Új pénzügyi igazgató a Dellnél

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 19. 22:03

A nem is olyan régen teljes vezetőváltáson átesett vállalat pénzügyi vizsgálatok után új korszakba szeretne lépni, így most újból változtat a menedzsment összetételén, Donald Cartyt a General Electrictől érkező Brian Gladden váltja a pénzügyi igazgatói poszton.

Az eddigi pénzügyi vezető, Donald Carty belső embernek számított, a Dell igazgtótanácsábaól vette át ezt a posztot mintegy 15 hónappal ezelőtt, amikor az alapító Michel Dell visszavette a cég közvetlen irányítását. Akkoriban a Dell visszacsúszott a második helyre az asztali PC-k ranglistáján pedig ezen a téren évek óta első volt a vállalat. A cég ellen tőzsdefelügyeleti vizsgálat indult könyvelési gyakorlata miatt, így Michael Dell visszatérésével nem is volt kérdéses, hogy 2007 januárjától új ember kerül a pénzügyi igazgatói székbe. Carty, aki továbbra is részt vesz a cég vezetésében, azonban egy kissé negatív korszak emblémája lett, ő volt a „rendcsináló” a cégnél. Ennek az időszaknak a lezárultát jelzi Brian Galdden kinevezése, aki mintegy 20 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik a multimilliárd dolláros üzletek terén, hiszen korábban a General Electricnél töltött be vezető pozíciókat, köztük a vállalat műanyagokkal foglalkozó és orvosi felszereléseket gyártó részlegeinek pénzügyi igazgatója is volt. Gladden hivatalosan június 13-án veszi át a Dell pénzügyi igazgatói posztját Donald Carty-tól.

Kulcsszavak: Dell CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az első Morning Health Talks!

Hogyan alkalmazható a Big Data az egészségügy mindennapjaiban? Melyek az új orvostechnológiai irányok és mekkora ezek realitása a hazai egészségügyben? Szervezhető-e hatékonyabban a betegek ellátása a jelenlegitől eltérő, új menedzsment technikákkal? Mennyire motiválják az egészségügyben dolgozókat az innovatív megoldások?

2019. május 20. 15:05

A Fujitsu a „Vezetők” szegmensében a Magic Quadrant felmérése szerint

A Fujitsu bejelentette, hogy a „Vezetők* szegmensében kapott helyet a menedzselt mobilszolgáltatások (Managed Mobility Services, MMS) globális piacáról készült Gartner Magic Quadrant felmérésben**. 

2019. május 20. 08:57

A digitalizáció jelenti a valódi akadálymentesítést

2019. május 16. az akadálymentesítés világnapja (Global Accessibility Awareness Day), ennek alkalmából a Microsoft Magyarország arra hívja fel a figyelmet, hogy a fogyatékkal élő emberek érdekében végzett munka az év 365 napján kiemelten fontos. Az esélyegyenlőség kulcsa játszik a digitalizáció, az informatikai képességek oktatása a fogyatékkal élők körében olyan társadalmi kihívásokra ad választ, mint a munkaerőhiány.

2019. május 18. 12:12

Hírközlési labort adományozott az NMHH a győri egyetemnek

A hatóság első hírközlési laborját adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a győri Széchenyi István Egyetemen a távközlés nemzetközi világnapja alkalmából, május 16-án. A világnaphoz kapcsolódva az idei Dr. Magyari Endre-díjat Pados László frekvenciagazdálkodási szakember vehette át a digitális műsorszórás bevezetésében és hazánk nemzetközi képviseletében végzett munkájáért.

2019. május 17. 15:59

Az IT szakemberek közel fele külföldre költözne egy jó állásért

Az IT szakemberek nem csupán a legkeresettebb munkavállalók, de Magyarországon és az egész világon is jóval nyitottabbak az átlagnál arra, hogy munkahelyet váltsanak vagy külföldön dolgozzanak, derül ki a Boston Consulting Group (BCG), egy nemzetközi HR hálózat, a The Network, és a Profession.hu közös kutatásából

2019. május 17. 14:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás