Új informatikai cég a Videoton-csoportban

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 22. 09:13

Új informatikai cég alapításáról döntött a Videoton-csoport; a 10 millió forint alaptőkéjű Videoton Business Solution Kft.-t a VT-Soft Kft.-ből szervezte ki - mondta a cégcsoport vezérigazgatója el az MTI-nek szerdán.

Sinkó Ottó tájékoztatása szerint az új informatikai vállalkozás a VT-Soft Kft. eddig sikeres tevékenységét folytatja az ugyancsak a Videoton-csoport érdekeltségébe tartozó MPC Szoftver Kft.-vel közösen.

Az új cég a Microsoft Dynamics vállalatirányítási rendszercsomagjára alapozva, azt az adott cég igényeire adaptálva, a kis-és középvállalkozások számára hoz létre és értékesít üzleti megoldásokat. Az új informatikai cég alapításával a Videoton külön cégbe szervezi a vállalatirányítási rendszerek adaptálását végző tevékenységet, erősítve vele jelenlétét a mind fontosabbá váló kis- és középvállalkozói piacon.

A magyar számítástechnikai piac számos területén sikeres VT-Soft Kft. pedig a humán erőforrással kapcsolatos megoldások regionális specialistájává akar válni. Ebben a wroclawi székhelyű, a varsói tőzsdén jegyzett Teta Sa. lengyel informatikai cég a partnere, amely stratégiai megfontolásból meghatározó részesedést szerez a VT-Softban, s a  magyar cég részvényeinek  86 százalékáért 31,5 millió zlotyt, mintegy 2,3 milliárd forintot fizet.

A Videoton a legnagyobb magyar tulajdonú ipari vállalatcsoport, amely elsősorban gyártási és a gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A legnagyobb független elektronikai gyártó cég (Contract Electronics Manufacturer - CEM), a kelet-közép-európai régióban.

Saját technológiáinak és kompetenciáinak bázisán komplex technológiai beszállító számos világcég számára a háztartási gépiparban, a szórakoztató és ipari elektronikában, irodai és telekommunikációs alkalmazásokban, valamint a jelenleg legnagyobb piacának számító autóiparban.

Teljes körű megoldásokat kínál a gyártási, mérnöki és logisztikai szolgáltatások területén, s üzleti partnerei számára magyarországi és bulgáriai telephelyéről világszínvonalú gyártást képes biztosítani.

Kulcsszavak: Videoton VT-Soft +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Pillantás a mágikus dobozra

Villogó bútordarab garbós beszélő fejekkel, a világ híreinek varázsgömbje, instant cirkusz vagy otthonunk házi oltára – közel egy évszázada nézzük, de vajon tudjuk-e, mi is a televízió valójában? A digitális műsorszolgáltatás, a streaming és a felhasználók által generált tartalmak korában érdemes egyáltalán megkülönböztetnünk a tévét bármilyen más képernyőtől – a zsebünkben lapulótól egészen a falméretűig? A Telekom innovációs rendezvénysorozata, a Most Fórum idei első rendezvénye minden háztartás legfontosabb dobozáról rántotta le a csipketerítőt, hogy letörölhesse az alatta lerakódott évszázados port.

2020. február 16. 10:32

Mesterséges intelligenciával a cégek 80 százalékkal gyorsabban növelik nyereségüket

Az Oracle és az Enterprise Strategy Group új tanulmánya szerint azok a szervezetek, amelyek mesterséges intelligenciát és más új techológiákat  alkalmaznak pénzügyeik és működésük támogatására 80 százalékkal gyorsabban növelik éves nyereségüket.  A “Feltörekvő technológiák: a pénzügyi és működési versenyképesség kulcsa” című tanulmány 13 ország 700 pénzügyi és operatív vezetőjét kérdezte meg, és megállapította, hogy az új technológiák - AI, dolgok internete (IoT), blokklánc, digitális asszisztensek – elfogadottsága elért egy kritikus szintet, bevezetésük meghaladja a várakozásokat és jelentős versenyelőnyt teremtenek a cégek számára.

2020. február 15. 12:10

Egyre közelebb az online cégek adóztatása

A digitális üzleti modellek térhódításával párhuzamosan egyre égetőbb kérdés annak megválaszolása, hogy az egyes országoknak van-e joga különadókat kivetni az ezt alkalmazó vállalkozásokra? Tisztázni kellene továbbá azt is, hogy a globálisan termelődő jövedelmet miként lehet méltányosan felosztani az érintett országok között? A szereplők között messze még a konszenzus, ám az ellenérdekelt országok közelmúltban lezajlott vitái vélhetően segítenek előremozdítani az OECD által szorgalmazaott megállapodás mihamarabbi kialalkítását.

2020. február 15. 10:05

Magyar startup nyerte a fődíjat egy német pitchversenyen

A YourAnastomosis nyerte meg a németországi Észak-Rajna-Vesztfália legnagyobb pitch versenyét Düsseldorfban csütörtökön, a Digital Demo Day-en, ahol a magyar digitális egészségügyi startup az NRW Bank felajánlásából 3000 eurós fődíjban részesült.

2020. február 14. 16:49

Már iOS-szel is vehetünk MÁV bérletet

Újabb hasznos funkciók válnak elérhetővé február 15-étől a MÁV alkalmazásban. A MÁV-START vonalaira érvényes bérleteket immár az iOS operációs rendszert használók is megvásárolhatják. A H5-ös szentendrei vonalra pedig – várhatóan szintén február közepétől – a kiegészítő MÁV-HÉV bérlet teljesárú, 30 napos változatát is meg lehet majd vásárolni mind Android, mind pedig az iOS alapú készülékeken. 

2020. február 14. 15:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás