Extra riportok Microsoft Dynamics felhasználóknak

forrás Prim Online, 2008. március 28. 13:16

Az LLP Budapest megállapodást írt alá a Jet Reports holland irodájával a cég riportkészítő kiegészítésének forgalmazásáról Magyarországon. A megoldással a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer használói Excel alapú jelentéseket készíthetnek, amivel gyorsan és változatosan lehet a cég minden területére kiterjedő riportokat létrehozni.

A közép-kelet európai régió meghatározó szoftver megoldásszállítója egy olyan hasznos add-onnal bővítette portfolióját, amivel a felhasználók Excelben hozhatnak létre jelentéseket a vállalatirányítási rendszer adatai alapján. „A Microsoft Dynamics rendszerekben többféle módon is készíthetünk riportokat” – mondta Szabó Tamás, az LLP Budapest ERP és CRM megoldásokért felelős ügyfélmenedzsere. „Sok esetben a riporttípusok elkészítése a bevezetéssel egy időben történik, ám az üzleti folyamatok változásával szükség lehet a kialakított jelentés struktúrájának módosítására. A Jet Reports-szal a felhasználó könnyedén készítheti el, és speciális informatikai ismeretek nélkül módosíthatja riportjait”.

A Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer rendelkezik beépített riportokkal, amivel általános felhasználás esetén megfelelő jelentések készíthetők, azonban több kiegészítő modul használatakor, vagy a rendszer nagy mértékű testreszabása után ezek rögzített formája miatt nehézkes a naprakészen tartásuk. A Jet Reports lehetőséget nyújt a riportban megjelenített adatok hátterének megtekintésére is. A beépített „Drill down” funkcióval automatikusan lekérdezhetjük az adott érték mögötti tranzakciókat.

A Jet Reports az Excel felületét kínálja a jelentések megtervezéséhez és megjelenítéséhez, ami minden Microsoft felhasználó számára egyértelmű használatot és könnyű elsajátítást biztosít. Nincs szükség a bevezető cég szaktudására a riportok beállításához vagy későbbi átalakításához. A Jet Reports lekérdezései azon túl, hogy Excelben jelennek meg, mindig a vállalatirányítási rendszer adatbázisán alapulnak, tehát mindig a pillanatnyilag aktuális adatok biztosítják a jelentés alapját. A létrehozott riportok előre meghatározott időpontokban automatikusan lekérdezésre kerülhetnek, amiket a kiválasztott munkatársak e-mailben (Excel, PDF vagy HTML formátumban) megkaphatnak. „A Jet Reports nem csak használja a vállalatirányítási rendszer adatait, hanem ki is egészíti azokat. Pl. a büdzsé tervezésénél lehetőséget biztosít az elkészített Excel tábla adatainak feltöltésére a rendszerbe” – hangsúlyozta Szabó Tamás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás