A Getronics megduplázza budapesti központjának létszámát

MTI Sajtóadatbank, 2008. július 31. 09:03

Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó holland Getronics megduplázza 2010-ig budapesti globális szolgáltató központjának jelenleg 350 fős létszámát - mondta Jos Schoemaker, a cég globális szolgáltatási vezérigazgatója.

A Getronics két szervezetet működtet Magyarországon: a 100 alkalmazottat foglalkoztató, s főleg nagyvállalatokat és a kormányzati intézményeket kiszolgáló leányvállalatot, illetve a 12 nyelven az egész világon szolgáltatást nyújtó globális szolgáltató központot. A vezérigazgató szerint a budapesti globális szolgáltató központ létszáma már az idén bővül, mivel a Getronics a következő 12 hónapban a világszerte működő 38-ból 28 helyi támogatási központot bezár, s ezek funkcióját a Kuala Lumpur-i és a budapesti veszi át. A szolgáltató központok konszolidációjának célja a holland telefontársaság, a KPN leányvállalata nyereségességének növelése és tevékenységének hatékonyabbá tétele.

 Jos Schoemaker kifejtette: a magyar érdekeltségek jól teljesítenek, amit mutat az is, hogy szolgáltatási bevételük az első negyedévben 25 százalékkal nőtt, s ezzel az éves tervvel megegyezően hozták a számokat. A vezérigazgató abban bízik, hogy nem ütközik nehézségekbe megvalósítani a létszámbővítést, mivel a magyar piacon még mindig van elegendő, jól képzett munkaerő.

 Jos Schoemaker közölte: a Getronics szerint jelentős növekedési potenciál van az informatikai szolgáltatási piacon azért, mert a gazdasági recesszió következtében megnő az erőforrás-kihelyezés, az outsourcing szerepe a költségcsökkentésre, hatékonyság-javításra kényszerülő vállalatok számára. A Getronics így arra számít, hogy világszinten 2010-re újabb 1 millióval, 3 millióra bővül a Getronics IT outsourcing szolgáltatását igénybe vevő felhasználóinak száma.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Módosult a Vodafone Magyarország hivatalos cégneve

A Vodafone és UPC közös történetének következő lépéseként változott a Vodafone Magyarország hosszú cégneve. A „Mobil” szó törlésével 2019. október 1-től a vállalat új neve hivatalosan Vodafone Magyarország Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A UPC felvásárlásával a Vodafone lakossági előfizetők számára is képes lesz konvergens, vagyis a mobil mellett vezetékes telefon és internet, valamint televíziós szolgáltatások nyújtására.

2019. október 15. 15:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás