Számítógépes vírusoktól tartanak az olimpia idején

MTI Sajtóadatbank, 2008. július 10. 09:10

A pekingi olimpia és az iskolai szünidő együttesen a számítógépes vírusok újabb járványát indíthatják el - közölték kínai számítástechnikai szakemberek, akik szerint a vírusok írói hírnevük növelése érdekében az augusztusi ötkarikás játékokat célozhatják meg.

A számítógépes vírusok ellen létrehozott állami szintű kínai szervezettel (China National Computer Virus Emergency Response Center) együttműködő számítástechnikai szakértők szerint az iskolai szünidőben sokan játszanak online játékokat, és ezek jelentős támadási felületet jelenthetnek a hackerek számára. Ezt az álláspontot az amerikai központú Symantec is megerősítette, amely szerint a pekingi olimpia idején a számítógépes támadások számát illetően rekordokra lehet számítani.

A szárazföldi Kínában az év első hat hónapjában közel 10 millió, vírussal fertőzött számítógépről érkezett jelentés, és ez harmincszázalékos visszaesést jelent az előző évhez képest. A kevesebb fertőzött gép azonban csak annak a jele, hogy a vírusokat sokkal kifinomultabbra tervezik, és ennél fogva a felderítésük is sokkal körülményesebb.

"A vírusok egyre okosabbak és célirányosan tervezettek" - magyarázta az egyik szakember hozzátéve, hogyha a vírus feladata csak az internetbanki adatok megszerzése, akkor a felhasználó számítógépén lévő más programokban nem keletkezik kár, ezért sokan a fertőzésről nem is szereznek tudomást.

A sport egyébként a hackereket is egyre jobban érdekli, ezért a kínai szakemberek az olimpiai számítógépes rendszerek biztonságának érdekében egy külön központot hoztak létre, amely a számítógépes vírusok, a hálózati és hackertámadások, valamint a rendszerleállások ellen képesek megvédeni az olimpiai hálózatot.

Kulcsszavak: Kína security olimpia vírus

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems az iskoláknak

Két ütemben, 10-10 ezer laptopot kapnak Budapest, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegye diákjai mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök öt vármegye tanulói és pedagógusai számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit.

2023. szeptember 22. 12:47

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59