kezének.Az Enlightener médiavonal kihangsúlyozza a magas definíciójú szórakoztatóközpontot, melyet közvetlenül beleépítettek az Aspire Gemstone Blue-ba, vonalat vezetve a főkapcsoló és Dolby hitelesített Tuba basszus között, a szórakoztatás töretlen útjaként.

Acer Aspire 8920


Az Aspire 8920G sorozatot úgy tervezték, hogy magas minőségű HD élményt nyújtson az érzékeknek. Az új Aspire 8920G széria maximális teljesítményt nyújt az Intel Centrino Processzor Technológiának köszönhetően, amely a legújabb Intel Core 2 Duo processzort, mobil Intel PM965 Express Chipset-et és integrált vezeték nélküli csatlakozást biztosító modult tartalmaz, támogatva az Acer SignalUp, InviLink Nplify vezeték nélküli technológiát.Az Aspire 8920G-vel az Acer elsőként dob piacra 18.4”-es, teljes HD CineCrystal LCD paneles, 1920x1080 képpontfelbontású képernyőt, 8 ms reakcióidővel és 16:9 széles képaránnyal, mely az ideális nézet a HD tartalom maximális élvezetéhez.

A rendszerhez több grafikai motor választható, beszerelhető akár az NVIDIA GeForce 9650M GS grafikus kártya maximum 1280 MB TurboCache-sel (512 MB dedikált GDDR3 VRAM, max. 768 MB megosztott rendszermemória), vagy az NVIDIA GeForce 9500M GS-kártya, akár 1280 MB TurboCache-sel (512 MB dedikált GDDR2 VRAM, max. 768 MB megosztott rendszermemória). Mindkettő támogatja az NVIDIA PureVideo HD technológiát, a Shader Model 4.0-t és a Microsoft DirectX 10-et.

A kiemelkedően magas felbontást a HDMI csatlakozó garantálja HDCP támogatással: egy olyan csatlakozó, amely éles, magas minőségű vizualitást és hangot biztosít egyetlen kábel segítségével. Ráadásul az új notebook széria Wide Color Gamut Plus kijelzővel van ellátva és 100 százalékkal több színintenzitást ad az átlagos notebook paneleknél.

Az Aspire Gemstone blue dizájn kombinálja a második generációs Dolby Home Theater technológiát erőteljes audio technológiákkal - CineSurround, Tuba CineBass erősítő és True 5.1 kimenet – melyek új mértékadói a notebookok hangkapacitásának. Az Aspire 8920G a világ első notebookja, amely beépített multi-speaker True 5.1 surround hangot biztosít öt integrált hangfallal, így ideális választás a Full HD filmekhez és játékokhoz.

A specifikusan létrehozott henger-stílusú Acer Tuba CineBass mélynyomó meghaladja a
10 W-ot, a lehető legtisztább mély hangokat biztosítva Dolby Natural Bass technológián keresztül. A fokozott hangerővel a statikus hangokat és tompítást kizárja, így a zenekedvelők hallhatják a mély basszusokat is!

Az Aspire 8920G-nek vadonatúj CineDash médiakonzolja van, amely lehetőséget ad a szórakoztató alkalmazások egyszerűbb kezeléséhez: másodperceken belül elindítja az Acer Arcade szoftvert, használatával navigálhatók a menük, szabályozható a hangerő és kezelhető az éppen futó médiaprogram. Az új dizájn új felületeket is jelent: a NeoWeave tenyértartó összetett textúrája egyben kifinomult és érdes, ezáltal kényelmes és ergonomikus területet biztosít a felhasználó kezének.

Jókora HDD tárhely akár 640GB-ig (2x320GB), mely ideális a multimédiagyűjtők számára. Az Aspire 8920G modelleknél választani lehet két kiváló optikai meghajtó közül: Blu-ray Discs és DVD-Super Multi double-layer meghajtó között. Ráadásul az egyszerű és gyors adattovábbítás érdekében a sorozat tartalmaz egy 6-az-egyben kártyaolvasót, mely támogatja a legtöbb általánosan használt kártyaformátumot.

