Unalmasnak tartják a fiatalok az IT-szakmát

Genda Csongor Zoltán, 2008. június 24. 19:32

Egy friss tanulmány azt bizonyítja, hogy a fiatalok többsége azért nem iratkozik valamilyen IT-szakra, mert túlságosan unalmasnak tartják a területet.

A British Computer Society összesen kétezer diákot kérdezett meg, hogy mi a véleményük az információ technológiához köthető szakmákról. A válaszadók nagy része elismerte, hogy ugyan rendkívüli kecsegtető anyagi szempontból ez a szektor, s nagyon jó kilátásaik vannak a területtel foglalkozó szakembereknek, mégis sokan úgy vélik, hogy az IT-szakma szerfelett monoton, és sokan ezért nem képzik magukat ebbe az irányba tovább. A megkérdezett fiatalok 60%-a elmondta, hogy azért nem IT-szakra ment, mert ő nem lenne elégedett jövendő munkájával, mivel hihetetlenül unalmasnak tartja a területet. A British Computer Society szerint vonzóbbá lehetne tenni az IT-szakmát a diákok előtt, ha felhívnák azok figyelmét a terület számos előnyére, bemutatnák a fiataloknak az érdekességeket és a tevékenységi körök sokrétűségét.

Kulcsszavak: oktatás trend karrier

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A SUSE bejelentette, hogy megállapodást kötött a Rancher Labs felvásárlására. A kaliforniai székhelyű, nyílt forráskódú szoftverekkel foglalkozó vállalat piacvezető Kubernetes-felügyeleti platformot kínál ügyfeleinek. Az akvizíciónak és a két portfólió egyesülésének köszönhetően az ügyfelek a jövőben még egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, beleértve az adatközpontokat, a peremhálózatokat és a felhőt.

2020. július 10. 11:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás