Új megvilágítási lehetőségek a Sony Alpha sorozatú vakujával

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 20. 18:02

A vállalat kifejezetten Alpha DSLR családjához szánta az új kiegészítőt, ami a korábbiaknál flexibilisebb megvilágítási lehetőségeket kínál.

A HVL-F58AM egyik legfontosabb jellemzője a Quick Shift Bounce néven reklámozott felfüggesztési rendszer. Ez a korábban is általános vertikális állíthatóság mellett egy igen könnyen kezelhető 90 fokos horizontális irányíthatóságot jelent, vagyis a bal és jobb tükröződő megvilágítás igen egyszerűen elérhető.

A joystickszerű felépítésű HVL-F58AM ISO százas beállításnál az átlagnál jobb 58/105 mm-es értéket produkál, de szinte minden tekintetben fejlettebb elődjénél. A korábbi HVL-F56AM feltöltődési idejénél nem kevesebb mint 55 százalékkal gyorsabb, így mindössze 5 másodpercre van szükség a készenléti állapot eléréséhez, mindezt rendkívül csendesen, így a folyamat nem vonja el figyelmünket a fényképezéstől. Beépített LCD kijelzője 13 százalékkal nagyobb elődjénél a könnyebb leolvashatóság kedvéért.

A HVL-F58AM természetesen vezeték nélküli funkcióval is rendelkezik, így könnyen vezérelhető a géptől távol is, ha erős árnyékokat vagy mélységet szeretnénk vele adni felvételeinknek. Lehetőség van tesztvillantásra is, ilyenkor a felvétel elkészítése előtt megnézhetjük, minden beállítás ízlésünk szerinti-e.

További érdekesség az ASP-C vagy 35 mm-es teljes méretű szenzorokhoz optimalizált funkció, ami a felhasználásnak megfelelően automatikusan szabályozza a fényszöget, ezzel csökkentve a kép szélein tapasztalható eltéréseket. A HVL-F58AM szeptemberben jelenik meg 500 dollár körüli áron, de már a mai naptól előrendelhető a vállalat oldalán.

Kulcsszavak: Sony vaku

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38