MTI: sokoldalúbbá vált az adatbázis-szolgáltatás

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 14. 08:23

Az eddiginél sokoldalúbbá váltak a Magyar Távirati Iroda (MTI) adatbázis-szolgáltatásai: keddtől egyetlen gombnyomással egyszerre kereshetnek a felhasználók több adatállományban is. Így A magyar közélet kézikönyve és az Évfordulónaptár adatbázisában keresők a másik elektronikus tárban, valamint a Híradatbankban szereplő, témába vágó találatok listáját is áttekinthetik.

Az új, bővített szolgáltatást október végéig ingyenesen használhatják az előfizetők, akiknek szakmai visszajelzéseit, kritikáit is várja az MTI a további fejlesztésekhez.

A Magyar közélet kézikönyvében állami szervek, minisztériumok, önkormányzatok, pártok, bíróságok, ügyészségek és közszereplők adatai között kereshetnek az előfizetők, akik a kulturális és tudományos intézményeket, a kamarákat, szakszervezeteket és a lapokat, folyóiratokat is megtalálhatják itt. Az évtizedes múltra visszatekintő, az ezredforduló óta online is elérhető, rendszeresen frissített adatállomány a hazai intézmények legfontosabb információit, így postai és e-mail címét, weboldalát, telefon- és faxszámát, főbb vezetőinek elérhetőségét kínálja egy helyen.

Az Évfordulónaptár, a hírügynökség internetes kalendáriuma a következő 12 hónap - hazai és külföldi hírességek életútjával kapcsolatos - kiemelkedő eseményeihez kötődő évfordulókat, világnapokat, a magyar és nemzetközi ünnepeket veszi számba. Az Évfordulónaptár anyagai között a felhasználók kereshetnek szabadszavasan vagy dátum, téma, földrajzi hely és emléknapok alapján.

Az MTI Híradatbank szűkített adatbázisában a fontos funkciót betöltő magyar személyekről, valamint a velük kapcsolatos eseményekről készült hírügynökségi anyagokat olvashatják az érdeklődők.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59