Mobil beszállókártyával a Lufthansa járatain

forrás Prim Online, 2008. május 6. 10:50

2008. április 28-tól mobil beszállókártyát is használhatnak a Lufthansa Hamburg és München, illetve Hamburg és Frankfurt közötti járatainak utasai a beszálláshoz. Ha az utas ezt a kényelemes és környezetbarát megoldást választja, e-mailben, vagy SMS-ben kap egy elektronikus beszállókártyát az internet-képes mobiltelefonjára.

Ez az e-beszállókártya a fontosabb adatokat, így az utas nevét, a járat számát és az indulás időpontját egy kétdimenziós vonalkódon tartalmazza, így a csak kézipoggyásszal rendelkező utasoknak a beszálláshoz mindössze a biztonsági ellenőrzést kell elvégezniük. A beszállási kapunál egy szkenner olvassa le a mobiltelefonról a jegy adatait és az utas teljes mértékben papírfelhasználás nélkül repülhet a Lufthansa járaton.

A szolgáltatás igénybevételéhez a mobiltelefonos foglaláskor a mobile.lufthansa.com oldalon a „Mobile Bordkarte“ menüpontot kell kiválasztani. A jegyfoglalás során az e-mail cím megadása és ellenőrzése után az utasok azonnal megkapják elektronikus beszállókártyájukat. Alternatív megoldásként az utasok SMS-ben is kérhetik a szolgáltatást: ebben az esetben a megadott mobiltelefon számra az internet-képes telefonra egy, a foglalás adatait tartalmazó linket és az azonosításhoz szükséges kétdimenziós vonalkódot küldi el a rendszer SMS-ben. Ebben az esetben az utasnak a beszállás előtt még fel kell keresnie az internetes oldalt és ezáltal érvényesíteni online a beszállókártyáját. Májustól ez a szolgáltatás az SMS-check-in-t választó ügyfelek számára is elérhető lesz.

A Lufthansa nyolc héten keresztül teszteli az új szolgáltatást, amely 2008 nyarától a legtöbb német belföldi járaton elérhetővé válik, augusztustól pedig az új elektronikus beszállókártya már az interneten, a lufthansa.com online check-in felületén is elérhető lesz.

Bővülő funkciók az online check-in-nél


Május elejétől bővíti a Lufthansa az online check-in szolgáltatási körét is: ezentúl az utasok a vízum adatait és az útlevélszámokat is megadhatják a www.lufthansa.com oldalon, így az online jegyfoglalás már olyan, vízumköteles országokba is elérhető, mint Kanada, Mexikó, Dél-Amerika, valamint a Közel-Kelet és Afrika egyes országai.  Az azonosítás pedig a hitelkártya, vagy a Miles & More kártya mellett pedig már más Star Alliance tag partnerkártyáival is elvégezhető, így a British Midland, a US Airways, a TAP Air Portugal vagy a Spanair törzsutas kártyáit is felismeri a rendszer. Ugyancsak újdonság, hogy azok a családok, amelyeknek gyermeke már legalább két éves, immár online is elvégezhetik a check-in-t.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50