Az SAP vezér szerint jó ötlet a Microsoft-Yahoo fúzió

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 6. 07:20

Az SAP vezérigazgatója, Henning Kagermann szerint, ha Steve Ballmer felhívja a kérdéses felvásárlással kapcsolatban, mindenképen arra bíztatta volna, hogy ne lépjenek vissza.

A meglepő nyilatkozat közelebbről nézve nem is olyan különös, mivel az SAP és a Microsoft vezetője rengeteg üzleti szálon kötődik, és személyesen is jó kapcsolatot tartanak fenn. A két vállalat között egy időben még az egyesülés is felmerült, de aztán közös megegyezéssel ezt elvetették. A Microsoft és a Yahoo közti, csak Microhoo saga néven emlegetett egyezkedési folyamat a hírek szerint a túlságosan magas ár miatt nem jött létre. Egy Microsoft bennfentes szerint a napokban Ballmer belső körökben kifejtette, hogy a Yahoo számára a csillagos ég a határ, ha a vételárról van szó, így halálraítélt volt az alku folytatása. Az SAP vezére szerint azonban ha Ballmer rendelkezésére állt 40-50 milliárd dollár körüli összeg, akkor a Yahoo megvétele még magas áron sem lett volna rossz ötlet. Ezt azzal indokolta, hogy a Microsoft igen erős vállalati állásokkal rendelkezik, és most inkább az egyéni felhasználói oldalon lenne érdemes erősítenie, amihez viszont ideális lett volna a Yahoo kiterjedt és hűséges látogatói körével. Arra kérdésre, hogy a Yahoo-nak nem kellett volna-e engednie, Kagermann igen udvariasan csak annyit mondott, hogy nem világos, vajon elképzelhető-e a cég jövője önálló vállalat formájában, ez pedig valószínűleg lefordítható arra, hogy a kereső-szolgáltató cég talán jobban tette volna, ha elfogadja az ajánlatot.

Kulcsszavak: Microsoft Yahoo SAP +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08