Intel Classmate PC Európában is

Milkovits Gábor, 2008. március 21. 11:25

Az Intel bejelentette, hogy hamarosan az európai és amerikai piacon is megjelennek a processzorgyártó által kifejlesztett, és partnerei révén gyártásra kerülő Classmate PC laptopok.

Az Intel eredetileg az OLPC „százdolláros” XO laptopjának konkurenséül fejlesztette ki a Classmate-et, és hozzá hasonló módon nagyobb tételben, a fejlődő országok kormányai és közvetve rászoruló gyermekei számára próbálta értékesíteni. A gépek meg is jelentek Indiában, a Fülöp-szigeteken és Vietnamban is, ám összesen eddig alig több mint százezer példány kelt el belőlük. Időközben azonban az XO ötlete divatot csinált, és az Asus Eee ultra-mobil noteszgép Amerikában be is bizonyította, hogy az ilyen jellegű készülékek iránt igencsak erőteljes a kereslet, még akkor is, ha a beígért 200 dollár helyett ennek a duplájába kerülnek. Így aztán azóta több gyártó is hasonló fejlesztéseken dolgozik, például a HP vagy az Acer, az ECS pedig már be is mutatott egy prototípust a CeBIT-en.

Az Intel külön processzorokat és platformot is kifejlesztett az ilyen ultra-hordozható, 10” vagy kisebb képernyős gépekhez az Atom „Silverthorne” és „Diamondville” CPU-k, valamint a megfelelő lapkakészletek képében. A Clasmate PC állítólag 300 dollárnál olcsóbban lesz kapható a fejlett piacokon is, egyelőre ismeretlen időpontban, gyártótól és konfigurációval.

Kulcsszavak: Intel notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Széchenyi-egyetemi spinoff vállalkozás nyert támogatást termékfejlesztésre és hasznosításra

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően üzletileg hasznosítható termék válhat a Széchenyi István Egyetem két kutatója, dr. Kovács Norbert és dr. Fülep Dávid vezetésével fejlesztés alatt lévő projektportfóliómenedzsment-szoftverből. Maga az egyetem, illetve az intézmény Menedzsment Campusa a szellemi termék létrejöttében, a pályázat előkészítésében és beadásában is fontos szerepet játszott.

2021. szeptember 20. 12:40

Ezt kell tudnod a RAM-okról, ha gamer gépet akarsz építeni

Ha gamerként a számítógép-építés mellett döntünk, elsőre ijesztőnek tűnhet a feladat. A rengeteg komponens és specifikáció miatt nem egyszerű nyomon követni, hogy pontosan mire is figyeljünk a beszerzőkörút során. A grafikus kártyákat és a processzorokat általában körültekintően választjuk ki, de ha azt szeretnénk, hogy a játékok gond nélkül betöltődjenek és fussanak, a megfelelő RAM-memória kiválasztása is hasonlóan fontos feladat. A Kingston Technology szakértői összefoglalják, hogy mivel érdemes tisztában lenni, ha RAM-vásárlásról van szó.

2021. szeptember 19. 16:43

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Cloud Email Security: újabb mérföldkő a fertőző e-mailek elleni harcban

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia- és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója bejelentette új SaaS-alapú Cloud Email Security (CES) portfoliójának megjelenését.

2021. szeptember 16. 15:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46