Két új HDD videokamerát mutatott be a Canon

forrás Prim Online, 2008. augusztus 10. 18:03

A Canon bemutatta két új AVCHD, nagy felbontású (High Definition - HD) videokameráját, a Canon HG20 és Canon HG21 HD-t, amelyek nagy kapacitású belső merevlemez-meghajtóra rögzítik a felvételeket. A HG10 modell utódjaiként a HG20 60 GB tárolókapacitást nyújt, amely több mint 22 órányi videofelvétel tárolását teszi lehetővé, míg a HG21 modell ennek kétszeresét, 120 GB tárhelyet kínál.

A HG20 és HG21 modellek a Kettős Memória (Dual Memory) felvételi lehetőséggel számos tárolási opciót kínálnak a felhasználóknak. A 60 GB-os belső merevlemezen a HG20 több mint 22 órányi videofelvétel tárolására képes, míg a HG21 120 GB kapacitása több mint 45 órányi felvétel rögzítését teszi lehetővé. Alternatív megoldást jelenthet SDHC memóriakártyák használata, amelyek ideálisak a videók megosztására, a felvételek közvetlenül az adathordozóra történő rögzítésére, valamint merevlemezről történő másolásra. A kapacitást egyedül a kártya mérete határolja be.

Az akár 15 kisméretű kép megjelenítésére is alkalmas kijelző segítségével az elkészült felvétel jeleneteinek kiválasztása egyszerűbbé vált. A felosztható jeleneteknek köszönhetően kiválaszthatjuk a legjobb pillanatokat a többórás felvételből, majd a videokamerán egyszerű lejátszási listákat hozhatunk létre. Az így született minifilmek pedig memóriakártyára másolva egyszerűen megoszthatók.

Mindkét modell az AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition - speciális nagyfelbontású videokodek) videoformátumban, 1920x1080 Full HD felbontásban rögzít. Ez pontosan megfelel a Full HD TV-készülékek felbontásának. A két videokamera az öt különböző minőséget eredményező felvételi beállítással (MXP, FXP, XP, SP és LP) az AVCDH készülékek között legnagyobb maximális 24 Mb/s adatsebességet kínálja (változó bitsebesség, felvétel MXP módban). Még a legjobb minőségű beállításnál is 11 órányi videó tárolására nyílik lehetőség a HG21 merevlemezén.

A Canon 3,3 MP Full HD CMOS érzékelője jobb felbontást és képminőséget eredményez: a Bayer típusú RGB primer színszűrő minimálisra csökkenti a színhibákat. A Canon 12x-es optikai zoommal rendelkező HD videó-objektíve nagyobb fókusztartomány biztosítása mellett teszi lehetővé a távoli témák kiváló képtisztaságú rögzítését. A Super Range optikai képstabilizátornak (OIS) köszönhetően még kézben tartott kamerával is remegésmentes felvételt készíthetünk. A Full HD képekhez szükséges pontos színreprodukciót pedig a hatalmas adatmennyiségek kezelésére kifejlesztett DIGIC DV II processzor biztosítja.

Az új Pixela ImageMixer 3 SE szoftver segítségével a HD videók kezelése, szerkesztése és megosztása is egyszerűbbé válik. Az alkalmazásnak köszönhetően a videofájlok különböző formátumokba alakíthatók, így interneten, iPod, vagy akár DVD eszközökön is lejátszhatók. Az új Blu-ray lemezre való írásnak köszönhetően egyetlen lemezen akár 50 GB információt is tárolhatunk. Mindkét videokamera kompatibilis a Canon opcionálisan megvásárolható DW-100 DVD írójával.

Az Easy üzemmód használatával bárki azonnal felvételeket készíthet, de a HG20 és HG21 az ambiciózusabb filmkészítők számára is számos speciális funkciót kínál, mint például a 25P Cinema Mode, valamint egyéb manuális beállítások.

A mini vakupapucs most még több speciális kiegészítővel kompatibilis, beleértve a DM-100 mikrofont és az új VL-5 videofényt is. Elérhető továbbá számos kiegészítő objektív is, így a WD-H37II nagylátószögű konverter, TL-H37 telekonverter és FS-37U szűrőkészlet is. A felvétel alatti hangminőség hatékonyabb követését a mikrofon bemeneti csatlakozója mellett egy fejhallgató-csatlakozó segíti. A hangfelvétel minőségét pedig kézi hangvezérlők (mikrofoncsillapítási funkció, hangszintmérők és hangszint szabályozás) javítják.

Kulcsszavak: kamkorder Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Karácsonyi ajándékötletek a család minden tagjának a Sonytól

A karácsony közeledtével gyakran nehézségekbe ütközünk, hogy megtaláljuk a tökéletes ajándékokat, ezért a Sony összegyűjtötte azokat a termékeit, melyekkel bárki garantáltan lenyűgözheti barátait, családtagjait. Legyen szó a zene, a film vagy a fotózás szerelmeseiről, a Sony újdonságai között mindenki megtalálhatja álmai ajándékát.

2019. december 2. 11:33

Lélegzetelállító nyertes fotók a Red Bull Illume 2019 versenyéről

Lenyűgöző helyszínen hirdették ki a Red Bull Illume 2019 díjazottjait. A világ legnagyobb akció- és kalandfotó pályázatának győzteseit az olasz Alpokban lévő Plan de Corones (Kronplatz) egyik hegyi állomásán található LUMEN Fotómúzeumban díjazták, ahonnan a fődíjat a francia fotós Ben Thouard vitte el. 

2019. november 24. 12:22

A Nikon nagykövete az Amasonas területéről tudósít

A híres fotós és Nikon nagykövet, Sebastián Liste lenyűgöző, új fotósorozatot adott ki, amely a kolonizációnak és az erdőirtásnak a helyi foglalkoztatásra, a kereskedelemre, a közösségek áttelepítésére és a környezetre gyakorolt hatásait vizsgálja az Amazonas területén. 

2019. november 15. 10:20

Két új LUMIX S PRO objektív a Panasonictól

A Panasonic bemutatta két új, L-bajonettes, objektívjét, amelyeket a LUMIX S sorozat full-frame, digitális, cserélhető objektíves, tükör nélküli fényképezőgépeihez terveztek. A kifejezetten professzionális felhasználásra készült LUMIX S sorozat célja, hogy kimagasló minőségű fényképezőgépeivel és objektívjeivel kompromisszumok nélküli fotós kifejezési lehetőségeket nyújtson. 

2019. november 9. 12:38

Két új termékéről is lerántja a leplet a Nikon

A Nikon ma bemutatja a Nikon Z 50-et, a Z sorozat első DX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét és az első két NIKKOR Z DX-zoomobjektívet, a NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR és a NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR objektívet. A remek képminőségnek köszönhetően a vadonatúj Nikon Z 50 tökéletesen éles fényképeket és 4K-s videókat készít, amelyek részletgazdagok, ragyogó színűek, és amelyeknek valódi mélységük van. A Z 50 fényképezőgépet az új NIKKOR Z DX-objektívekkel kombinálva az új DX tükör nélküli rendszer lenyűgöző képeket készít a nagy látószögtől a telefotóig minden beállítás mellett.

2019. október 10. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás