A Microsoft figyelmeztet: az XP SP3 csak IE 7-el működik együtt

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 11. 08:37

A Microsoft figyelmeztetést adott ki a harmadik átfogó frissítőcsomag telepítéséhez: az SP3 után már csak az Internet Explorer 7-es változata lesz használható az operációs rendszer alatt.

Az Windows XP harmadik nagy frissítőcsomagjának startja kissé zötyögősen indult, a kiadás után rögtön visszavonták egy kompatibilitási probléma miatt, majd a telepítés során panaszkodtak a felhasználók különböző nehézségekre, vagy a gép állandó újraindulására. A problémák mérséklésére a Microsoft közleményt adott ki, miszerint a csomag úgy lett megszerkesztve, hogy az Internet Explorer 7-el működjön együtt. Ez főként azért van így, mert az SP3 legfontosabb célja az operációs rendszer biztonsági szintjének emelése, és ebből a szempontból az Internet Explorer 7 jóval erősebb mint a 6-os változat. Ami azonban meglepheti a felhasználókat, hogy ha szándékosan szeretnének visszatérni az Internet Explorer 6-hoz, akkor ezt már nem tehetik meg az SP3 telepítése után. A Windows XP természetesen továbbra is támogatja ezt a böngészőváltozatot, ám csak az SP3 törlése után. Aki tehát megszokásból, vagy valamilyen más szempontból szeretné továbbra is a Microsoft eggyel ezelőtti verziószámú böngészőjét használni, annak le kell tiltania az SP3-at és a Windows XP és a csatlakozó Microsoft szoftverek kisebb frissítéseit egyenként kell letöltenie.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás