Extra riportok Microsoft Dynamics felhasználóknak

forrás Prim Online, 2008. március 28. 13:16

Az LLP Budapest megállapodást írt alá a Jet Reports holland irodájával a cég riportkészítő kiegészítésének forgalmazásáról Magyarországon. A megoldással a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer használói Excel alapú jelentéseket készíthetnek, amivel gyorsan és változatosan lehet a cég minden területére kiterjedő riportokat létrehozni.

A közép-kelet európai régió meghatározó szoftver megoldásszállítója egy olyan hasznos add-onnal bővítette portfolióját, amivel a felhasználók Excelben hozhatnak létre jelentéseket a vállalatirányítási rendszer adatai alapján. „A Microsoft Dynamics rendszerekben többféle módon is készíthetünk riportokat” – mondta Szabó Tamás, az LLP Budapest ERP és CRM megoldásokért felelős ügyfélmenedzsere. „Sok esetben a riporttípusok elkészítése a bevezetéssel egy időben történik, ám az üzleti folyamatok változásával szükség lehet a kialakított jelentés struktúrájának módosítására. A Jet Reports-szal a felhasználó könnyedén készítheti el, és speciális informatikai ismeretek nélkül módosíthatja riportjait”.

A Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer rendelkezik beépített riportokkal, amivel általános felhasználás esetén megfelelő jelentések készíthetők, azonban több kiegészítő modul használatakor, vagy a rendszer nagy mértékű testreszabása után ezek rögzített formája miatt nehézkes a naprakészen tartásuk. A Jet Reports lehetőséget nyújt a riportban megjelenített adatok hátterének megtekintésére is. A beépített „Drill down” funkcióval automatikusan lekérdezhetjük az adott érték mögötti tranzakciókat.

A Jet Reports az Excel felületét kínálja a jelentések megtervezéséhez és megjelenítéséhez, ami minden Microsoft felhasználó számára egyértelmű használatot és könnyű elsajátítást biztosít. Nincs szükség a bevezető cég szaktudására a riportok beállításához vagy későbbi átalakításához. A Jet Reports lekérdezései azon túl, hogy Excelben jelennek meg, mindig a vállalatirányítási rendszer adatbázisán alapulnak, tehát mindig a pillanatnyilag aktuális adatok biztosítják a jelentés alapját. A létrehozott riportok előre meghatározott időpontokban automatikusan lekérdezésre kerülhetnek, amiket a kiválasztott munkatársak e-mailben (Excel, PDF vagy HTML formátumban) megkaphatnak. „A Jet Reports nem csak használja a vállalatirányítási rendszer adatait, hanem ki is egészíti azokat. Pl. a büdzsé tervezésénél lehetőséget biztosít az elkészített Excel tábla adatainak feltöltésére a rendszerbe” – hangsúlyozta Szabó Tamás.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04