Új IBM iDataPlex szerverek a web 2.0 szolgáltatóknak

Milkovits Gábor, 2008. április 23. 21:02

Az IBM egy teljesen új szervertermékcsaládot mutatott be iDataPlex néven, amelyet elsősorban a web 2.0 alkalmazásokat kínáló tartalomszolgáltatóknak szán a cég.

Az új iDataPlex készülékeknél mintegy 40%-kal több pengeszerver fér el egy szabvány állványon, mint a hagyományos rendszerek esetében, miközben az energiafelhasználásuk 40%-kal alacsonyabb. Emellett az általuk egy időben végrehajtott feladatok száma akár ötszörös lehet a jelenlegi hasonló méretű átlagos szerverekhez képest, a különleges folyadékhűtéses megoldás pedig lehetővé teszi, hogy a megrendelők ne csak az üzemeltetésen spóroljanak, hanem azáltal is, hogy a szervereknek otthont adó helyiségekben nincs szükség légkondicionálásra, mivel a gépek szobahőmérsékleten működnek. Mindezek a szempontok az IBM szerint ideálissá teszik az új szervereket az olyan internetes tartalomszolgáltatók számára, akik profiljukból adódóan óriási adatközpontokat üzemeltetnek.

Az IBM sajtóközleménye szerint már most több fontos cég rendelt az új szerverekből, az Egyesült Államoktól Kínán és Japánon át Németországig és Nagy-Britanniáig. A kék óriás név szerint ki is emelte a Yahoo-t, illetve a több mint 28 ezer diákot számláló Texasi Műszaki Egyetemet. A hivatalos forgalmazás Észak-Amerikában júniusban, a világpiacon pedig az év vége felé indul.

Kulcsszavak: web2 szerver IBM

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy díjjal ismerték el a Kingston eredményeit

A Cyber Defense Magazine információbiztonsági szaklap 2019-ben is díjazta a kiber- és információbiztonság innovátorait, és két egymást követő évben idén második alkalommal ismerte el nemzetközi díjprogramjában a Kingston eredményeit. A memóriagyártó összesen négy kategóriában nyert díjat a Cyber Defense Global Awardson. Két iparágvezető titkosított tárolómegoldása, az IronKey D300S titkosított USB-meghajtó és a KC2000 NVMe PCIe SSD egyaránt két-két elismerésben részesült.

2019. november 13. 14:40

A Fujitsu új megoldása megfizethető áron nyújt all-flash adattárolást

A Fujitsu bemutatta ETERNUS AF S3 all-flash tömbjei és ETERNUS DX S5 hibrid tárolórendszerei kibővített és megújult kínálatát. A digitalizáció új paradigmáinak támogatására fejlesztett, új generációs tárolórendszerek optimalizált teljesítménnyel kezelik a digitális korszakra jellemző adattömeg-növekedést, folyamatosan rendelkezésre álló alkalmazásokat és komplex munkaterhelést, miközben kimagasló adattárolási hatékonysággal tartják alacsony szinten a költségeket. 

2019. november 12. 18:55

Ez vár ránk 2020-ban: szofisztikáltabb támadások

A Sophos közzétette a 2020-as fenyegetettségi jelentését, amely betekintést nyújt a gyorsan fejlődő digitális veszélyek helyzetébe. Az elemzés az elmúlt 12 hónap fenyegetéseit mutatja be, illetve kifejti, hogy a trendek milyen hatással lehetnek a digitális biztonságra 2020-ban.

2019. november 12. 13:40

Öt általános hiba, melyet mindannyian elkövetünk a közösségi média használatakor

A Facebook, a Twitter és az Instagram a világ 10 leglátogatottabb webhelye közé tartozik a legutóbbi jelentés szerint. Bár emberek milliárdjai naponta több ezer órát töltenek ezeken a közösségi média platformokon, nem sokan gondolják ezt a tevékenységet kockázatosnak. A kockázat az olyan meggondolatlan online tevékenységekből származik, melynek során olykor elfeledkezünk az adatvédelemről.

2019. november 12. 11:52

A Zyxel új szolgáltatása növeli a hálózati biztonságot

A tajvani Zyxel bemutatta új, AiShield szolgáltatását, amely jelentősen hozzájárul az otthonok és vállalkozások hálózati biztonságához. A MultyX és Multy Plus eszközök mellé használható intuitív alkalmazás az egyre kifinomultabb zsarolóvírusokkal és a rosszindulatú szoftverekkel veszi fel a harcot.

2019. november 11. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás