iPhone rivális HTC mobiltelefon

Széll Zoltán, 2008. május 8. 07:26

A HTC Londonban mutatta be az új mobil eszközt. A ’Diamond’ (gyémánt) a legújabb mobiltelefon abban a hosszú sorban, amelyek az iPhone ’gyilkosai’ lehetnek. A Diamond hasonló méretű, mint az Apple iPhone, bár a HTC eszköz kisebb (2,8 hüvelykes), de nagyobb felbontású (480 x 640 képpont), érintésre érzékeny képernyőt tartalmaz. A ház hátlapja cikk-cakk kialakítású, a Nokia 7900 Prism masinához hasonló.

A Diamond magába foglalja a TouchFlo 3D technológiát, amely a Windows Mobile héj legújabb inkarnációja. A TouchFlo 3D az iPhone határfelülethez hasonló, zene-mappát is tartalmaz, amely a felhasználóknak megengedi a zeneszámok listájának megtekintését egy albumban, a frontoldalon. A HTC Diamond 3,5mm-es fejhallgató-csatlakozót, 4GB belső tárolót, ennek bővítéséhez Micro SD kártya-csatlakozót és 3,2Mp felbontású kamerát (a hátoldalon) tartalmaz.

 Ha a felhasználónak a zene-hallgatás helyett fényképezéshez támad kedve, akkor a 3,2Mp-es kamera és a belső gyorsulásmérő kombinációja lehetővé teszi képek készítését vízszintes vagy függőleges pozícióban. Ez a képesség szintén az iPod masináéhoz hasonló. A vezérlőkerék a web-oldalak zoommolásához is használható. A web-letöltések nagyon gyorsak, ami az eszköz 7,2Mb/s sebességű HSDPA határfelületének köszönhető.

 A Diamond mindössze 1,3mm vastag és kiterjesztett élettartamú telepet tartalmaz. Bár az eszköz a Windows Mobile 6.1 operációs rendszer felügyelete alatt fut, az Opera-t használja web-böngészőként. A 3G Diamond egy háromsávos, GSM/GPRS/Edge kapcsolatolatot támogató okos mobiltelefon.

 A HTC képviselője a bemutatón elmondta, hogy a Diamond az Egyesült Királyságban (UK) júniusban lesz kapható, de árát még nem fedte fel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24