Megérkezett Amerikába a Nintendo Wii Fit

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 20. 10:01

Hétfőtől kapható az Egyesült Államokban a Wii Fit, a japán Nintendo világhódító Wii videojátékának "testnevelő" változata.

A szobamérlegre hasonlító, lábbal irányítható játékkonzol Mijamoto Sigeru, az oszakai vállalat legendás főmérnökének a fejlesztése. A videojátékok Walt Disney-jeként emlegetett japán néhány éve egészséges életmódra váltott és nyilvántartást kezdett vezetni a testsúlyáról. Naponta felállt a mérlegre, aztán szórakozásból megpróbált két mérleggel méredzkedni egyszerre. Igyekezett úgy egyensúlyozni, hogy mind a kettő ugyanazt az értéket mutassa. Ebből a játékból fejlődött ki a szórakozást a testedzéssel összekapcsoló új Nintendo-konzol, amelyből Japánban a tavaly decemberi premier óta már kétmillió darabot adtak el.

A kis fehér padon a jógagyakorlatoktól a síelésig több mint negyvenféle mozgásformát lehet gyakorolni. A lapos konzol felületébe épített szenzorok azt érzékelik, hogy a játékos melyik lábára támaszkodik, illetve hogy a lábfej melyik részére helyezi a testsúlyt (például sarkon áll vagy lábujjhegyen). Ennek megfelelően mozog a rajzfilmfigura a tévé képernyőjén; síeléskor például balra kanyarodik, ha a játékos a bal lábára helyezi a testsúlyát, és nagyot esik, amikor a játékos elveszti az egyensúlyát.

A minél tökéletesebb grafikai megoldások és látványos játékok helyett az egyszerűségre és az alacsony árra koncentráló Nintendo a legutóbbi fejlesztésével, a Wii játékkonzollal messze lekörözte a vetélytársakat. A 2006 végén piacra került termékből még idén áprilisban is 417 ezer darab kelt el Amerikában, csaknem kétszer annyi, mint a Microsoft-féle Xbox 360-ból és a Sony Playstation 3 konzolából együttvéve.

A tévé-távirányítóhoz hasonlító távvezérlővel működő Wii a videojátékok hagyományos törzsközönségén túl más fogyasztói rétegeket is meghódított, és az új termék is nagy siker. Japánban éldául a felhasználók 30-40 százaléka soha nem vásárolt még játékkonzolt a Wii Fit előtt. Elemzők szerint ez arra utal, hogy a videojáték műfaja rétegspecifikus szórakozási formából lassan általánosan elfogadott szabadidős tevékenységgé alakul.

A Wii Fit április 25-én debütált Európában. A fogadtatásra jellemző adat, hogy a brit Woolworths áruházlánc üzleteiben percenként 90 darab kelt el a premier napján. A konzol Amerikában 89,99 dollárba (14 ezer forint) kerül. Az előrendelési adatok alapján az első néhány hónapban nagyjából 3 millió darab talál majd gazdára.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG fejlett autós infotainment-rendszere került a Mercedes új, elektromos luxusszedánjába

A 2022-es Mercedes-Benz EQS elektromos szedánjának központi eleme lesz az LG Electronics (LG) legújabb, prémium kategóriás autós infotainment-rendszere (in-vehicle infotainment, IVI), az MBUX Hyperscreen, amely egy olyan kijelzőcsoport, amely az A-oszloptól az A-oszlopig elfoglalja szinte a műszerfal teljes szélességét. A Mercedes-Benz AG első elektromos luxusautója — egyedülálló belső koncepciójának és forradalmian új ember-gép interfészének köszönhetően — megmutatja az elektromos járművek tervezésének futurisztikus trendjeit, és egy izgalmas jövőképet rajzol fel a jövő mobilitásáról. 

2022. január 23. 12:18

Előrendelhető a Samsung The Freestyle sokoldalú, hordozható projektora

Az ágyból a plafonra, a kempingben a sátorponyvára vagy akár a kertben, a ház falára is kivetíthetők a legújabb filmek a Samsung hordozható projektorával. A CES 2022 kiállításon bemutatott The Freestyle-on azonnal elérhető a streaming szolgáltatók kínálata, kiváló hangzással szólalnak meg a bulizós lejátszási listák és koncentrációt segítő hangulatvilágítást is rábízhatják a felhasználók. A készülék okoshangszóróként és a házimozi központjaként is különleges élményt biztosít, amelyet az előrendelők számára a termék mellé igényelhető stílusos tok és egy Galaxy Buds2 vezeték nélküli fülhallgató tehet még izgalmasabbá.

2022. január 20. 20:49

Összeolvad a fizikai és a virtuális valóság a következő évtizedben

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. 

2022. január 19. 12:33

Az LG legújabb innovációi számos elismerést kaptak az idei CES kiállításon

Az LG Electronics USA számos díjat söpört be a háztartási készülékek, az otthoni szórakoztatás és az üzleti megoldások kategóriáiban az idei CES kiállításon. A vállalat termékei összesen mintegy 150 díjat és elismerést kaptak különböző szaklapoktól az eseményen, amelyet első alkalommal tartottak meg hibrid – részben fizikai, részben virtuális – formában.

2022. január 18. 20:07

Megérkezett a menetrögzítő kamerák nagyágyúja!

A Mio, a menetrögzítő kamerák vezető gyártója mindent megtesz, hogy új szintre emelje a vezetés élményét. MiVue 800-as szériájával számos újdonságot hozott, most pedig felteszi a pontot az i-re a legújabb MiVue 886-os modellel, ami a márka első 4K felbontású kamerája! Miben más ez az eszköz, mint a többi? Mutatjuk!

2022. január 18. 13:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58