Egy TV hangoló integrálásával a digitális televíziózáshoz (modelltől függően), az Aspire 8920G egyszerűen közvetíti a digitális és az analóg televíziós adást. Az Acer multimédiás szoftvere, az Arcade Deluxe, segít a felhasználónak a csatornák közötti váltásban az átlátható és könnyen kezelhető interface segítségével.

Modelltől függően az Aspire 8920G VoIP Bluetooth telefonnal együtt kapható, amely mobiltelefonként működik a notebookkal való Bluetooth-os kapcsolat révén, vagy felületre helyezve kihangosítóként szolgál, szabad kezet biztosítva telefonálás közben. Az integrált Acer CrystalEye kamerával kombinálva a VoIP telefon real-time videokonferenciát tesz lehetővé.

Acer Aspire 6920


Az Gemstone blue sorozat másik tagjának, az Acer Aspire 6920-nak a főbb jellemzői: 16 hüvelykes HD CineRrystal LCD panel, 8 ms reakcióidő, 16:9-es képarány, NVIDIA GEForce 9500M GS, HDMI csatlakozó, Dolby Home Theater, Acer Tuba CineBass, CineDash médiakonzol, holografikus 3D borító, NeoWeave tenyértartó, max. 320cGB-ig terjedő tárolóhely, választhatóan Blu-ray isc vagy DVD Super Multi double player optikai meghajtó, integrálható digitális TV hangoló.

A Prím kérdéseire kapott válaszok szerint:

  • a két gép kiépítéstől függően minimum 300 ezer, max. 560 ezer forintos áron kerül forgalomba;
  • a gépek teljes WiFi hálózati támogatással, illetve bluetooth-os VoIP telefonos támogatással is rendelkeznek;
  • az új noteszgépek súlya (3,5kg-tól 5 kg-ig) és nagyképernyős kialakítása miatt a szokásos "hátizsákos" hordozhatóságuk (mobilitásuk) nem ajánlott.
Kulcsszavak: Acer notebook Acer-hu

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cloud Email Security: újabb mérföldkő a fertőző e-mailek elleni harcban

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója bejelentette új SaaS-alapú Cloud Email Security (CES) portfoliójának megjelenését.

2021. szeptember 16. 15:51

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

2021. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai: a Formbook az élre tör

Check Point Software Technologies Ltd. kutatórészlege, a Check Point Research kiadta legújabb, 2021 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A kutatók jelentése szerint a Formbook jelenleg a legelterjedtebb kártékony program, a Trickbot-tól vette át az első helyet, mely így három hónapos vezetés után visszaesett a második helyre. 

2021. szeptember 16. 09:53

DORA rendet tesz a pénzügyi kibertérben

Egyre több pénzügyi intézmény kerül kiberbűnözők célkeresztjébe. Ha a támadásuk sikeres, annak súlyos következményei lehetnek, hiszen nagy mennyiségű érzékeny pénzügyi és személyes adathoz férhetnek hozzá. Az Európai Bizottság a kibertámadások elleni védekezés összehangolása érdekében egyéges törvényi szabályozást készít elő. 

2021. szeptember 14. 11:10

Az 5G csökkentheti a vidék lemaradását

Egyes kutatások szerint a világ népességének nagyjából a fele nem rendelkezik stabil, megfelelő sebességű internetkapcsolattal, ami több százmillió – döntően vidéki régiókban élő - olyan háztartást feltételez, ahová vagy egyáltalán nem ér el a vezetékes infrastruktúra vagy a meglévő vezetékes hálózat elavult és méretgazdaságossági okokból nem, illetve nehézkesen fejleszthető. Ezen a problémán is segíthet az 5G terjedése: a többszörösére bővülő kapacitás révén a szolgáltatók a modern vezetékes elérésekkel összemérhető vezeték nélküli kapcsolatot képesek nyújtani.

2021. szeptember 14. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58