A Getronics megduplázza budapesti központjának létszámát

MTI Sajtóadatbank, 2008. július 31. 09:03

Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó holland Getronics megduplázza 2010-ig budapesti globális szolgáltató központjának jelenleg 350 fős létszámát - mondta Jos Schoemaker, a cég globális szolgáltatási vezérigazgatója.

A Getronics két szervezetet működtet Magyarországon: a 100 alkalmazottat foglalkoztató, s főleg nagyvállalatokat és a kormányzati intézményeket kiszolgáló leányvállalatot, illetve a 12 nyelven az egész világon szolgáltatást nyújtó globális szolgáltató központot. A vezérigazgató szerint a budapesti globális szolgáltató központ létszáma már az idén bővül, mivel a Getronics a következő 12 hónapban a világszerte működő 38-ból 28 helyi támogatási központot bezár, s ezek funkcióját a Kuala Lumpur-i és a budapesti veszi át. A szolgáltató központok konszolidációjának célja a holland telefontársaság, a KPN leányvállalata nyereségességének növelése és tevékenységének hatékonyabbá tétele.

 Jos Schoemaker kifejtette: a magyar érdekeltségek jól teljesítenek, amit mutat az is, hogy szolgáltatási bevételük az első negyedévben 25 százalékkal nőtt, s ezzel az éves tervvel megegyezően hozták a számokat. A vezérigazgató abban bízik, hogy nem ütközik nehézségekbe megvalósítani a létszámbővítést, mivel a magyar piacon még mindig van elegendő, jól képzett munkaerő.

 Jos Schoemaker közölte: a Getronics szerint jelentős növekedési potenciál van az informatikai szolgáltatási piacon azért, mert a gazdasági recesszió következtében megnő az erőforrás-kihelyezés, az outsourcing szerepe a költségcsökkentésre, hatékonyság-javításra kényszerülő vállalatok számára. A Getronics így arra számít, hogy világszinten 2010-re újabb 1 millióval, 3 millióra bővül a Getronics IT outsourcing szolgáltatását igénybe vevő felhasználóinak száma.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

2019. szeptember 18. 14:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás