A Microsoft hat héttel korábban forgalmazza szerver-virtualizációs szoftverét

Milkovits Gábor, 2008. június 29. 08:30

A Microsoft megkezdte Hyper-V nevű szerver-virtualizációs szoftverének forgalmazását, hat héttel a korábban hivatalosan meghirdetett időpont előtt.

A Microsoft ügyfelei a héten már le is tölthetik a megfelelő weboldalról a hasznos alkalmazást. A szerver-virtualizációs szoftverek igen népszerűek manapság, mivel segítségükkel egy gépen több szerver munkáját lehet párhuzamosan végezni, akár egyszerre több operációs rendszeren és egyéb platformokon. Ez pedig igen jelentős költségmegtakarítást jelent, hiszen a kevesebb gép mellett kevesebb áramra, helyre, no és kevesebb karbantartó személyzetre van szükség. Elemzők szerint a Microsoft megjelenése a piacon kifejezetten kedvez a felhasználóknak, mivel fokozza a versenyt az eddig szinte kizárólag egy cég által uralt ágazatban.

A piacvezető VMware ugyanis ebből a szempontból egy kicsit olyan, mint a PC-operációs rendszereknél és irodai szoftvereknél a Microsoft, azaz szinte egyeduralkodó, konkurensei, a Citrix Systems, az Oracle, a Virtual Iron és a Parallels mind-mind csak egy kis szeletet birtokolnak. A VMware ennek megfelelően meglehetősen magasan tartja termékeinek árát, habár azt is el kell ismerni, hogy a szakemberek véleménye szerint cserében kiemelkedő minőséget kínál. A Microsoft Hyper-V eredetileg csak valamikor augusztusban lett volna végleges formában elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás