Olimpiával és földrengéssel fertőz a Storm vírus új variánsa

Kiss Ádám Zoltán, 2008. június 20. 18:33

A hirhedt Storm féregvírus legújabb mutációi kifejezetten kínai témakörű címsorokkal aratnak, a jellemző témák közé tartozik a kínai földrengés, vagy éppen a 2008-as nyári olimpiai játékok.

A biztonságtechnikában régi tapasztalat, hogy egy rendszerbe, épületbe, bármilyen objektumba a legegyszerűbben úgy lehet bejutni, ha a tulajdonos kinyitja az ajtót. A legolcsóbb és leggyorsabb módszer az emberi gyengeségekre épít, ilyen például a kapcsolatok hiánya (I love you címsor), a szexualitás (Britney Spears naked címsor) vagy az emberi kíváncsiság, információéhség, mely a mostani esetben szedi áldozatait.

A rossz hírű Storm féregvírust aligha kell bemutatni, több százezer sikeres támadást tudhat már a háta mögött. A legújabb variánsok egyike a 70 ezer halottat és ötmillió hajléktalant maga után hagyó kínai földrengést használja ki, és egy fertőző linket hordoz magában, mely érdekes videókat ígér.

Egy másik új és igen gyakori mutáció a 2008-as nyári olimpiai játékok témakörét variálja többféleképpen, ám egyvalami közös, a megadott link egy fertőzött weboldalra viszi a felhasználót. A linkre kattintás után a fertőzés automatikus, a felhasználónak már nem kell további lépéseket tennie, az oldal megnyílásakor automatikusan letöltődik a rosszindulatú kód. A fertőzött gépet ezek után a legkülönfélébb módokon lehet kihasználni, jellemző módon zombie támadáshoz vagy spamküldő szerverként.

Kulcsszavak: security vírus olimpia

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59