Távozik Bóna Ákos, a KHEM szakállamtitkára

MTI Sajtóadatbank, 2008. augusztus 7. 08:37

Távozik posztjáról Bóna Ákos a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára - közölte a tárca szerdán az MTI érdeklődésére.

Bóna Ákos a hírközlési ügyekért felelős szakállamtitkári teendőit 2008. augusztus 31-ig látja el.

A közgazdász végzettségű szakember korábban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkáraként dolgozott. Pályáját a privát szférában kívánja folytatni.

Az MTI információi szerint a távozás hátterében részben az is állhat, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi tárcától az informatikai terület átkerült a Miniszterelnöki Hivatalba (MeH), s csak a távközléssel kapcsolatos szabályozás maradt itt, így például a rádióspektrum politika kialakítása, a frekvenciagazdálkodás, a postaszektorral kapcsolatos stratégiai és szabályozási feladatok, illetve az elektronikus hírközlési terület.

A MeH-hez az informatikai területek, így a stratégia és a szabályozás, valamint a programok kerültek át, köztük az Informatikai Közháló Program is.

Bóna Ákost 2008. március 25-én nevezték ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) új, infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkári tisztségére. Az akkori közlés szerint az új szakállamtitkár legfontosabb feladatai közé tartozott az e-gazdaság fejlődését korlátozó tényezők felszámolása, az innovatív megoldások bevezetése a hozzáférés, a tartalom, a szolgáltatások, illetve az informatikai biztonság területén, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásának felügyelete.

A szakállamtitkár a legutóbbi kormányátalakítás, illetve a minisztériumok átszervezésekor került a KHEM-be.

Kulcsszavak: CIO GKM

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Az Oracle és a Future Workplace kutatócég immár második alkalommal végezték el az ‘AI at Work’ című közös, globális felmérésüket, amelynek eredményei szerint az emberek többsége (64%) jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben. A kutatásban 8 370 munkavállalót, menedzsert és HR vezetőt kérdeztek meg 10 különböző országban. A tanulmányból kiderül, hogy a mesterséges intelligencia (AI) megváltoztatta az emberek viszonyulását a technológiák használatához a munkahelyeken, valamint átformálja a HR csapatok és a vállalatvezetés működését a tehetségek megtalálásának, megtartásának és fejlesztésének területén.

2019. október 18. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás