A Microsoft hat héttel korábban forgalmazza szerver-virtualizációs szoftverét

Milkovits Gábor, 2008. június 29. 08:30

A Microsoft megkezdte Hyper-V nevű szerver-virtualizációs szoftverének forgalmazását, hat héttel a korábban hivatalosan meghirdetett időpont előtt.

A Microsoft ügyfelei a héten már le is tölthetik a megfelelő weboldalról a hasznos alkalmazást. A szerver-virtualizációs szoftverek igen népszerűek manapság, mivel segítségükkel egy gépen több szerver munkáját lehet párhuzamosan végezni, akár egyszerre több operációs rendszeren és egyéb platformokon. Ez pedig igen jelentős költségmegtakarítást jelent, hiszen a kevesebb gép mellett kevesebb áramra, helyre, no és kevesebb karbantartó személyzetre van szükség. Elemzők szerint a Microsoft megjelenése a piacon kifejezetten kedvez a felhasználóknak, mivel fokozza a versenyt az eddig szinte kizárólag egy cég által uralt ágazatban.

A piacvezető VMware ugyanis ebből a szempontból egy kicsit olyan, mint a PC-operációs rendszereknél és irodai szoftvereknél a Microsoft, azaz szinte egyeduralkodó, konkurensei, a Citrix Systems, az Oracle, a Virtual Iron és a Parallels mind-mind csak egy kis szeletet birtokolnak. A VMware ennek megfelelően meglehetősen magasan tartja termékeinek árát, habár azt is el kell ismerni, hogy a szakemberek véleménye szerint cserében kiemelkedő minőséget kínál. A Microsoft Hyper-V eredetileg csak valamikor augusztusban lett volna végleges formában elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05