Speedlight SB-900 professzionális vaku a Nikontól

Kiss Ádám Zoltán, 2008. július 3. 09:41

A gyártó ezúttal egy kifejezetten profiknak szánt, minden igényt kielégítő modern vakut dobott piacra a széles körben dönthető, forgatható és túlmelegedés elleni hőkapcsolóval ellátott SB-900 személyében.

A Japánban készülő SB-900 professzionális i-TTL vaku, mely kompatibilis a Nikon FX- és DX-formátumú SLR fényképezőgépeivel, valamint része a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszernek. Háromféle fényeloszlási minta – középre súlyozott, egyenletes és általános – áll rendelkezésre a nagyteljesítményű vaku képfedésének teljes körű vezérléséhez, az automatikus zoom pedig a kategória legszélesebb, 17–200 mm-es tartományát fogja át mindössze 1,2 mp alatt. A funkciók között megtalálható az erősítő áramkör, amely négy AA-méretű elem/akku használata esetén gyors újratöltési időt biztosít, valamint a beépített hőkapcsoló, amely a túlhevülés ellen védi a készüléket. Az SB-900 automatikusan érzékelni képes a felszerelt fénycső vagy izzólámpa színszűrőt, és ezt az információt átadja a csatlakoztatott fényképezőgép fehéregyensúly-beállító egységének, továbbá a vaku firmware-e a fényképezőgépen keresztül frissíthető. A vakufej vízszintesen balra és jobbra 180º-os szögben elforgatható, felfelé 90º-os, lefelé 11º-os szögben megdönthető.

Az SB-900 főbb jellemzői:


·    Professzionális i-TTL (intelligens TTL) vaku, amely kompatibilis a Nikon FX- és DX-formátumú SLR fényképezőgépeivel.
·    Kompatibilis a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszerrel.
·    Középre súlyozott, egyenletes és általános fényeloszlási minta: A középre súlyozott mód a kép közepére összpontosítja a megvilágítást, ami telefotó objektív használatakor hasznos. Az egyenletes mód a kép teljes területén teríti a fényt, ezért például csoportképek készítésekor érdemes használni. Az általános mód a teljesítmény és a fényeloszlás megszokott kombinációját kínálja.
·    17–200 mm-es automatikus zoomtartomány: az átfogás mindössze 1,2 másodpercet vesz igénybe. a beépített diffúzor vagy Nikon diffúzor használatakor a zoomtartomány alsó vége 14 mm-re bővül.
·    Az érzékelőformátum automatikus észlelése: automatikusan felismeri az FX- és DX-formátumú fényképezőgépeket.
·    Gyors újratöltés: mindössze 2,2 másodperc négy AA-méretű elem/akku használata esetén.
·    Értelemszerű kezelőfelület nagy kijelzőpanellel és 3 általános célú kapcsolóval, amelyek egyenként beállíthatók.
·    AF-segédfény: kompatibilis a Multi-CAM3500 FX/DX AF-érzékelőkkel.
·    Indirekt vakuzás: a vakufej vízszintesen balra és jobbra 180º-os szögben elforgatható, felfelé 90º-os, lefelé 11º-os szögben megdönthető.
·    Hőkapcsoló: programozható módon figyelmeztet a készülék túlhevülésére intenzív vakuzás közben.
·    Automatikus szűrőérzékelés: A vaku automatikusan módosítja a csatlakoztatott fényképezőgép fehéregyensúly-beállítását, amikor fénycső vagy izzólámpa színszűrőt szerelnek fel rá.
·    A firmware a csatlakoztatott fényképezőgépbe helyezett adattárolón keresztül frissíthető.

Kulcsszavak: Nikon vaku fotó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38