Mobilmentes tömegközlekedést akar a grazi polgármester

Milkovits Gábor, 2008. május 9. 07:19

Az ausztriai Graz polgármestere kampányt indított annak érdekében, hogy az utazóközönség ne használja mobiltelefonját a város tömegközlekedési eszközein.

Siegfried Nagl polgármester azért indította a kampányt, hogy a telefonáló utasok a jövőben ne zavarják a csengőhangokkal és a hangos beszélgetésekkel utastársaikat. Thomas Rajakovics, a polgármester szóvivője a sajtónak elmondta, hogy matricákat és posztereket fognak elhelyezni a járműveken, amelyeken arra kérik majd az embereket, hogy utazás közben halkítsák le mobiljaikat és csak sms üzenetekben érintkezzenek másokkal. Rajakovics ugyanakkor hozzátette, hogy a villamoson, metrón vagy autóbuszon telefonálóknak ezentúl sem kell rendőrségi eljárással szembenézniük, vagyis önkéntes vállalásról van szó.

A BBC riporterei ellenzéki önkormányzati képviselőket is megkérdeztek az ügyben: Gerald Grosz, a szélsőjobboldali Ausztria Jövője Szövetség (BZÖ) vezetője azt nyilatkozta, hogy a grazi tömegközlekedéssel egészen más problémák vannak, jelesül a növekvő bűnözés, ám a járműveken való telefonálás betiltása teljesen irreális elképzelés, amely ellen minden eszközzel harcolni fognak a városi tanácsban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás