Az Intel új komponesekkel bevezette a Centrino 2 platformot

Széll Zoltán, 2008. július 15. 11:23

Az Intel az eredetileg tervezettnél négy héttel később bevezette az új Centrino 2 platformot, amely teljesen új komponenseket – CPU-k, lapkakészletek, vezeték nélküli modulok - tartalmaz.

Az Intel Cebtrino 2 processzor technológia magába foglalja a mobilitás korábbiaknál fejlettebb vektorait (páldául: Intel nagyobb teljesítményű noteszgép technológia, növelt telep-élettartam, gyorsabb 802.11n és több opció a vezeték nélküli hálózatokhoz, a noteszgép konstrukciók teljes tartománya, Kék-sugár lemez lejátszási képesség, felügyelet és biztonság magasabb szintje).

Az Intel Centrino 2 processzor technológia család reprezentálja a legjelentősebb fejlődést a mobilitásban az Intel Centrino processzor technológia eredeti 2003. évi bevezetése óta. Az új megoldás jobb Intel mobil technológiákat tartalmaz. A Centrino 2 platform felhasználásával a PC-gyártók a korábbiaknál hosszabb telep-élettartamú noteszgépeket gyárthatnak, amelyek a vezeték-nélküli technológiát és a fejlett felügyeleti képességeket is maguikba foglalják.

Az Intel Centrino 2 processzor technológia család az új, innovatív technológiákkal nagyobb mobil teljesítményt kapott. A forradalmian új Intel Core mikró-architektúra használatával az Intel Centrino 2 processzor technológia család most új növelt képességű Intel Core 2 Duo processzorokat tartalmaznak, amelyek gyorsabb frontoldali buszt (FSB) – max 1066 MHz - , magasabb órajelet, és új mikró-architektúra növekményeket foglalnak magukba. Ezek mindegyike segíti az Intel Centrino 2 processzor technológia család kétmagos teljesítményének maximalizálását, amely támogatja a gyorsabb DDR2 (800 MHz) és a DDR3 (max 1066 MHz)  memóriákat. Ez lehetővé teszi, hogy az Intel Centrino 2 processzor technológia a korábbiaknál nagyobb rendszerszintű teljesítményt szállítson a felhasználóknak.

Az Intel Centrino 2 processzor technológia család minden komponense több, energia-megtakarító technológiát integrál. Az Intel mérnökei különleges technikák felhasználásával maximalizálták a teljestményt, amikor szükséges és biztosították a lehető leggyorsabb visszakapcsolást a „tétlen” üzemmódba. Ez a technika megengedi, hogy az Intel Centrino 2 processzor technológia család egyidejűleg nagy mobil teljesítményt és hosszú telepélettartamot kínáljon.

Az Intel Centrino 2 processzor technológia család jellemzője a robosztus vezeték nélküli opciók széles választéka köztük nem csak a gyorsabb 802.11n határfelületet, de több opciót is az egyéb vezeték nélküli hálózatokhoz történő csatlakozáshoz. Az Intel Centrino 2 processzor technológia megengedi a gyorsabb, maximum 450 Mbps vezeték nélküli hálózat használatát.

A most bejelentett mobil Centrino 2 processzor-csomag hat modellt – 3,06 GHz-es X9100, 2,80 GHz-es T9600, 2,53 GHz-es T9400, 2,53 GHz-es P9500, 2,40 GHz-es P8600 és 2,26 GHz-es P8400 - tartalmaz. Az új mobil CPU lapkák 45 nm-es Hafnium magas-K és fémkapu trazisztor technológiával készülnek és 1066 MHz-es frontoldali buszt (FSB) tartalmaznak. Jellemzőjük többek között az alacsony energiafelhasználás, az Intel fejlett okos gyorsító-tár, az Intel dinamikus energia-koordináció, az Intel széles dinamikus végrehajtás, és az Intel okos memória  hozzáférés.

Az Intel a Centrino 2 platform komponenseként bevezette a „Mobile Intel 4 Series Express lapkakészlet családot, amely támogatja a maximum 1066 MHz-es rendszerbuszt, a maximum 1066 MHz-es DDR3 memóriát, a maximum 800 MHz-es DDR2 memóriát, és magába foglalja a mobil Intel 4700MHD Grafikus Média Gyorsítót (GMA), a mobil Intel 4500MHD Grafikus Média Gyorsítót (GMA), a különböző kapuk támogatását (HDMI, HDCP), az Intel HD Audio alrendszert és a kapcsolható GPU megoldást (telep: integrált GPU, villamos-hálózat: diszkrét GPU).
Szintén a Centrino 2 platform része az Intel Wi-Fi Link 5000 vezeték nálküli modul sorozat, amelyek támogatják a nagy sávszélességű 802.11n  hálozatot.

 A most bejelentett Intel Centrino 2 mobil processzorok fontosabb jellemzőit és árát az alábbi táblázat foglalja össze:

A mobil Intel GM47 Express lapkakészlet ára 1000 darabos mennyiségben 53 dollár, a mobil Intel GM45 Express lapkakészleté 43$, a mobil Intel PM45 Express lapkakészleté 39 dollár.

Kulcsszavak: Intel processzor

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09