Adatbiztonsági központ az olimpiai hackerek ellen

MTI Sajtóadatbank, 2008. április 21. 09:19

Adatbiztonsági központot hoztak létre Pekingben annak érdekében, hogy az ötkarikás játékok alatt az internetes műveletek biztonságban lehessenek.

A Kínában egyedülálló központ a számítógépes vírusok, hálózati és hackertámadások, valamint a rendszerleállások ellen kívánják megvédeni az olimpiai hálózatot. A terv részeként 21 adatbiztonsági szolgáltató és több mint harminc szakértő fogott össze, hogy 10 vészhelyzet-elhárító csoportot hozzon létre.

"A világgal való kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze az internet, amely az olimpia alatti hírtovábbításnál is kiemelt szerepet játszik, így a biztonságra is jelentős figyelmet kell fordítani" - monda a Vang Csiang-min (Wang Qiangmin) a központ vezetője.

"Olyan internet-biztonsági riasztórendszert hoztunk létre, amely minden támadást regisztrál, megvizsgál, és megadja a szükséges válaszlépéseket" - tette hozzá.

Az internet biztonságának kérdése a technológia 1996-os atlantai játékokon való bevezetés óta folyamatosan aggasztja az olimpiák szervezőit. 2000-ben a sydneyi olimpia 16 napja alatt számítások szerint legalább 11,3 milliárdszor próbálták feltörni a játékok hivatalos honlapját.

Az athéni játékok szervezői szintén kiemelten kezelték az internet biztonságát, mintegy 64 milliárd forintnyi összeget költöttek a számítógépes biztonsági rendszerek frissítésére.

Torinóban, a legutóbbi téli olimpia alatt, naponta mintegy 3 millió támadást regisztráltak. A szakembereknek 158 olyan támadási kísérletet sikerült kivédeniük, amelyek átmenetileg "lefagyaszthatták" volna az internethez való hozzáférést, tíz esetben súlyos károkat okozhattak volna.

Kulcsszavak: olimpia Kína hacker security

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Cyber Signals: egyre több kibertámadás éri a sporteseményeket és helyszíneiket

A sport– és szórakoztató rendezvények gördülékenyebb és kényelmesebb lebonyolításához egyre több digitális szolgáltatást vesznek igénybe a helyszínt biztosító intézmények és a szervezők. Emiatt megnőtt a háttérinfrastruktúrák sérülékenysége, kedvező célpontot kínálva a kiberbűnözőknek. A Cyber Signals ötödik kiadása arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen sokrétű kiberbiztonsági előkészületekre van szükség ahhoz, hogy a rendezést vállaló intézmények infrastruktúrája mellett a sportolók, sportszövetségek és szponzorok, valamint a rendezvényeket látogató közönség adatai védve legyenek a kibertámadásoktól.

2023. szeptember 25. 20:48

A magyar vállalkozások háromnegyede megbukna az adatbiztonsági megfelelésen

Az informatika az életünk alapvető eszköze, amely a mindennapjainkban és az üzleti világban is meghatározó szerepet játszik. Ennek tudatában azt gondolhatnánk, hogy az IT menedzsment jelenleg minden vállalkozás életében az egyik legfontosabb prioritás. Ennek ellenére a legtöbb hazai cégvezető még 2023-ban is figyelmen kívül hagyja azt, hogy cége milyen informatikai megoldásokat használ. 

2023. szeptember 25. 15:51

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59