Magyarság az Információs Társadalomért Testület konferenciája

MTI Sajtóadatbank, 2008. március 28. 08:09

A magyarság nemzetközi súlyának növelése érdekében csütörtökön és pénteken rendezik meg a Magyarság az Információs Társadalomért Testület (Ma ITT) 4. konferenciáját Szabadkán - közölte a gazdasági tárca.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) feladatának tekinti az összmagyarság közötti információáramlás biztosítását, a szomszédos országokban élő magyarokat az anyaországtól elválasztó információs szakadék felszámolását, így a külhoni magyar közösségek megerősödésének elősegítését és versenyképességének fokozását – áll a GKM közleményében.

Az eddigi eredményekre több mint 300 eMagyar pont, emagyar.net-portál alapozva jött létre a Magyarmagyar Platform (M2 Platform), az eRegio Hálózat, a szakmai szervezetek és a programot irányító intézmények közös kezdeményezéseként. A platform a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság virtuális egyesítését, a magyarság információs társadalomba tagozódását tűzte ki célul. A program koordinátora a Ma ITT irányító bizottsága.

Az M2 Platform a közös gondolkodás és fejlesztési tervek kialakításának keretét biztosító, információs technológiát használó, alulról építkező mozgalom, amely a felhalmozott tudást, tapasztalatokat és fejlesztési terveket széles körben hozzáférhetővé teszi.

A közlemény szerint a konferencián elfogadják a Szabadkai Nyilatkozatot, amely megfelelő kereteket teremt a magyar-magyar kapcsolatokban rejlő potenciál kiaknázásához. A szabadkai rendezvény résztvevői bíznak abban, hogy a konferencia mérföldköve lesz a nemzeten belüli, mégis nemzetközi magyar összefogásnak, és hozzájárul a magyarság súlyának növekedéséhez Európában és a világban.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

A Magyar Innovációs Szövetség 2019. október 21-én, az ELTE-n, 29. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

2019. október 23. 10:29

Merre tart a Machine to Machine (M2M) technológia?

2001-ben a GPRS technológia nyitotta meg a kaput a gépek közötti kommunikáció, azaz az M2M megoldások értelmes alkalmazása előtt. Mára milliós nagyságrendben kommunikálnak gépek egymás között a magyarországi mobilhálózatokon. Az M2M megoldásokra mind üzleti mind lakossági oldalon erősödik az igény, az ötödik generációs (5G) mobilhálózatok pedig a 2001-es induláshoz hasonló mérföldkövet jelenthetnek az M2M megoldások elterjedésében. A felhasználási trendeket a nagy gyártók – mint például a Google vagy az Amazon – platformjaival való kompatibilitás határozhatja meg.

2019. október 23. 09:11

Cél a káros digitális tartalmak csökkentése

A mai napon ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a Belügyminisztérium és az Országos Rendőr-főkapitányság.

2019. október 22. 18:19

A Samsung európai felmérése rámutat a telefontöltés társadalmi szerepének átalakulására

A mobiltelefonok ma már sokkal többet jelentenek a felhasználók számára egyszerű kommunikációs eszköznél. A Samsung nemzetközi kutatása alapján az európai emberek erősen kötődnek a készülékükhöz és tartanak akkumulátorának lemerülésétől. Ilyen helyzetben a válaszadók 35 százaléka a pénznél is jobban örülne a felajánlott töltésnek.  

2019. október 22. 15:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás