Dell: új ProSupport támogatás, pengeszerver, tároló

Kovács Attila, 2008. április 4. 17:58

A mai budapesti Dell sajtótájékoztatón három bejelentést (két új termék, egy új szolgáltatás) tettek az amerikai vállalat Magyarországon tartózkodó külföldi szakemberei. Damján Tamás, a Dell Magyarország ügyvezetője pedig a 2007. év hazai eredményeiről szólt. A múlt évben a magyarországi leányvállalat eladásai 2006-hoz képest 70%-kal növekedtek. A negyedik negyedévben a Dell első lett a kliens gépek hazai forgalmazásában. Hazánkban is elindul a cég szolgáltatási üzletágának a működése. Magyarországon ezen a téren 2 millió dolláros beruházást tervez a cég. A Dell hazai logisztikai partnere az UPS, független szervizszolgáltatója a Getronics.

A tájékoztatón Kenneth Williams, a Dell Megoldások Üzletág ügyvezetője összegezte a három újdonságot: a ProSupport támogatási szolgáltatást, a EqualLogic tároló családot és a PowerEdge M1000 pengeszervereket.

A Dell a ProSupport ügyfélközpontú támogatási ajánlata a Dell kereskedelmi termékein és megoldási portfolióján is átível. A Dell több mint 10 szolgáltatást vont össze két immáron testre szabható csomagra, amelyek szolgáltatási szintre rugalmas opciókkal, illetve a proaktív irányítással rendelkeznek. A világon először a Dell ügyfelek testre szabhatják szolgáltatásaikat, hogy azok illeszkedni tudjanak technikai szakértelmükhöz. A versenytársak portfoliói szükségtelenül bonyolultak, és arra kényszerítik az ügyfelet, hogy válasszon az általános beállítási lehetőségekből, amely alkalmazása kevésbé könnyű. A három csomag ajánlat a következőket tartalmazza:

  • ProSupport IT szakembereknek, amelynek keretében a közvetlen szakértői konzultáció mellett expressz helyszíni szervizt kínál. A Dell képesített technikusai a hét minden napján, éjjel-nappal rendelkezésére állnak.
  • Szervezeteknek, amelyek IT osztály nélkül működnek, úgymint számos kis- és középvállalkozás:
  • A ProSupport végfelhasználók számára tartalmaz szoftverhasználati tanácsadást és együttműködési támogatást a gyakori alkalmazásokhoz és eszközökhöz, mint például Microsoft Windows Small Business Server, Intuit QuickBooks és wireless hozzáférés konfigurálása. Emellett közvetlen hozzáférést biztosít a Dell Szakértői Központjában dolgozó képesített technikusokhoz, akik segítenek, hogy az ügyfél az üzletre, ne pedig az IT-ra koncentráljon.


A Dell bemutatta új blade szerverét, a PowerEdge M1000e modellt.

A PowerEdge M1000 energiahatékonyságban és rugalmasságban új mércét hozott a PowerEdge M-sorozatba. A PowerEdge M-sorozatot az alapoktól kezdve a Dell Energy Smart technológiáját felhasználva tervezték, a fejlesztés során 30 szabadalmat jegyeztek be. A fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfelek egyszerűsíthetik információs technológiájukat, illetve környezetkímélőbbé tehetik adatközpontjaikat. A PowerEdge M-sorozat 19 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt és 25 százalékkal jobb teljesítményt nyújt felvett wattokra számítva, mint a HP BladeSystem c-osztályú megoldásai. Az IBM BladeCenter H sorozathoz hasonlítva pedig az M-sorozat 12 százalékkal kevesebb energiát használ és 28 százalékkal több teljesítményt nyújt wattonként. A Dell Energy Smart technológiájára építve, a PowerEdge M-sorozat segítségével csökkenthető az energia és a hűtés költsége, miközben növelhető a szerver kapacitása. Az M-sorozat ólommentes változatban is kapható, ez az ún. “green IT” megoldás segít abban, hogy az ügyfelek minimalizálják a környezetre tett káros hatást. A PowerEdge M1000e 10 egység méretű szekrény 16 blade szervert támogat. Elsősorban a Dell PowerEdge M600 és M605 blade szerverekhez optimalizálták, támogatja a kétmagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorokat. Az M600 és M605 blade szerverek 60 százalékkal nagyobb gépsűrűséget tesznek lehetővé, mint a hagyományos egyetlen egység méretű kiszolgálók, ezáltal segítve az ügyfeleket az adatközpont jobb helykihasználásában. További jellemzők: bővíthető Ethernet blade switch, a Layer 3 Dell PowerConnect M6220, 4 darab 1Gb/s sebességű felcsatlakozási port, valamint opcionálisan bővíthető portok összefűzésre vagy 10 Gb/s sebességű felcsatlakozási port;  három Cisco Ethernet kapcsoló opció, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél válasszon az 1Gb-os portok között, az 1Gb-os portok és az összefűző portok vagy az 1Gb és a 10Gb és összefűzés között. A Cisco Infiniband kapcsolója szintén elérhető; két Brocade FC4 Fibre Channel csatlakozási lehetőség lehetővé teszi a felhasználónak, hogy választhasson a szabványos FC4 switch, vagy az alacsony költségű Port aggregator között, amely egyszerűsítette konfigurálhatóságot, és átjárhatóságot biztosít szinte minden SAN rendszerrel. FC4 Host Business Adapterek a Qlogic-tól és az Emulex-től, valamint Infiniband mezzanine Card a Mellanox-tól; Fibre Channel és Ethernet Pass Through opciók azon felhasználóknak, akik már rendelkeznek saját switch infrastruktúrával, beleértve az olyan Ethernet Pass Through modulokat, amelyek 10/100/1000Mbp/s-os műveletet is támogatnak.

