SUSE Linux Enterprise Serveren futnak a legnagyobb szuperszámítógépek

forrás Prim Online, 2008. június 18. 12:31

A nagy teljesítményű számítástechnikával kapcsolatos trendeket kutató TOP500 projekt szerint a világ legnagyobb szuperszámítógépes Linux-rendszereinek esetében a SUSE Linux Enterprise rendszert használják a legtöbben. A világon működő 50 legnagyobb szuperszámítógép 40%-án SUSE Linux Enterprise fut, köztük a három legnagyobbon: a Lawrence Livermore National Laboratory IBM eServer Blue Gene, a Juelich Research Center IBM eServer BlueGene/P (JUGENE) és a New Mexico Computing Applications Center SGI Altix 8200 rendszerein is.

Az Audi, az MTU Aero Engines, a NASA Advanced Supercomputing Division, a Porsche Informatik, a Seoul National University, a Swinburne University of Technology, a Tokyo Institute of Technology és a Wehmeyer
egyaránt a SUSE Linux Enterprise Servert futtatja a szuperszámítógépein, illetve a számítógépes clusterein, így a kulcsfontosságú munkaterheléseket minimális leállás mellett kezelhetik.

A NASA Advanced Supercomputing Division három szuperszámítógépe jelenleg is a Novell SUSE Linux Enterprise szoftverét alkalmazza. Ezeket a számítógépeket arra használják, hogy kiértékeljék a NASA mérnöki és tudományos igényeinek megfelelő következő generációs technológiát, irányítsák a rendszerműködést és programokat indítsanak, valamint támogassák a NASA repülési, tudományos és űrutazással kapcsolatos kezdeményezéseit. A NASA következő szuperszámítógépe, amelyet idén nyárra fejeznek be szintén SUSE Linux Enterprise Servert használ majd, és üzembe helyezésekor az egyik legnagyobb SGI Altix ICE-rendszer lesz. Emellett a jelenlegi harmadik legerősebb szuperszámítógép szintjét éri el.

Az Appro International, az Atipa Technologies, a Cluster Resources, a HP, a Penguin Computing, az SGI, a Teradata vállalatok a SUSE Linux Enterprise Server rendszerre alapozva kínálnak nagy teljesítményű
számítástechnikai megoldásokat ügyfeleiknek.

A SUSE Linux Enterprise Server nagy teljesítményt igénylő számításokhoz használt verziójáról bővebb információ  

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkezik az új AOC monitor

A képernyő-specialista AOC bemutat egy áttörő jelentőségű monitort, melyet a nagyteljesítményű felszerelésekre vágyó, különösen versenyjátékosoknak és e-sportok  rajongóinak szánt. 240 Hz frissítési rátájával és extrém alacsony, 0,5 ms válaszidejével (MPRT) a 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC AGON AG273QZ észbontóan gyors. 

2020. február 26. 15:03

A HONOR két új okostelefonja mellett új termékkategóriát is bemutatott

A Honor új termékek és új termékkategóriák bejelentésével tovább erősíti elkötelezettségét egy intelligens eszközökön keresztül összekapcsolt világ megalkotása iránt. A Honor MagicBook széria alatt két ultravékony és könnyű laptopot találunk a hordozhatóság jegyében, a márka emellett bemutatta a Honor Magic Earbuds fülhallgatót is. A novemberben bejelentett MagicWatch 2 okosóra új funkciókkal bővül, és az eszközhöz további óraszíjak is elérhetőek lesznek.

2020. február 25. 19:26

Az áprilisban érkező MatePad Pro ötvözi a kiterjesztett élményt és a nagy teljesítményt

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb generációs tabletjét, a Huawei MatePad Pro-t. Az új, 5G-képes verzióban is kapható csúcskategóriás készülék kiemelkedő képernyő-test arányú kijelzőjével, a vállalat legerősebb, Kirin 990 csúcsprocesszorával – és a tabletek között elsőként – vezeték nélküli töltéssel érkezik a boltok polcaira.  

2020. február 25. 15:04

Megérkezett a Fujitsu két új, nagy teljesítményű munkaállomása

A Fujitsu bemutatta a műszaki és kreatív iparágak nagy teljesítményigényű felhasználóinak követelményeire optimalizált, két új munkaállomását. Az új rendszerek a legmagasabb elvárásoknak is megfelelnek teljesítmény és a tervezés támogatása terén.

2020. február 25. 12:15

Usernet: Újabb internetes átverés szedi áldozatait

Az elmúlt fél évben új internetes átverés szedi áldozatait, amely elsősorban a hazai, elsősorban az online szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásokat célozza meg. Az átverést a legtöbb szakember „túlfizetéses” átverésnek nevezi.

2020. február 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás