Cégvásárlással erősít a biztosítási piacon az Oracle

forrás Prim Online, 2008. május 15. 13:43

Az Oracle megállapodást kötött a biztosítási kötvénykezelő szoftvereket fejlesztő, dinamikusan növekvő AdminServer vállalat megvásárlásáról. Az AdminServer termékkínálata központi alkotóeleme lesz az Oracle meglévő biztosítási szoftverének, amit több mint ezer biztosítótársaság, közöttük a világ 20 vezető biztosítója használ.

Az AdminServer termékcsalád jelentős mértékben felgyorsítja az Oracle befektetését a biztosítási iparágban. Az Oracle olyan meglévő biztosítási termékeihez társul, mint az Oracle Billing, a Siebel Claims és a Siebel CRM for Insurance. Az AdminServer menedzsmentje és alkalmazottai az Oracle szervezetén belül dedikált nemzetközi üzleti egységet alkotnak majd, amelynek feladata, hogy kritikus fontosságú operatív alkalmazásokat biztosítson a biztosítási iparág számára.

„A legtöbb biztosító még mindig olyan öröklött, veterán kötvénykezelő alkalmazásokat használ, amelyek rendkívül merevek, sőt hátráltatják a vállalati rugalmasságot és hatékonyságot” – mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. Az Oracle és az AdminServer közös célkitűzése az, hogy a legmodernebb, teljes körű, szabványos, valamint jól integrált szoftvert kínáljon a biztosítási iparág számára.

A tranzakció zárására várhatóan 2008 első félévében kerül sor, addig a két vállalat egymástól függetlenül működik. Az ügylet pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB 2022. IV. negyedévi eredményei

„2022 újabb sikeres év volt az ABB számára; folytattuk az üzleti portfóliónk további optimalizálását, és a tervezettnél korábban elértük árréscélunkat. Erőfeszítéseinknek köszönhetően az ABB még ellenállóbbá vált. A jelenlegi piaci bizonytalanságtól függetlenül 2023-ban is meg akarjuk mutatni, hogy képesek vagyunk folyamatosan, legalább 15%-os üzemi EBITA árrést elérni." – mondta Björn Rosengren, vezérigazgató.

2023. február 4. 16:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46