Új pénzügyi igazgató a Dellnél

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 19. 22:03

A nem is olyan régen teljes vezetőváltáson átesett vállalat pénzügyi vizsgálatok után új korszakba szeretne lépni, így most újból változtat a menedzsment összetételén, Donald Cartyt a General Electrictől érkező Brian Gladden váltja a pénzügyi igazgatói poszton.

Az eddigi pénzügyi vezető, Donald Carty belső embernek számított, a Dell igazgtótanácsábaól vette át ezt a posztot mintegy 15 hónappal ezelőtt, amikor az alapító Michel Dell visszavette a cég közvetlen irányítását. Akkoriban a Dell visszacsúszott a második helyre az asztali PC-k ranglistáján pedig ezen a téren évek óta első volt a vállalat. A cég ellen tőzsdefelügyeleti vizsgálat indult könyvelési gyakorlata miatt, így Michael Dell visszatérésével nem is volt kérdéses, hogy 2007 januárjától új ember kerül a pénzügyi igazgatói székbe. Carty, aki továbbra is részt vesz a cég vezetésében, azonban egy kissé negatív korszak emblémája lett, ő volt a „rendcsináló” a cégnél. Ennek az időszaknak a lezárultát jelzi Brian Galdden kinevezése, aki mintegy 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a multimilliárd dolláros üzletek terén, hiszen korábban a General Electricnél töltött be vezető pozíciókat, köztük a vállalat műanyagokkal foglalkozó és orvosi felszereléseket gyártó részlegeinek pénzügyi igazgatója is volt. Gladden hivatalosan június 13-án veszi át a Dell pénzügyi igazgatói posztját Donald Carty-tól.

Kulcsszavak: Dell CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érzékekre ható aktivitásokkal tesztelhetik az okoseszközöket a Huawei vásárói

Modern, fiatalos külsőt kapott a Huawei Technologies új üzlete, az Experience Store, ahol ezentúl havi rendszerességgel nyújtanak látványos programokat a vásárlók számára. 

2019. február 17. 12:42

Újabb lendületet kaphatnak a hazai startupok

Szakemberek szerint jelenleg az FMCG és az orvostechnika területén robbanthatnak igazán nagyot a startupok. Ezért is bővíti a Start it @K&H inkubátor folyamatosan mentorcsapatát: legutóbb az Unilever csatlakozott a programhoz, a Google pedig nagyszabású felhőszolgáltatási csomagjával segíti a csapatok fejlesztéseit. A jelenleg egyszerre 20-nál is több startupot aktívan mentoráló inkubátor a szakemberek mellett újabb startupokkal is bővül. Az elkötelezett, innovatív, legalább ötletfázisban levő, minimum 2 fős csapatok jelentkezését – iparági korlátok nélkül – március 20-ig várják.

2019. február 15. 13:26

Elindult a Huawei információs oldala

Az utóbbi időben a Huawei Technologies-zal szemben megfogalmazott vádak, kritikák és a vállalat 5G fejlesztéseihez kötődő nemzetközi sajtóhírek tükrében a Huawei információs honlapot indított a téma iránt érdeklődők és a sajtó képviselői számára.

2019. február 15. 11:41

Még nagyobb figyelmet kapnak az idő szempontjából kritikus szállítmányok

Az ipari ellátási láncokhoz kapcsolódó szolgáltatások globális szállítójaként ismert GEFCO Csoport, mely vezető helyen áll Európában az autóipari logisztikában, bejelentette a Mission Control Centre (MCC) nevű amszterdami létesítményének megnyitását. Innen irányítják majd globális szinten az időkritikus szállítmányok kezelését (Time Critical Solutions, TCS). A központ a hét minden napján, 0-24-ig első osztályú szolgáltatást nyújt a GEFCO ügyfeleinek világszerte, valamint támogatja a vállalat TCS csapatát és partnereit.

2019. február 15. 10:13

Három új LCD-monitor tájékoztatja az utasokat a Déliben

Még több helyről tájékozódhatnak az utasok a Déli pályaudvaron, miután a jelenlegi vizuális utastájékoztató rendszer kiegészült három nagy méretű, ipari üzemre alkalmas, vandálbiztos LCD-monitorral. A megújuló technika alkalmazásával megbízhatóbb és pontosabb információk jutnak el a vasutat használókhoz.

2019. február 15. 08:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53

Az LG és a Microsoft közösen forradalmasítja az autóipart

2019. január 12. 10:47
cloudappsportal.com