256 GB Micron flash SSD még az idén

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 6. 09:00

A Micron egy teljesen új flash SSD termékcsaládot tervez forgalomba hozni a negyedik negyedévben úgy, hogy a termékek maximális kapacitása eléri majd a 256 GB-ot.

Az új Micron RealSSD szilárdtest-lemez meghajtókat laptopokba és szerverekbe szánja a gyártó. A felhasználási területtől függően a laptop SSD-k az olcsóbban nagyobb kapacitást kínáló többszintű cellás (MLC), míg a szervertermékek a gyorsabb, megbízhatóbb és tartósabb, ugyanakkor mintegy háromszor olyan drága egyszintű cellás (SLC) technológiával készülnek. A RealSSD C200 néven futó, noteszgépekbe szánt flash háttértárak 2,5” és 1,8” formátumban lesznek kaphatóak, előbbiek 256 GB, míg utóbbiak 128 GB maximális kapacitással. A C200 széria nagysebességű, 3 gigabit/s-os SATA interfésszel van ellátva, ami fontos szempont tekintve, hogy a jelenleg kapható flash SSD-k jelentős része a lassúbb PATA csatlakozófelülettel rendelkezik.

A szerverekbe tervezett P200-as sorozat tagjai a cég közleménye szerint az iparági átlag 8 ms helyett 1 ms alatti látenciával dolgoznak. Emellett átlagosan 2,5 wattot fogyasztanak működés közben és 0,3-at „pihenő” helyzetben, ami nagyjából a tizede egy szokásos szerver-winchester áremfelhasználásának.

A Micron illetékese a sajtónak nyilatkozva külön kiemelte, hogy az új C200 és P200 háttértárakhoz csatlakozó memóriakontroller 64 MB DRAM memóriával és egy közelebbről nem részletezett ’intelligens’ processzorral van felszerelve, amik valóban kihasználhatóvá teszik a flash SSD-k előnyeit, a jóval gyorsabb és megbízhatóbb adatkezelést. A forgalmazással kapcsolatban egyelőre csak az időpont, az utolsó negyedév került említésre, viszont a várható árakról a vállalat eddig nem nyilatkozott.

Kulcsszavak: Micron winchester

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

2023. március 21. 15:40

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Bemutatkozott a Microsoft 365 Copilot

A Microsoft a mesterséges intelligencia felhasználását új szintre emelte azzal, hogy március 16-án bejelentette a Microsoft 365 Copilotot, ami az Office-alkalmazásokba építve töredékére csökkenti le a napi, klasszikus értelemben vett irodai munkát. 

2023. március 19. 13:54

Ki nyeri meg a Google és Microsoft párviadalát?

Az elmúlt hónapokban a világ két legnagyobb technológiai vállalata közötti kiélezett versenytől hangos a világsajtó. A legtöbb elemzés arról számol be, hogy a Microsoft a ChatGPT (OpenAI) fejlesztésével és piaci bevezetésével jelentősen elhúzhat a Google előtt, eldöntve ezzel a már több évtizede tartó „állóháborút”. 

2023. március 17. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48