Április 13-án ismét T-Com Vivicittá

forrás Prim Online, 2008. április 8. 11:30

Áprilisban 23. alkalommal dördül el a startpisztoly  Budapesten a Margit-szigeten, hogy kezdetét vegye a T-Com támogatását élvező városvédő futás, a Vivicittá, amelyre több mint 10 ezer embert várnak a szervezők.

Az olasz kezdeményezésből világeseménnyé vált városvédő futás a szervezők és a támogató T-Com jóvoltából Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, és április 13-án Budapesten a Margit-szigetről, a Szabadtéri Színpadtól induló versenyeken várhatóan ismét az előző évhez képest többen vesznek majd részt. A T-Com Vivicittá reggel 8 órától kezdődő, egész napos programsorozatának keretében ugyanis a résztvevők több távon tehetik próbára képességeiket. A Vivicittá 12 kilométeres útvonalán túl  a versenyre regisztrálók a Midicittá 6,5 km-es és a Minicittá 3,6 kilométeres futóversenye, illetve 2,8 kilométernyi gyaloglás közül választhatnak. Így erőnléttől, időtől vagy kedvtől függően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kategóriát. A leghosszabb, 12 kilométeres távot vállalók 13 órakor indulnak útnak, a start és a cél egyaránt a Margit-sziget lesz, az útvonal pedig Buda és Pest belvárosi részein halad majd, érintve többek között a Bem rakpartot, az Alagút utcát, a Roosevelt teret és a Kossuth teret is.

A vivicittá városvédő futás olasz kezdeményezésből nőtte ki magát nemzetközi mozgalommá. 1984-ben a kezdeményezők a zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen ered a verseny neve: Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! A szervezők ötlete hamarosan egyre több világvárosban talált kedvező fogadtatásra, és egyre több helyszínen zajlik, mégis egyetlen versenynek számít. Az első két év után 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon és Budapest is bekapcsolódott a sorozatba, melynek vezérmotívuma, hogy minél többen fussanak a világ nagyvárosainak útjain, így addig sem az autók szennyezik a levegőt. A hazai a Vivicittá Városvédő Futásokat a T-Com (kezdetben Matáv)1997. óta támogatja, és 2001-től több alkalommal vidéki városok is helyet adtak a versenyeknek. Az eseményről további információk a www.futanet.hu internetes oldalon olvashatók.


A 12 kilométeres Vivicitta útvonala:
Margit-sziget Központi út - Margit-híd - Germanius Gy. Park megkerülésével - Árpád fejedelem út - Bem rakpart - Jégverem utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Alagút utca - Attila út - Lánchíd utca - Lánchíd - Roosevelt tér - József Attila utca - Hercegprímás utca - Hold utca - Báthory utca - Vértanúk tere - Kossuth Lajos tér - Szalay utca - Széchenyi felső rakpart - Újpesti rakpart - Jászai Mari tér - Margit-híd – Margit-sziget Központi út

Kulcsszavak: T-Com T-Com-hu sport

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás