Fujifilm FinePix Z200fd: a szerelmesek fényképezője

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 26. 13:14

A vállalat legújabb 10 megapixelese egy kellemes külsejű kompakt gép, mely azonban meglepetéseket is tartogat ötletes új funkciójával.

A többféle, 19,8 mm-es igényes fém házba bújtatott FinePix Z200fd műszaki jellemzőit hosszasan sorolhatnánk, ám valójában igen közel áll a konkurencia hasonló gépeihez. Nem az 5x optikai zoom, és nem is a mára kissé elavult 640x480 képpontos, 30 képkockás videófelvétel teszi különlegessé. A design mellett a tervezők hozzáadtak a géphez egy különleges funkciót, ami a szerelmesek kedvencéé teheti ezt a gépet. Az nem újdonság, hogy időzítő funkcióban a gép képes felismerni az arcokat, de „szerelmespár üzemmódban” intelligensen kezeli azok távolságát. A tulajdonos kívánságainak megfelelően három változat közül választhat. Az első, amikor az arcok a legtávolabb helyezkednek el egymástól, ilyenkor egy szívet rajzol ki a gép a bal alsó sarokba, a második, amikor két szívvel jelzi az arcok közeledét, és a beteljesülés jele három szív. Előre beállíthatjuk, milyen közelségben exponáljon a gép automatikusan, így egy tablókép, vagy éppen csókjelenet megörökítése sem lehet akadály. A vállalat, hogy mind az urak, mind a hölgyek igényeit kielégítse, a szokásos fém, az elegánsabb fekete, a nőies rózsaszín, és a kicsit extravagánsabb és újszerű fekete-vörös színekben jelenteti meg a FinePix Z200fd-t május végén.

Kulcsszavak: Fujifilm kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Profi és amatőr fotósok jelentkezését várja a Nikon

A Nikon bejelentette, hogy visszatér a kétévente megrendezésre kerülő fotós versenye, a Nikon Fotópályázat 2020-21. A versenyen profi és amatőr fotógráfusok jelentkezését várják a világ minden tájáról.

2020. október 27. 12:31

A Nikon bemutatja a tükör nélküli fényképezőgépek új generációját

A Nikon bemutatta a Nikon Z 7II és a Nikon Z 6II – a Z 7 és a Z 6 vezető, tükör nélküli fényképezőgépek új generációjának tagjait.

2020. október 15. 16:20

LUMIX fényképezőgép filmfelvételekhez és élő streameléshez

A Panasonic bejelentette első box-stílusú, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépét, a LUMIX DC-BGH1-et. A mikro négyharmados szabványt alkalmazó új LUMIX BGH1 rendkívül könnyen hordozható és cserélhető objektíves. A fényképezőgép kiválóan kamatoztatja a Panasonic által a mozifilmkamerákhoz, videokamerákhoz és a LUMIX GH sorozathoz kifejlesztett, kiforrott technológiákat. 

2020. október 15. 11:00

Két magyar díjazott a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Kihirdették a győzteseket a világ legnagyobb mobilfotós versenyén. A 120 országból érkezett 1,19 millió nevezésből két magyar alkotás is a legjobbak közé jutott. A Huawei Next Image nemzetközi megmérettetését – melynek témája az idei év különleges nyara volt – egy dán fotós, Sune Pedersen „Ölelés” képe nyerte. Az egyik kategória győztese és különdíjasa pedig egy-egy magyar fotós, Aljona Akszjonovics és Biri Andrea lett. A „Life Goals” és a „Summer time” pályaművek a legjobb magyar és nemzetközi fotográfusok képei között, a budapesti World Press Photo (WPP) kiállítás kísérő kiállításán is megtekinthetők a Magyar Nemzeti Múzeumban, szeptember 24. és október 25. között.

2020. október 1. 14:41

Erre figyelj, hogy a fotóid valóban örök emlékek maradjanak

Amikor Joseph Nicéphore Niépce francia vegyész 1826-ban elkészítette a világ első fotográfiáját, talán nem is gondolta, mekkora szenvedéllyel lesznek az emberek e hobbi és művészeti ág iránt. A fényképezés az elmúlt közel 200 évben óriási utat járt be, hiszen nemcsak személyes történeteinket örökíthetjük meg általa, hanem történelmi pillanatokat, felfedezéseket és közéleti eseményeket is. A képek felbecsülhetetlen értékűek, amiket nem lehet visszaszerezni, ha megsérülnek vagy eltűnnek, ezért mindannyiunk számára fontos, hogy megőrizzük őket. 

2020. szeptember 28. 13:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás