Kodak zsebkamera 720p HD videófelvétellel

Milkovits Gábor, 2008. július 10. 21:31

A Kodak egy olyan zsebben elférő, lapos videókamerát mutatott be, amely funkcióival és külső megjelenésével egyaránt méltó válasz az eddigi kísérletekre a kategóriában.

A készülék ugyanis mobiltelefon-külseje ellenére képes 720p HD felbontású mozgóképek rögzítésére, 60 képkocka/másodperces sebességgel. Emellett lehetőség van VGA felbontású, 30 fps felvételek, illetve állóképek készítésére is a kamerával. A zsebkamera csupán 128 MB beépített memóriával rendelkezik, ám SDHC-csatlakozója a jövőre is gondolva akár 32 GB-os memóriakártya használatát is támogatja, a felvételre kerülő vagy már felvett videók pedig a 2,4” LCD képernyőn jeleníthetők meg. A praktikus használatot szolgálja még a beépített USB, amellyel rögtön feltölthetők a videók a számítógépre vagy az internetre, illetve az, hogy a Zi6 szabvány AA ceruza-akkuval vagy lemerülés esetén akár elemmel is üzemel.

A Kodak Zi6 HD zsebkamera szeptemberben kerül a boltokba az Egyesült Államokban, 180 dolláros áron. Európai forgalmazásáról egyelőre nincs információ.
 

Kulcsszavak: Kodak kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59