Megjelent a világ első 64 GB-os flash kártyája

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 6. 17:15

Jóllehet a Samsung másfél évvel ezelőtt szétkürtölte, hogy képes ilyen kapacitást előállítani, a Microdia a nagy vetélytársat megelőzve elsőként dobott piacra egy valóban megvásárolható, sorozatgyártású, ráadásul villámgyors 64 GB-os kártyát, ami minden bizonnyal a fotósok és videósok kedvence lesz.

Kétség nem fér hozzá, hogy a Samsung az élvonalhoz tartozik, ha flashmemória fejlesztésről van szó. A vállalat szakemberei, vagy inkább marketingesei azonban most kissé elszámolták magukat, mert megelégedtek azzal, hogy egy elméleti elsőséget a magukénak mondjanak, és azt világgá kürtöljék. Ez azonban semmi kézzelfoghatót nem jelentett az egyszerű felhasználó számára, mivel talán a többi termékük árazása miatt nem dobták piacra a terméket. Az ilyesmi nem ritka, hiszen a vállalatok nem jótékonysági szervezetek, és a lehető legtöbbet szeretnék profitálni fejlesztéseikből, így gondosan tartják az egyensúlyt a régi, de már olcsón, nagy haszonnal gyártható termékek, és az újdonságok között. A hónapról-hónapra dübörgő IT piacon azonban a Samsung mindezt másfél évig próbálta húzni, ami kissé túlzás, és a konkurencia le is csapott. A Microdia kiadta a már a hónap végén kapható 64GB XTRA ELITE CF kártyát. Ez a hatalmas kapacitású csúcstartó ráadásul igen gyors is, 45 MBps-e író/olvasó sebessége ideális társsá teszi mind a Full HD videokamerák, mind a DSLR fotósok számára.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48