D-Link DIR-300 Linuxos router extrákkal

forrás Prim Online, 2008. május 9. 17:17

A piaci tendenciákat követve, más meghatározó hálózati eszközgyártókhoz hasonlóan a D-Link is bemutatta nyílt forráskódú otthoni vezeték nélküli routerét – jó szokásához hasonlóan számos extrával versenytársai elé ugorva.

Mind több informatikai eszköz biztosítja a lehetőséget az egyedi fejlesztésekre, így azok mind több funkcióval ruházható fel. Ezt az igényt felismerve a D-Link a közelmúltban számos új termékéhez biztosította a forráskódot – talán a két legnépszerűbb a DNS-313 és DNS-323 hálózati háttértárolók voltak. Most a belépő szintű routerek piacára is megérkezett a piacvezető gyártó linux alapú, Open-WRT és DD-WRT kompatibilis készüléke, a DIR-300.

Természetesen a magyar fejlesztőknek köszönhetően a D-Link magyar firmware-t is alkotott az új routerhez, mely olyan extra funkciókat biztosít, mint a magyar nyelvű kezelőfelület, a sávszélességkorlátozás IP cim és/vagy IP tartomány szerint vagy a session korlátozás IP cim és/vagy IP tartomány szerint.

Az új, fekete design tartalmaz mindent, amire egy otthoni felhasználónak szüksége lehet: a 4 10/100Mbps Ethernet port, a 802.11g vezeték nélküli felület és a lecsatolható antenna ma már alapfelszereltség, ami pedig a biztonságot illeti beépített tűzfallal, MAC címszűréssel, szülői felügyelettel, vezeték nélküli oldalon WPA2 titkosítással szerelték fel a rosszindulatú támadásokkal szemben.

Ami viszont már nem feltétlenül alapfelszereltség az a 10/100Mbps WAN port, mely ADSL2/2+ szolgáltatás illetve 10Mbps feletti más Internet szolgáltatás esetén is biztosítja a maximális adatátviteli sebességet. Számos ma is kapható vezeték nélküli router Internet felé nyitott portja csupán 10Mbps átvitelére képes. A mélyebb technikai ismeretekkel rendelkezők bizonyára a Telnet menedzsment felületet is szívesen fogadják.

További extra a WPS funkció. A Wi-Fi Protected Setup (WPS) funkciónak köszönhetően nem kell bonyolult kódokat észben tartani, majd többször begépelni, csak megnyomni a készülék oldalán található gombot, majd az adapter konfigurációs programjában kattintani, és már létre is jött a hálózat azonosítója(SSID) és a szükséges titkosítási kulcsok. A “PIN mód” is támogatott. A WPS a Wi-Fi Alliance által kiadott szabvány, így minden olyan termék, melyen megtalálható ez a logo, képes egymással együttműködni, függetlenül a gyártótól.

A DIR-300 szigorú teszteken bizonyítva érdemelte ki a Microsoft Windows Vista tanúsítást. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy az új operációs rendszer minden funkcióját, így a hálózat felderítését és az operációs rendszeren keresztüli konfigurációt (Network Explorer és Network Map) élvezhesse. Ezzel a router automatikusan kompatibilis az Xbox Live szolgáltatással. A router szintén kompatibilis a Nintendo Wi-Fi Connection, és a Playstation Network rendszerekkel.

És ha az extrák nem is meggyőzőek, az ára mindenképpen az: jelentősen a versenytársak alá ígérve nincs 1000 forint árkülönbség a DI-524 árához képest! A DIR-300 ajánlott végfelhasználói ára 10900 Ft. A termék már kapható a D-Link kiskereskedőinél.

További információ: www.dlink.hu

sajtóközlemény

Kulcsszavak: D-Link Linux hálózat router

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38