Leadja monitorüzletágát a Philips

Milkovits Gábor, 2008. július 8. 21:25

A Philips úgy döntött, hogy teljes számítógépmonitor-gyártását átadja a hongkongi székhelyű TPV Technology vállalatnak, amely a márkanévhasználatért cserében jogdíjat fog fizetni a holland cégnek.

A Philips monitorok és laptopképernyők persze már egy jó ideje nem a Németalföldön és még csak nem is Hongkongban készülnek, ám a tervezéstől a marketingig a fizikai gyártáson kívüli tevékenységeket mindeddig mégiscsak a neves elektronikai vállalat hangolta össze. Most azonban mindezeket a feladatokat a TPV-re ruházzák át, amely egyébként 1999 óta a világ legnagyobb monitorgyártója, csak éppen termékeinek túlnyomó többsége nem saját fejlesztés és nem is saját márkanév alatt fut. A vállalatnak legerősebb pozíciói Kínában vannak, azonban éppen a múlt hónapban jelentették be, hogy egy 1800 fős üzem megnyitását tervezik Lengyelországban.

A Philips lépése része azoknak az intézkedéseknek, amelyekkel a vállalat megpróbálja ismét nyereségessé tenni televíziós üzletágát, amely egyre több veszteséget termel az utóbbi időben. Az egyéb ezzel kapcsolatos átszervezésekre nagyjából 66 millió eurót költött a cég az idei második negyedévben. A Philips monitor- és számítógépes megjelenítő-üzletágának tavalyi éves forgalma elérte a 600 millió eurót.

Kulcsszavak: Philips monitor

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Elindult a 2019-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Már Early Bird kedvezménnyel lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 18. alkalommal hirdeti ki a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri az idei legfrissebb honlapokat, valamint a legjobb digitális megoldásokat is várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2019. augusztus 22. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás