Extra riportok Microsoft Dynamics felhasználóknak

forrás Prim Online, 2008. március 28. 13:16

Az LLP Budapest megállapodást írt alá a Jet Reports holland irodájával a cég riportkészítő kiegészítésének forgalmazásáról Magyarországon. A megoldással a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer használói Excel alapú jelentéseket készíthetnek, amivel gyorsan és változatosan lehet a cég minden területére kiterjedő riportokat létrehozni.

A közép-kelet európai régió meghatározó szoftver megoldásszállítója egy olyan hasznos add-onnal bővítette portfolióját, amivel a felhasználók Excelben hozhatnak létre jelentéseket a vállalatirányítási rendszer adatai alapján. „A Microsoft Dynamics rendszerekben többféle módon is készíthetünk riportokat” – mondta Szabó Tamás, az LLP Budapest ERP és CRM megoldásokért felelős ügyfélmenedzsere. „Sok esetben a riporttípusok elkészítése a bevezetéssel egy időben történik, ám az üzleti folyamatok változásával szükség lehet a kialakított jelentés struktúrájának módosítására. A Jet Reports-szal a felhasználó könnyedén készítheti el, és speciális informatikai ismeretek nélkül módosíthatja riportjait”.

A Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszer rendelkezik beépített riportokkal, amivel általános felhasználás esetén megfelelő jelentések készíthetők, azonban több kiegészítő modul használatakor, vagy a rendszer nagy mértékű testreszabása után ezek rögzített formája miatt nehézkes a naprakészen tartásuk. A Jet Reports lehetőséget nyújt a riportban megjelenített adatok hátterének megtekintésére is. A beépített „Drill down” funkcióval automatikusan lekérdezhetjük az adott érték mögötti tranzakciókat.

A Jet Reports az Excel felületét kínálja a jelentések megtervezéséhez és megjelenítéséhez, ami minden Microsoft felhasználó számára egyértelmű használatot és könnyű elsajátítást biztosít. Nincs szükség a bevezető cég szaktudására a riportok beállításához vagy későbbi átalakításához. A Jet Reports lekérdezései azon túl, hogy Excelben jelennek meg, mindig a vállalatirányítási rendszer adatbázisán alapulnak, tehát mindig a pillanatnyilag aktuális adatok biztosítják a jelentés alapját. A létrehozott riportok előre meghatározott időpontokban automatikusan lekérdezésre kerülhetnek, amiket a kiválasztott munkatársak e-mailben (Excel, PDF vagy HTML formátumban) megkaphatnak. „A Jet Reports nem csak használja a vállalatirányítási rendszer adatait, hanem ki is egészíti azokat. Pl. a büdzsé tervezésénél lehetőséget biztosít az elkészített Excel tábla adatainak feltöltésére a rendszerbe” – hangsúlyozta Szabó Tamás.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39