Infolánc - környezeti információs rendszer Győrött

MTI Sajtóadatbank, 2008. április 23. 10:02

Megkezdte működését az az internetes honlap, amely a nyugat-dunántúli régió: Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye, valamint a szomszédos osztrák tartományok: Burgenland és Alsó-Ausztria aktuális környezeti állapotáról ad áttekintést - közölte Ottófi Rudolf alpolgármester, a projektzáró bemutató sajtótájékoztatón kedden Győrött.

Tájékoztatása szerint a www.infolink.hu címen elérhető portál az Ausztria-Magyarország Interreg közösségi kezdeményezési program keretében jött létre. A több mint 20,6 millió forintos fejlesztéshez 5 százalékos önrészt adott a projektgazda önkormányzat.

A magyar-német-angol nyelvű honlap célja, hogy tájékoztassa a régióban élő polgárokat, önkormányzatokat, civil szervezeteket. Az információ birtokában az érintettek nagyobb eséllyel tudnak beleszólni az őket, illetve a környezetüket érintő döntésekbe.

Az Infolánc képet ad arról is, hogy milyen hatással van a környezet állapotára két önkormányzati tulajdonban lévő regionális vállalat, a Győri  Kommunális Szolgáltató Kft. és a Pannon-Víz Zrt.

A honlap környezeti adatbázisa Magyarországon elsőként tesz kísérletet egy régió környezeti állapotának többnyelvű ismertetésére. A rendszer jól használható a helyi és a kistérségi környezetvédelmi programok elkészítéséhez.

Bozó Pál, a környezetvédelmi tárca főosztályvezető-helyettese a sajtótájékoztatón hangoztatta: a minisztérium partnernek tekinti a civil környezetvédő szervezeteket, így a Reflex Egyesületet is, amely a most befejeződött projektben a győri önkormányzat partnereként működött közre.

A főosztályvezető-helyettes kiemelte annak jelentőségét, hogy a környezeti portál a határon átnyúló térségekkel is foglalkozik. Mindennek célja, hogy élhetőbb, jobb legyen a környezet állapota - mondta Bozó Pál.

Kulcsszavak: környezetvédelem

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLAMI: a 12-26 éves korosztály diktál az online divatkereskedelemben

A GLAMI divatkereső európai webáruházak között készített felmérése szerint annak ellenére, hogy a 12-26 éves korosztály vált a divat világát leginkább meghatározó korcsoporttá, a vállalkozások csak 20%-a igazítja választékát a legfiatalabb generáció ízlésvilágához. Ugyanakkor azok a webáruházak válhatnak sikeressé, akik a rendelkezésükre álló technológiák segítségével képesek néhány másodperc alatt felkelteni, majd fenntartani a fogyasztók figyelmét.

2023. március 20. 15:38

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

A használtcikk, mint termék a világhálón is hasít

A magyarok 77%-a nyitott arra, hogy használt terméket vásároljon, és 64%-uk már vett is ilyen terméket a világhálón – mutatják a Shoptet friss reprezentatív kutatásának adatai, amelyet a március 18-ai Újrahasznosítási Világnap alkalmából készített. A ruhák és a számítástechnikai eszközök a legkelendőbbek ebben a kategóriában, de a használt könyvek is felkerültek a dobogóra a magyarok online vásárlói kosarában. Csehországban az e-kereskedelem egyik leggyorsabban növekvő és legnagyobb forgalmat bonyolító szektora a használtcikk piac, Magyarországon is jól járhat az a vállalkozó, aki használt termékeivel az online tér felé nyit.

2023. március 20. 12:39

A Széchenyi-egyetem képzési kínálatával és innovációival ismerkedtek a hazai középiskolák vezetői

Pályaorientációs fórumot rendezett a győri Széchenyi István Egyetem a zalaegerszegi ZalaZONE-on középiskolai vezetők számára. A dinamikusan fejlődő egyetemi ökoszisztéma stratégiai irányait, a legfrissebb képzési és felvételi információkat bemutató előadások mellett a vendégek a járműipari tesztpályán az intézmény legkorszerűbb technológiai fejlesztéseit is láthatták, az autonóm járművektől a drónokig.

2023. március 20. 11:23

Energiaügyi aggályok, amelyek kihatnak az üzleti versenyképességre, a munkaerőre és a dekarbonizációra

A felmérés azt mutatja, hogy a vállalkozásokat világszerte továbbra is aggasztják az energiabiztonság és az energiaárak hatásai, amelynek számos, további környezeti, társadalmi és gazdasági következménye lehet. Az ABB Electrification Energy Insights felmérése* szerint, amelyben különböző ágazatokban működő kis- és nagyvállalatok 2300 vezetője vett részt, a válaszadók 92 százaléka úgy érzi, hogy az energiaellátás folytatódó instabilitása veszélyezteti jövedelmezőségüket és versenyképességüket. 

2023. március 20. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20