Extra riportok Microsoft Dynamics felhasználóknak

forrás Prim Online, 2008. március 28. 13:16

Az LLP Budapest megállapodást írt alá a Jet Reports holland irodájával a cég riportkészítő kiegészítésének forgalmazásáról Magyarországon. A megoldással a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer használói Excel alapú jelentéseket készíthetnek, amivel gyorsan és változatosan lehet a cég minden területére kiterjedő riportokat létrehozni.

A közép-kelet európai régió meghatározó szoftver megoldásszállítója egy olyan hasznos add-onnal bővítette portfolióját, amivel a felhasználók Excelben hozhatnak létre jelentéseket a vállalatirányítási rendszer adatai alapján. „A Microsoft Dynamics rendszerekben többféle módon is készíthetünk riportokat” – mondta Szabó Tamás, az LLP Budapest ERP és CRM megoldásokért felelős ügyfélmenedzsere. „Sok esetben a riporttípusok elkészítése a bevezetéssel egy időben történik, ám az üzleti folyamatok változásával szükség lehet a kialakított jelentés struktúrájának módosítására. A Jet Reports-szal a felhasználó könnyedén készítheti el, és speciális informatikai ismeretek nélkül módosíthatja riportjait”.

A Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer rendelkezik beépített riportokkal, amivel általános felhasználás esetén megfelelő jelentések készíthetők, azonban több kiegészítő modul használatakor, vagy a rendszer nagy mértékű testreszabása után ezek rögzített formája miatt nehézkes a naprakészen tartásuk. A Jet Reports lehetőséget nyújt a riportban megjelenített adatok hátterének megtekintésére is. A beépített „Drill down” funkcióval automatikusan lekérdezhetjük az adott érték mögötti tranzakciókat.

A Jet Reports az Excel felületét kínálja a jelentések megtervezéséhez és megjelenítéséhez, ami minden Microsoft felhasználó számára egyértelmű használatot és könnyű elsajátítást biztosít. Nincs szükség a bevezető cég szaktudására a riportok beállításához vagy későbbi átalakításához. A Jet Reports lekérdezései azon túl, hogy Excelben jelennek meg, mindig a vállalatirányítási rendszer adatbázisán alapulnak, tehát mindig a pillanatnyilag aktuális adatok biztosítják a jelentés alapját. A létrehozott riportok előre meghatározott időpontokban automatikusan lekérdezésre kerülhetnek, amiket a kiválasztott munkatársak e-mailben (Excel, PDF vagy HTML formátumban) megkaphatnak. „A Jet Reports nem csak használja a vállalatirányítási rendszer adatait, hanem ki is egészíti azokat. Pl. a büdzsé tervezésénél lehetőséget biztosít az elkészített Excel tábla adatainak feltöltésére a rendszerbe” – hangsúlyozta Szabó Tamás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy magyar fejlesztés akár 10-12% bevételnövekedést is hozhat a webáruházaknak

Folyamatosan bővül a hazai online kereskedelem, ahogy a rendelkezésre álló eszközök tárháza is. A kereskedők számára a webshop létrehozása és optimalizálása manapság az első napirendi pontok között szerepel, hiszen az értékesítés jelentős része átterelődött az online térbe. A kiélezett versenyhelyzetben elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés a látogatók kiszolgálása, a kimagasló felhasználói élmény elérése és nem utolsó sorban a forgalom növelése érdekében.

2021. szeptember 23. 15:55

Fenntarthatóság, fintech, sokszínűség

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Morgan Stanley budapesti központja. Az iroda elmúlt másfél évti-zedben jelentős informatikai centrummá bővült a globális pénzintézeten belül, miközben a technológia fejlődé-se az egész pénzügyi szektorban mélyreható változásokat hozott. Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetője az évforduló apropóján számba vette ezeket a változásokat.

2021. szeptember 23. 12:41

Bővíti partnerségi kapcsolatát a VELUX Cégcsoport és a Schneider Electric

A tetőablakok piacán vezető VELUX Cégcsoport, valamint az energiakezelés és az automatizáció terén végbemenő digitális átállásában érdekelt világvezető vállalat, a Schneider Electric bejelentette partnerkapcsolatuk bővítését, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a VELUX Cégcsoport számára a karbonsemlegességi vállalásainak elérését 2030-ra. A vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a teljes karbonsemlegesség megvalósítását, az éghajlatváltozást érintő, egyre inkább szükségessé váló, proaktív gondolkodás jegyében.

2021. szeptember 23. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46