Konzolcsata az E3 kiállításon

Milkovits Gábor, 2008. július 16. 21:44

Habár a Los Angeles-i E3 kiállítás tavaly óta már nem az a látványos és nyilvános videójáték-seregszemle, ami korábban volt, a játékkonzol-gyártók így is több fontos bejelentést időzítettek a rendezvény idejére.

Először, még a megnyitás előtt a Microsoft jelentette be, hogy Amerikában 299 dollárra csökkenti a 20 GB-os Xbox 360 árát, illetve augusztusban bevezet egy új, 60 GB-os modellt 349 dolláros áron. Ezt követően, hétfőn azt a sokakat meglepő bejelentést tették, hogy az Xbox 360-ból teljes életciklusa során több példány fogy majd, mint a rivális PlayStation 3-ból. Az elemzők többsége ugyanis úgy gondolja, hogy a PS3 fokozatosan behozva hátrányát hosszú távon végül mégiscsak a konzolpiac első számú szereplője lesz, akárcsak elődje, a rendkívül sikeres PS2.

A Sony kedden gyorsan rátromfolt a Microsoft bejelentésére, amikor illetékesük kinyilatkoztatta, hogy videóletöltő szolgáltatást indítanak a PS3-hoz, emellett pedig szeptemberben egy 80 GB-os merevlemezzel ellátott verziót is piacra dobnak a mostani 40 GB-ossal azonos, 399 dolláros áron. A 40 GB-os modellt ezután fokozatosan kivonják a forgalomból. Az új szolgáltatás révén a felhasználók a Sony Pictures, a Warner Bros. és a 20th Century Fox filmjeit tölthetik majd le konzoljuk merevlemezére, továbbá népszerű televíziós műsorokat és sorozatokat is. A megoldással a Sony nyilvánvalóan a Microsoft népszerű Xbox Live online szolgáltatásának szeretne konkurenciát támasztani, ami a 120 GB-os Xbox Elite-tel párosulva eddig valóban előnyt jelentett a PS3 által kínált funkciókkal szemben.

Eközben a Nintendo sem kívánt adós maradni újdonságokkal a kiállításon, így több új játékprogramot, illetve egy újfajta Wii-távvezérlőt is bemutatott. A ’Wii Music’ nevű játékban a játékos több mint 60-féle hangszert szólaltathat meg a Wii Remote és a Wii Balance Board távvezérlők segítségével. A ’Wii Sports Resort’ a népszerű ’Wii Sports’ utódjaként az első olyan Wii-játék, amelyben a felhasználók az új Wii MotionPlus távirányítót használhatják. A Wii MotionPlus több-tengelyes mozgásérzékelője révén a Wii Remote-nál pontosabban képes követni a kézmozdulatokat és lehetővé teszi azok élő időben történő átvitelét a játékba, illetve a képernyőre. Az új játékprogramok és a távvezérlő jövő tavasszal kerülnek piacra.

A Nintendo-rajongók közül többen is csalódottak voltak a bejelentések hallatán, mivel ezeknél nagyobb szenzációra számítottak. Nem került például bemutatásra az az állítólagos új DS hordozható játékgép sem, amelyről tavasz óta keringenek hírek az internetes sajtóban. A hírforrások szerint az új DS nagy valószínűséggel alkalmas lenne zenehallgatásra és mozgóképek lejátszására, illetve külső hardvereszközök (merevlemez vagy optikai meghajtó?) is csatlakoztathatók lennének hozzá.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik a Samsung eddigi legnagyobb és legerősebb órája

A Samsung bejelentette a Galaxy Watch5 és Galaxy Watch5 Pro termékek érkezését, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal rendelkeznek az egészségünk megőrzését szolgáló mindennapi szokások kialakításáért.  

2022. augusztus 11. 14:07

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

A Mercedes Continental abroncsokkal szereli fel a teljesen elektromos EQB-t

A Mercedes a Continental prémium termékeivel szereli fel az EQ sorozat új, teljesen elektromos SUV-ját. Az új EQB 19 colos EcoContact 6 abroncsokon fog kigurulni a gyárból. A Mercedes továbbá a rendkívül biztonságos WinterContact TS 850 P Continental téli gumiabroncsot is alapfelszerelésként kínálja.

2022. augusztus 8. 11:21

Csúcstechnológiás Bridgestone gumiabroncsok

A Bridgestone és világszerte megbízható flottakezelési megoldása, a Webfleet a 2022-es IAA Transportation kiállításon mutatja be prémium gumiabroncsok, abroncsközpontú technológiák és fejlett mobilitási megoldások portfólióját. Az újítások egyszerre szolgálják a flották hatékonyságát, fenntarthatóságát és kényelmét.

2022. augusztus 7. 10:37

A NISMO-val és a TOM’S-szal is együttműködött a Casio

Bár az idei szezonban a Casio nem szponzorálja a AlphaTauri Forma 1-es csapatot, ennek ellenére a japán óramárka továbbra sem tette félre a motorsportok és a sebesség iránti szenvedélyét. „Mindezt jól bizonyítja a NISMO-val, valamint a TOM’S versenycsapattal történő együttműködés, amelynek keretében limitált szériás Edifice modellekre tehetnek szert a Casio márka szerelmesei” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. augusztus 6. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24