Portál az igényes kultúráért

MTI Sajtóadatbank, 2008. április 17. 11:04

Igényes kultúrafogyasztást célzó honlapot hozott létre Kultúrpart címmel Novák Péter rendező-koreográfus szerzőtársaival együtt, amelyen naponta friss publicisztikák és a kultúra minden területét lefedő cikkek olvashatók.

A szerzők között van Novák Péter, Novák Eszter rendező és Szálinger Balázs kortárs költő. A www.kulturpart.hu című honlapot azért hozta létre a rendező-koreográfus, mert úgy érezte: a mai világban nem tud a súlyához mérten megjelenni az igényes kultúra, sőt az információs dömpingben egyre inkább háttérbe szorul.

A Kultúrpart a hagyományos értékek képviselete mellett állandó újításra törekszik: a kultúra minden területéről - színház, zene, tánc, folk, film, irodalom, képzőművészet - friss információkkal, programajánlókkal, kritikákkal jelentkezik. Az oldal egy mini médiabirodalom is egyben: az internetes felület mellett rádióműsorok és videotudósítások is találhatók.

A weboldal naponta új publicisztikával várja az olvasókat az Üzenet a Földről nevű rovatban, amelynek célja, hogy olvasói minél nagyobb számban csatlakozzanak a "virtuális kerekasztalokhoz". A portált gyengénlátók is olvashatják, miután rákattintanak az akadálymentes feliratra.

Kulcsszavak: onlineszolg média kultúra

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05