DAT 320 szalagos meghajtók a HP-tól és a Sonytól

Milkovits Gábor, 2008. július 15. 20:31

A HP és a Sony új szabványt dolgoznak ki a szalagos adattároló meghajtókhoz annak érdekében, hogy komolyabb beruházás nélkül meg lehessen növelni az ilyen eszközök kapacitását és sebességét.

Az új technológia a jelenlegi DAT 160 által biztosított 160 GB-nak a dupláját, 320 GB-ot kínál egy szabvány méretű szalagkazettán, 2:1 adattömörítéssel és óránként 86 GB írási sebességgel. További előnye, hogy az új digitális szalagos meghajtók teljes mértékben kompatibilisek a régebbi, DAT 160-at használó adattároló eszközökkel, illetve szalagokkal, azaz használatukhoz nincs szükség sem az adatállomány átírására, sem a teljes adattároló infrastruktúra cseréjére. A DAT 320 eszközök emellett hatékonyságukból következően kevesebb energiát is használnak adott mennyiségű adat felírásához.

A Hewlett-Packard és a Sony szerint az új eszközök ideális megoldást jelentenek a kis- és közepes vállalkozások számára, akiknek még mindig kifizetődő a szalagos adattárolási technológia. Előnye ugyanis, hogy egyrészt eleve relatíve olcsó, másrészt viszonylag tartós és megbízható megoldást jelent, ráadásul az adatok tárolása nem igényel elektromos energiát, csupán az írás és az olvasás. A fejlesztést a két vállalt közösen végzi, ám a gyártást és a forgalmazást külön-külön, egymással versenyezve képzelik el a jövőben.

Kulcsszavak: HP Sony adattárolás

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A garázscégtől a világpiacig 5 év alatt

A CraftUnique Kft. csak néhány éve alakult, de a magyar fejlesztésű és gyártású 3D nyomtató, a CraftBot Plus már több nemzetközi díjat is nyert, és közel 25 országban vannak viszonteladóik világszerte. Nem csupán hardware-t, hanem a teljes ökoszisztémát: a nyomtatót vezérlő firmwaret, illetve a nyomtatáshoz szükséges un. szeletelő programot is házon belül fejlesztik. 

2019. október 14. 16:59

A kvantumfölény IT biztonsági és GDPR kockázatai

Az összeesküvés elméletek rajongói már biztosra veszik, hogy a ma használt technológiát a kvantumszámítógépekkel már vissza tudják fejteni, ha nekünk „pór” népnek már elkotyogták, hogy a Google és az NSA 3,5 perc alatt oldott meg egy feladatot kvantumszámítógéppel amire a mai szuperszámítógépeknek még 10 000 évre lenne szükségük.

2019. október 14. 09:04

Az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal kötött együttműködési megállapodást a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft.

Exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, a Zubair Corporationnel. A megállapodás keretében a Zubair a QUADRON kizárólagos ománi partnereként értékesíti majd a magyar vállalkozás kibervédelmi szolgáltatásait Ománban. A felek a megállapodástól a következő egy év során közel 300 millió forint (egymillió dollár) értékű üzleti potenciál felderítését várják. 

2019. október 13. 12:55

Új biztonságos csatlakozási technológiát mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu által bemutatott DigitalSuite EnterpriseConnect a nagy produktivitású workflow-automatizációs és webfolyamat-innovációs felhőplatformokat szállító Fujitsu RunMyProcess üzletág legújabb nagyvállalati kategóriájú biztonságos csatlakozási megoldása. 

2019. október 10. 12:47

Új ipari 3D nyomtató megoldások az Ultimakertől

Az Ultimaker a világhírű TCT kiállításon bemutatta legújabb 3D nyomtatóját, az Ultimaker S3-at, valamint a cég bivalyerős összeállítását, amely az S5 modellt újabb automatizált funkciókkal ipari szintre emeli, az Ultimaker S5 Pro csomagot. Az Ultimaker S3 és az Ultimaker S5 Pro csomag már megtekinthetők a hazai márkaképviselet, a FreeDee Kft. budapesti bemutató termében, illetve hamarosan az Automotive Hungary kiállításon is!

2019. október 10. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás