Új pénzügyi igazgató a Dellnél

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 19. 22:03

A nem is olyan régen teljes vezetőváltáson átesett vállalat pénzügyi vizsgálatok után új korszakba szeretne lépni, így most újból változtat a menedzsment összetételén, Donald Cartyt a General Electrictől érkező Brian Gladden váltja a pénzügyi igazgatói poszton.

Az eddigi pénzügyi vezető, Donald Carty belső embernek számított, a Dell igazgtótanácsábaól vette át ezt a posztot mintegy 15 hónappal ezelőtt, amikor az alapító Michel Dell visszavette a cég közvetlen irányítását. Akkoriban a Dell visszacsúszott a második helyre az asztali PC-k ranglistáján pedig ezen a téren évek óta első volt a vállalat. A cég ellen tőzsdefelügyeleti vizsgálat indult könyvelési gyakorlata miatt, így Michael Dell visszatérésével nem is volt kérdéses, hogy 2007 januárjától új ember kerül a pénzügyi igazgatói székbe. Carty, aki továbbra is részt vesz a cég vezetésében, azonban egy kissé negatív korszak emblémája lett, ő volt a „rendcsináló” a cégnél. Ennek az időszaknak a lezárultát jelzi Brian Galdden kinevezése, aki mintegy 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a multimilliárd dolláros üzletek terén, hiszen korábban a General Electricnél töltött be vezető pozíciókat, köztük a vállalat műanyagokkal foglalkozó és orvosi felszereléseket gyártó részlegeinek pénzügyi igazgatója is volt. Gladden hivatalosan június 13-án veszi át a Dell pénzügyi igazgatói posztját Donald Carty-tól.

Kulcsszavak: Dell CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

HFS Research: az EY garantálja a legmagasabb szintű robotizált folyamatautomatizálási szolgáltatásokat

Az EY-t választotta 2018 legjobb robotizált folyamatautomatizálási (RPA) szolgáltatásokat nyújtó vállalatának a HFS Research. A mesterséges intelligenciával és automatizálással foglalkozó nemzetközi kutatóközpont értékelésének alapja az innovációs tevékenység, a végrehajtás minősége, valamint a vállalati ügyfelek közvetlen visszajelzése volt a szolgáltatók teljesítményéről és kompetenciáiról.

2018. december 12. 09:54

Együttműködés a jövő digitális egyészségügyi megoldásaiért

A General Electric (GE) egészségügyi üzletága, a GE Healthcare és a Hiventures, az MFB csoport tagja stratégiai megállapodást kötött annak érdekében, hogy kölcsönösen segítsék a jövő egészségiparhoz kapcsolódó innovatív elképzeléseit és kezdeményezéseit. A két vállalat közös célja, hogy az együttműködés révén a kezdeményezések minél eredményesebbek és önfenntartóak legyenek és ezáltal hozzájáruljanak egy értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához az európai régióban.

2018. december 12. 08:39

Kelet-európai partnert választott a Facebook

A Magyarországon is egyre jelentősebb piaci szereplővé váló online kereskedő és marketing cég, a Retargeting.biz lett a Facebook egyik első hivatalos marketing partnere a kelet-európai régióban. Ezzel a vállalat azon ötven európai cég közé tartozik, amelyek egyszerre birtokolják a Facebook Marketing Partner és Google Premier Partner címeket.

2018. december 11. 17:20

A Hankook támogatásából robotokat és 3D nyomtatót vettek a jövő mérnökeinek

Az abroncsgyártó vállalat 2018-ban második alkalommal hirdette meg Hankook Oktatási Pályázati Programját (HOPP), amire olyan Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megyei középiskolák jelentkezhettek, amelyek kiemelt hangsúlyt fektetnek a gazdasági, technológiai vagy társadalmi innovációs törekvések saját tevékenységükbe való átültetésére. Az egyenként 2-2 millió forinttal támogatott, öt darab oktatási intézmény között találjuk a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumát is, ahol a támogatást az informatikai ágazat fejlesztésére fordították.

2018. december 11. 15:53

Székesfehérvár az okosvárossá válás küszöbén

A Vodafone Magyarországgal kötött megállapodásnak köszönhetően Fejér megye székhelye lehetővé tette a városlakók számára az okos parkolás lehetőségét. A szolgáltató rendszerének köszönhetően Székesfehérváron mintegy száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon a lakosok a mobiljuk segítségével. A legmodernebb technológiákat bemutató sajtótájékoztatón a résztvevők láthatták a századik NB-IoT megoldással működő parkolószenzor telepítését is.

2018. december 11. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Okos karácsonyi ajándékok

Munkába állt VANDA, az első virtuális üzleti asszisztens Magyarországon

2018. december 11. 18:55

Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

2018. november 23. 11:02

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12
cloudappsportal.com