Dell: új ProSupport támogatás, pengeszerver, tároló

Kovács Attila, 2008. április 4. 17:58

A mai budapesti Dell sajtótájékoztatón három bejelentést (két új termék, egy új szolgáltatás) tettek az amerikai vállalat Magyarországon tartózkodó külföldi szakemberei. Damján Tamás, a Dell Magyarország ügyvezetője pedig a 2007. év hazai eredményeiről szólt. A múlt évben a magyarországi leányvállalat eladásai 2006-hoz képest 70%-kal növekedtek. A negyedik negyedévben a Dell első lett a kliens gépek hazai forgalmazásában. Hazánkban is elindul a cég szolgáltatási üzletágának a működése. Magyarországon ezen a téren 2 millió dolláros beruházást tervez a cég. A Dell hazai logisztikai partnere az UPS, független szervizszolgáltatója a Getronics.

A tájékoztatón Kenneth Williams, a Dell Megoldások Üzletág ügyvezetője összegezte a három újdonságot: a ProSupport támogatási szolgáltatást, a EqualLogic tároló családot és a PowerEdge M1000 pengeszervereket.

A Dell a ProSupport ügyfélközpontú támogatási ajánlata a Dell kereskedelmi termékein és megoldási portfolióján is átível. A Dell több mint 10 szolgáltatást vont össze két immáron testre szabható csomagra, amelyek szolgáltatási szintre rugalmas opciókkal, illetve a proaktív irányítással rendelkeznek. A világon először a Dell ügyfelek testre szabhatják szolgáltatásaikat, hogy azok illeszkedni tudjanak technikai szakértelmükhöz. A versenytársak portfoliói szükségtelenül bonyolultak, és arra kényszerítik az ügyfelet, hogy válasszon az általános beállítási lehetőségekből, amely alkalmazása kevésbé könnyű. A három csomag ajánlat a következőket tartalmazza:

  • ProSupport IT szakembereknek, amelynek keretében a közvetlen szakértői konzultáció mellett expressz helyszíni szervizt kínál. A Dell képesített technikusai a hét minden napján, éjjel-nappal rendelkezésére állnak.
  • Szervezeteknek, amelyek IT osztály nélkül működnek, úgymint számos kis- és középvállalkozás:
  • A ProSupport végfelhasználók számára tartalmaz szoftverhasználati tanácsadást és együttműködési támogatást a gyakori alkalmazásokhoz és eszközökhöz, mint például Microsoft Windows Small Business Server, Intuit QuickBooks és wireless hozzáférés konfigurálása. Emellett közvetlen hozzáférést biztosít a Dell Szakértői Központjában dolgozó képesített technikusokhoz, akik segítenek, hogy az ügyfél az üzletre, ne pedig az IT-ra koncentráljon.


A Dell bemutatta új blade szerverét, a PowerEdge M1000e modellt.

A PowerEdge M1000 energiahatékonyságban és rugalmasságban új mércét hozott a PowerEdge M-sorozatba. A PowerEdge M-sorozatot az alapoktól kezdve a Dell Energy Smart technológiáját felhasználva tervezték, a fejlesztés során 30 szabadalmat jegyeztek be. A fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfelek egyszerűsíthetik információs technológiájukat, illetve környezetkímélőbbé tehetik adatközpontjaikat. A PowerEdge M-sorozat 19 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt és 25 százalékkal jobb teljesítményt nyújt felvett wattokra számítva, mint a HP BladeSystem c-osztályú megoldásai. Az IBM BladeCenter H sorozathoz hasonlítva pedig az M-sorozat 12 százalékkal kevesebb energiát használ és 28 százalékkal több teljesítményt nyújt wattonként. A Dell Energy Smart technológiájára építve, a PowerEdge M-sorozat segítségével csökkenthető az energia és a hűtés költsége, miközben növelhető a szerver kapacitása. Az M-sorozat ólommentes változatban is kapható, ez az ún. “green IT” megoldás segít abban, hogy az ügyfelek minimalizálják a környezetre tett káros hatást. A PowerEdge M1000e 10 egység méretű szekrény 16 blade szervert támogat. Elsősorban a Dell PowerEdge M600 és M605 blade szerverekhez optimalizálták, támogatja a kétmagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorokat. Az M600 és M605 blade szerverek 60 százalékkal nagyobb gépsűrűséget tesznek lehetővé, mint a hagyományos egyetlen egység méretű kiszolgálók, ezáltal segítve az ügyfeleket az adatközpont jobb helykihasználásában. További jellemzők: bővíthető Ethernet blade switch, a Layer 3 Dell PowerConnect M6220, 4 darab 1Gb/s sebességű felcsatlakozási port, valamint opcionálisan bővíthető portok összefűzésre vagy 10 Gb/s sebességű felcsatlakozási port;  három Cisco Ethernet kapcsoló opció, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél válasszon az 1Gb-os portok között, az 1Gb-os portok és az összefűző portok vagy az 1Gb és a 10Gb és összefűzés között. A Cisco Infiniband kapcsolója szintén elérhető; két Brocade FC4 Fibre Channel csatlakozási lehetőség lehetővé teszi a felhasználónak, hogy választhasson a szabványos FC4 switch, vagy az alacsony költségű Port aggregator között, amely egyszerűsítette konfigurálhatóságot, és átjárhatóságot biztosít szinte minden SAN rendszerrel. FC4 Host Business Adapterek a Qlogic-tól és az Emulex-től, valamint Infiniband mezzanine Card a Mellanox-tól; Fibre Channel és Ethernet Pass Through opciók azon felhasználóknak, akik már rendelkeznek saját switch infrastruktúrával, beleértve az olyan Ethernet Pass Through modulokat, amelyek 10/100/1000Mbp/s-os műveletet is támogatnak.

Alig egy héttel azután, hogy a Dell lezárta az EqualLogic felvásárlását, a vállalat elkezdte forgalmazni az új generációs iSCSI SAN adattároló terméket – a Dell EqualLogic PS5000 sorozatot. A Dell EqualLogic PS5000 sorozat termékei egy forradalmi felépítést hoznak, amely a virtuális adatközpontok gerincét adja. Ez egy dinamikus felépítést szolgáltató tárolási funkcionalitás, melyben egyidejűleg kalibrálható teljesítmény és kapacitás, vállalati szintű kezelést biztosítva. Az iSCSI összekapcsolással a Dell EqualLogic felépítése rugalmasságot és virtualizált környezetet teremt a dinamikus méretű alkotáshoz és működéshez, egyszerű együttműködést biztosít bármely IP-alapú adatközponttal.

A Dell EqualLogic PS5000 sorozat jellemzői:

  • iSCSI összekapcsolhatóság – az IP protokolt felhasználva, lehetővé teszi, hogy a teljesen virtualizált tárolási tömbök és tárolási hálózatok probléma nélkül dolgozzanak az IP adatközpontokban; 
  • Virtuális tárolási tömb – a beépített virtualizációs felépítés terjedelmes rugalmasságot, intelligens automatizálást biztosít a rutin folyamatokban, illetve segíti a menet közbeni teljesítmény-optimalizálást, amelyek megfelelnek az alkalmazási igényeknek;
  • Elemes skálázhatóság – minden egyes elemes tárolási tömb egy teljes SAN; amint a tömböket hozzáadják a csoporthoz, a tárolási teljesítmény egyenesen nő, hálózat sávszélesség nő, és a csoport úgy folytatja, mint egy virtuális SAN.
  • Fejlett tárolási irányítás – beépített vállalati szintű tárolási irányítási képességek, köztük távoli sokszorosítás és szoros beszerzés.
  • Kapacitásra/teljesítményre konfigurálás – minden tömb konfigurálható a kívánság szerinti kapacitás vagy teljesítmény arányban; többszörös szintek hozhatók létre az egyedi SAN-ban, és minden szintet a szerveralkalmazáshoz optimalizál.
Kulcsszavak: Dell Dell-hu szerver tároló

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így csábítja vissza sok cég a korábbi kollégáit

A volt alkalmazottak nagyszerű, ám korábban méltatlanul hanyagolt lehetőséget jelentenek a cégek toborzási erőfeszítései számára – mondja Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR igazgatója. A vállalat 15 éve működő technológiai és analitikai központja a „bumerángozó” kollégák számának növekedését tapasztalta az elmúlt években. A visszatérők szerint az érdekes karrierlehetőségek, a támogató közösség, illetve a magánélet és a munka egyensúlya a fő tényezői a visszatérésnek.

2021. november 29. 19:27

Együtt küzd a Bridgestone és a Michelin a fenntarthatóságért

A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari korom felhasználása és a jobb anyagkörforgás megteremtése érdekében. A két vállalat november végén, egy amszterdami eseményen, a „Smithers Recovered Carbon Black Conference”-n mutatta be fenntartható törekvéseit. A becslések szerint világszerte évente közel egymilliárd abroncs éri el használati idejének végét. Az új gumiabroncsok gyártásában viszont a felhasznált korom csak kevesebb mint 1%-a származik újrahasznosított elhasznált gumiabroncsokból, köszönhetően a nem megfelelő ellátási láncnak. 

2021. november 29. 17:58

Környezetbarát és hatékony üzemeltetés ABB KNX-technológiával

A „Kőbe zárt zene” videosorozat címe arra a gondolatra utal, melyet írók és költők, köztük Wolfgang von Goethe is népszerűsítettek, miszerint az „építészet kőbe zárt zene”. A pár perces filmalkotások áttekintik az épület tervezését az elhelyezkedés, környezeti hatás, funkció és az új technológiák alkalmazása szempontjából.   

2021. november 29. 15:03

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Magyarok is bekerültek a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé

Idén három magyar társaság is különdíjat kapott a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 programban, a Growth Stars és Impact Stars kategóriákban. A program a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait mutatja be, amire idén minden eddiginél több, közel 450 vállalat pályázott.

2021. november 29. 09:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12