Alig egy héttel azután, hogy a Dell lezárta az EqualLogic felvásárlását, a vállalat elkezdte forgalmazni az új generációs iSCSI SAN adattároló terméket – a Dell EqualLogic PS5000 sorozatot. A Dell EqualLogic PS5000 sorozat termékei egy forradalmi felépítést hoznak, amely a virtuális adatközpontok gerincét adja. Ez egy dinamikus felépítést szolgáltató tárolási funkcionalitás, melyben egyidejűleg kalibrálható teljesítmény és kapacitás, vállalati szintű kezelést biztosítva. Az iSCSI összekapcsolással a Dell EqualLogic felépítése rugalmasságot és virtualizált környezetet teremt a dinamikus méretű alkotáshoz és működéshez, egyszerű együttműködést biztosít bármely IP-alapú adatközponttal.

A Dell EqualLogic PS5000 sorozat jellemzői:

  • iSCSI összekapcsolhatóság – az IP protokolt felhasználva, lehetővé teszi, hogy a teljesen virtualizált tárolási tömbök és tárolási hálózatok probléma nélkül dolgozzanak az IP adatközpontokban; 
  • Virtuális tárolási tömb – a beépített virtualizációs felépítés terjedelmes rugalmasságot, intelligens automatizálást biztosít a rutin folyamatokban, illetve segíti a menet közbeni teljesítmény-optimalizálást, amelyek megfelelnek az alkalmazási igényeknek;
  • Elemes skálázhatóság – minden egyes elemes tárolási tömb egy teljes SAN; amint a tömböket hozzáadják a csoporthoz, a tárolási teljesítmény egyenesen nő, hálózat sávszélesség nő, és a csoport úgy folytatja, mint egy virtuális SAN.
  • Fejlett tárolási irányítás – beépített vállalati szintű tárolási irányítási képességek, köztük távoli sokszorosítás és szoros beszerzés.
  • Kapacitásra/teljesítményre konfigurálás – minden tömb konfigurálható a kívánság szerinti kapacitás vagy teljesítmény arányban; többszörös szintek hozhatók létre az egyedi SAN-ban, és minden szintet a szerveralkalmazáshoz optimalizál.
Kulcsszavak: Dell Dell-hu szerver tároló

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Siemens infrastruktúrán tölti kibocsátásmentes elektromos buszait Ausztrália

A Custom Denning, Ausztrália egyik vezető buszgyártója, a Siemens elektromos busztöltő állomásait és digitális pályaudvar-felügyeleti megoldását választotta hazai tervezésű és gyártású Element e-buszaihoz.

2021. október 23. 12:13

Megerősítették a Magyar Telekom BBB+ hitelminősítését stabil kilátással

A Scope Ratings GmbH a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként megerősítette a Magyar Telekom BBB+ kibocsátói hitelkockázati besorolását, amelyhez stabil kilátás tartozik, valamint a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést egyaránt.

2021. október 22. 16:59

Az ABB 2021 harmadik negyedévének eredményei

Az erős kereslet és a szállítói lánc korlátai jelentős hatást gyakoroltak az ABB 2021 harmadik negyedévének árbevételére.

2021. október 22. 15:37

Növényekből is lehet műanyag

Tisztán kőolajszármazék-alapú erőforrások mellett növények felhasználásával részben helyettesíthetők a műanyagok, ami nagyban hozzájárulhat a fenntartható fejlődéshez. Ezt a területet kutatja dr. Lendvai László, a győri Széchenyi István Egyetem adjunktusa, aki elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János-ösztöndíját.

2021. október 22. 14:03

Ötödik a Samsung a Best Global Brands listáján

A Samsung 74,6 milliárd dolláros értékkel, az ötödik helyen szerepel az Interbrand száz céget bemutató Best Global Brands listáján. A vállalat a tavalyi, 2020-as eredményekhez képest 20 százalékos növekedést mutatott, így megerősítette pozícióját a világ legjobb 5 márkája között. 

2021. október 21. 20:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20