Extra riportok Microsoft Dynamics felhasználóknak

forrás Prim Online, 2008. március 28. 13:16

Az LLP Budapest megállapodást írt alá a Jet Reports holland irodájával a cég riportkészítő kiegészítésének forgalmazásáról Magyarországon. A megoldással a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer használói Excel alapú jelentéseket készíthetnek, amivel gyorsan és változatosan lehet a cég minden területére kiterjedő riportokat létrehozni.

A közép-kelet európai régió meghatározó szoftver megoldásszállítója egy olyan hasznos add-onnal bővítette portfolióját, amivel a felhasználók Excelben hozhatnak létre jelentéseket a vállalatirányítási rendszer adatai alapján. „A Microsoft Dynamics rendszerekben többféle módon is készíthetünk riportokat” – mondta Szabó Tamás, az LLP Budapest ERP és CRM megoldásokért felelős ügyfélmenedzsere. „Sok esetben a riporttípusok elkészítése a bevezetéssel egy időben történik, ám az üzleti folyamatok változásával szükség lehet a kialakított jelentés struktúrájának módosítására. A Jet Reports-szal a felhasználó könnyedén készítheti el, és speciális informatikai ismeretek nélkül módosíthatja riportjait”.

A Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer rendelkezik beépített riportokkal, amivel általános felhasználás esetén megfelelő jelentések készíthetők, azonban több kiegészítő modul használatakor, vagy a rendszer nagy mértékű testreszabása után ezek rögzített formája miatt nehézkes a naprakészen tartásuk. A Jet Reports lehetőséget nyújt a riportban megjelenített adatok hátterének megtekintésére is. A beépített „Drill down” funkcióval automatikusan lekérdezhetjük az adott érték mögötti tranzakciókat.

A Jet Reports az Excel felületét kínálja a jelentések megtervezéséhez és megjelenítéséhez, ami minden Microsoft felhasználó számára egyértelmű használatot és könnyű elsajátítást biztosít. Nincs szükség a bevezető cég szaktudására a riportok beállításához vagy későbbi átalakításához. A Jet Reports lekérdezései azon túl, hogy Excelben jelennek meg, mindig a vállalatirányítási rendszer adatbázisán alapulnak, tehát mindig a pillanatnyilag aktuális adatok biztosítják a jelentés alapját. A létrehozott riportok előre meghatározott időpontokban automatikusan lekérdezésre kerülhetnek, amiket a kiválasztott munkatársak e-mailben (Excel, PDF vagy HTML formátumban) megkaphatnak. „A Jet Reports nem csak használja a vállalatirányítási rendszer adatait, hanem ki is egészíti azokat. Pl. a büdzsé tervezésénél lehetőséget biztosít az elkészített Excel tábla adatainak feltöltésére a rendszerbe” – hangsúlyozta Szabó Tamás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Revolut és a Waze nyomdokaiba lépett a digitális ingatlaniroda

A világ legnagyobb technológiai rendezvényén vesz részt novemberben a Livlia, a magyar ingatlanközvetítő portál. A Web Summit nevű konferenciára egy szigorú, többlépcsős kiválasztási folyamat után lehet bejutni, ahol a három kategória közül magyar cég először került be a legnagyobb potenciállal rendelkező vállalkozások közé.

2021. október 25. 20:59

Autonóm töltőállomást mutatott be a Siemens

Képzeljük el, hogy elektromos autónkkal megérkezünk a töltőállomáshoz, a jármű töltőportja kinyílik, majd a teljesen automatikus töltő átveszi az irányítást: egy minden térbeli tengelyen mozogni képes robot csatlakozik a jármű töltőcsatlakozójához és feltölti az akkumulátort. A teljes töltöttségi szint elérése után a robot befejezi a műveletet, és már haladhatunk is tovább. 

2021. október 25. 19:35

TabLog érkeztetés és beléptetés a Gizella Irodaparkban

A Gizella Irodaparkban kiemelt szerepet kap a prémium vendégérkeztetés és a mobiltelefonos dolgozói beléptetés a Real Estate Awards díjazott TabLog rendszerének a segítségével.

2021. október 25. 18:18

A pandémia után a logisztikai ipar gyorsítja a robotokkal végzett automatizálást

Az ABB „The new norm: How COVID-19 has accelerated the switch to robotic automation” címen közzétette a logisztikai ipar jövőjével foglalkozó tanulmányát. Ebben részletesen kifejti, hogyan fokozza a pandémia a logisztikai ipar robotikai és automatizálási beruházásait, miközben még inkább ráerősít a hosszú távon érvényesülő ágazati tendenciákra, így a munkaerőhiányra, a sokcsatornás termékforgalmazás növekedésére és az e-kereskedelem fellendülésére. A tanulmány a COVID-19 utáni korszak logisztikai ágazatát és az azt erősen befolyásoló tendenciákat vizsgálja, továbbá útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy a vállalatok alkalmazkodóképességük fokozása érdekében miként növelhetik robotizálással és automatizálással működésük rugalmasságát.

2021. október 25. 12:25

Óriás akkumulátorgyár épül a magyar határhoz közel

Szerbiában, az alumíniumfeldolgozás és a csomagolóipar területén élenjáró Al Pack Group vállalkozásaként létrejött ElevenEs 2024-ben kezdi el a 100 százalékban megújuló energiával működő, 8 GWh teljesítményű szabadkai gyár építését, amely a jelen tervek alapján 2030-ra 300 MWh-nyi becsült éves teljesítménnyel működő, moduláris felépítésű lítium-vas-foszfát (LFP) akkumulátor cella előállítására lesz képes. 

2021. október 25. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20