Megérkezett Amerikába a Nintendo Wii Fit

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 20. 10:01

Hétfőtől kapható az Egyesült Államokban a Wii Fit, a japán Nintendo világhódító Wii videojátékának "testnevelő" változata.

A szobamérlegre hasonlító, lábbal irányítható játékkonzol Mijamoto Sigeru, az oszakai vállalat legendás főmérnökének a fejlesztése. A videojátékok Walt Disney-jeként emlegetett japán néhány éve egészséges életmódra váltott és nyilvántartást kezdett vezetni a testsúlyáról. Naponta felállt a mérlegre, aztán szórakozásból megpróbált két mérleggel méredzkedni egyszerre. Igyekezett úgy egyensúlyozni, hogy mind a kettő ugyanazt az értéket mutassa. Ebből a játékból fejlődött ki a szórakozást a testedzéssel összekapcsoló új Nintendo-konzol, amelyből Japánban a tavaly decemberi premier óta már kétmillió darabot adtak el.

A kis fehér padon a jógagyakorlatoktól a síelésig több mint negyvenféle mozgásformát lehet gyakorolni. A lapos konzol felületébe épített szenzorok azt érzékelik, hogy a játékos melyik lábára támaszkodik, illetve hogy a lábfej melyik részére helyezi a testsúlyt (például sarkon áll vagy lábujjhegyen). Ennek megfelelően mozog a rajzfilmfigura a tévé képernyőjén; síeléskor például balra kanyarodik, ha a játékos a bal lábára helyezi a testsúlyát, és nagyot esik, amikor a játékos elveszti az egyensúlyát.

A minél tökéletesebb grafikai megoldások és látványos játékok helyett az egyszerűségre és az alacsony árra koncentráló Nintendo a legutóbbi fejlesztésével, a Wii játékkonzollal messze lekörözte a vetélytársakat. A 2006 végén piacra került termékből még idén áprilisban is 417 ezer darab kelt el Amerikában, csaknem kétszer annyi, mint a Microsoft-féle Xbox 360-ból és a Sony Playstation 3 konzolából együttvéve.

A tévé-távirányítóhoz hasonlító távvezérlővel működő Wii a videojátékok hagyományos törzsközönségén túl más fogyasztói rétegeket is meghódított, és az új termék is nagy siker. Japánban éldául a felhasználók 30-40 százaléka soha nem vásárolt még játékkonzolt a Wii Fit előtt. Elemzők szerint ez arra utal, hogy a videojáték műfaja rétegspecifikus szórakozási formából lassan általánosan elfogadott szabadidős tevékenységgé alakul.

A Wii Fit április 25-én debütált Európában. A fogadtatásra jellemző adat, hogy a brit Woolworths áruházlánc üzleteiben percenként 90 darab kelt el a premier napján. A konzol Amerikában 89,99 dollárba (14 ezer forint) kerül. Az előrendelési adatok alapján az első néhány hónapban nagyjából 3 millió darab talál majd gazdára.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Riot Games megerősítette, hogy már készül az Arcane 2. évada

Megkapja folytatását a videójátékból készült sorozat, ami meghódította a világot! Miközben a nézők még az első évad eseményeit élik át, a készítők már gőzerővel dolgoznak az Arcane második évadán.

2021. november 25. 13:51

Új audio termékekkel készül a LAMAX a karácsonyra

Több új modelljét is a napokban vezette be a magyar piacra a LAMAX. Vezeték nélküli fülhallgatói között már megtalálható a Dots2 Touch és a Trims1 is; Bluetooth hangszóróinak kínálatát pedig a Sounder2 Minivel és a Sounder2 Max-szal bővítette.

2021. november 24. 20:14

Már minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Már 19 ezer teljesen elektromos és 20 ezer tölthető hibrid, azaz összesen 39 ezer zöld rendszámos autót helyeztek üzembe Magyarországon, tíz éven belül pedig akár meg is tízszereződhet a számuk – derült ki az E.ON Hungária Csoport szakmai rendezvényén, amelyen az e-mobilitás jövője és a hazai piac helyzete volt a téma. 

2021. november 22. 15:31

CES innovációs díjat zsebelt be a TCL csúcstévéje és úttörő robotporszívója

A TCL Electronics, a globális TV-ipar egyik kulcsszereplője és vezető szórakoztatóelektronikai cége bejelentette, hogy két terméke is bekerült a CES 2022 Innovation Awards díjazottjai közé. A TCL 8K OD Zero X925 PRO Mini LED TV elnyerte a tekintélyes Best of Innovation díjat, a Sweeva 6500 robotporszívó pedig az Innovation Awards kitüntetettje között szerepel.

2021. november 19. 13:56

Robbanásbiztos megoldások az intelligens gyártáshoz

Az Ipar 4.0 térképen a veszélyes területek továbbra is fehér foltként jelennek meg számos gyártási műveletben. A robusztusságra és a robbanásvédelemre vonatkozó követelmények magasak, a terület túl szerteágazó, a csatlakoztathatóság pedig gyakran korlátozott. A Pepperl+Fuchs ECOM Instruments márkájának gyújtószikramentes okoseszközei azonban még a veszélyes területeken is paradigmaváltást hoztak. Az SPS - Smart Production Solutions rendezvényen (2021. november 23-25.) az ECOM Instruments a 7A csarnok330-as standján mutatja be, hogyan lehet áthidalni a szakadékot a veszélyes területek biztonsági követelményei és az intelligens gyár adatéhsége között.

2021. november 17. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12